Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Wantijbrug Dordrecht (N3): stremmingen

Wantijbrug Dordrecht (N3): stremmingen 22 nov 2019 09:56 #1102902

  • Wadloper
  • Wadloper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 26245
Uit een brief verstuurd aan de Watersportverenigingen rond Dordrecht:

Betreft: start werkzaamheden renovatie Wantijbrug en stremming Wantij

Geachte heer/mevrouw,



Eerder dit jaar heeft u van ons een brief ontvangen over de renovatie van de Wantijbrug. In de voorbereiding van de renovatie is duidelijk geworden dat de technische staat van de basculekelder slechter is dan gedacht. Om aanvullende maatregelen uit te werken is de start van de werkzaamheden eerder uitgesteld. De nieuwe startdatum voor de werkzaamheden in het kader van de renovatie van de Wantijbrug is nu 6 januari 2020. De Wantijbrug wordt vanaf deze datum niet meer bediend tot medio oktober 2020.



Lage scheepvaart

Lage scheepvaart (niet hoger dan 6,25 m.) kan vanaf 6 januari 2020 tot medio oktober 2020 onder het vaste deel van de Wantijbrug doorvaren.



Hoge scheepvaart

Hoge scheepvaart (hoger dan 6,25 m.) kan vanaf 6 januari 2020 tot medio oktober 2020 de Wantijbrug niet meer passeren. Voor de hoge scheepvaart geldt vanaf deze datum een omvaarroute van en naar de jachthaven Westergoot: Zeilboten die vanwege hun hoogte en diepgang (max. 1.50 m.) de route via Otter- en Helsluis, gelegen tussen de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede, niet kunnen passeren, dienen om te varen via de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede en gebruik te maken van de brugopeningen in de Merwedecorridor (Gorinchem – Dordrecht v.v.).



Volledige stremming

In 2020 zal de vaarweg in maximaal 3 weekenden volledig gestremd worden. Deze volledige stremmingen zijn nodig om de bestaande brugdekken (vallen) uit te hijsen, de nieuwe brugdekken aan te brengen en de systemen te testen. De exacte data van deze weekenden zijn nog niet bekend, deze zullen op een later tijdstip middels een brief aan u worden gecommuniceerd.



Wij zullen alles in het werk stellen om de werkzaamheden met zo min mogelijk hinder voor de scheepvaart uit te voeren. Mochten er vragen zijn dan kunt u contact opnemen met de heer J. van Erk via het bovenstaande telefoonnummer.



Wij vertrouwende er op u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.



Namens omgevingsmanager Johan van Erk, met vriendelijke groet,
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Wantijbrug Dordrecht (N3): stremmingen 22 nov 2019 21:59 #1103067

  • Serus
  • Serus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 384
Van 20 januari t/m 3 april kan je er ook niet met je trailersailer overheen. Dan is de brug gesloten voor alle verkeer behalve fietsen, voetgangers en nooddiensten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.195 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl