Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Marina Amsterdam

Marina Amsterdam 09 apr 2021 10:39 #1271637

 • Kock1964
 • Kock1964's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2494
Afgelopen woensdagochtend kwam ik aan in Marina A’dam en heb ik mij gemeld bij de havenmeester (jonge vent met serieuze baard). Ik lag aan de Loetje steiger in afwachting van een monteur (stikstof in giek) die werkzaam was in Zaandam. Havenmeester gaf mij de code van het hek en de toiletten en het was geen probleem. Echter zou ik de gehele dag blijven liggen dan moest er afgerekend worden.

Na 50 minuten sprak ik de monteur en spraken we af dat de boot toch bij Dekker neergelegd zou worden, was voor hem makkelijker. Binnen 60 minuten meldde ik ons af en vroeg de havenmeester mij 19,95 af te rekenen. Een halve dag tarief.

In de ene haven zijn ze super makkelijk, in de andere haven valt het ‘water sportief’. Marina Amsterdam staat bij ons het allerlaagst op de ranking sinds deze week.

René
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 10:48 #1271640

 • Joop66
 • Joop66's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6113
Dit is in Nederland een grijs onderwerp.

In Engeland zijn er tarieven per week, per dag, per uur.

Ergens begrijpelijk. Je maakt gebruik van faciliteiten. Dus: Vooraf goed afspreken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 11:38 #1271657

 • Yazz
 • Yazz's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 567
Als (ex-) Amsterdammer kan ik je zeggen dat ze in Amsterdam op het land al een tijdje van het padje zijn. Vanaf dit jaar echter zijn op het water ook helemaal de koers kwijt.
Alleen al voor het doorvaren heb je een doorvaartvignet nodig; zie de link. De kosten daarvan zijn nog niet bekend, maar reken maar op enkele tientjes.Als je dan ook nog wilt afmeren in Amsterdam, dan gaat de teller pas echt lekker lopen voor een bootje met een diesel of benzine motor: € 575 voor 9m2 en €50 per extra m2. Voor een bootje van 10x3=30m2 betaal je dan algauw €1750 alleen om te mogen afmerenPS De grootste giller is eigenlijk wel de disclaimer: PAS OP VOOR ONBETROUWBARE AANBIEDERS.
Alsof dit geen diefstal is :angry:
Laatst bewerkt: 09 apr 2021 11:41 door Yazz. Reden: disclaimer toegevoegd
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 11:58 #1271660

Is voor een heel jaar.

HomeVeelgevraagd
Vignet aanvragen of opzeggen
Hebt u een pleziervaartuig en wilt u daarmee het hele jaar varen en afmeren in Amsterdam? Dan moet u hiervoor belasting betalen, ook als uw boot aan uw eigen steiger ligt. Als u dit binnenhavengeld betaald hebt krijgt u een vignet. Kijk hier hoe het werkt.

Wat is het?Uitgeklapt
Een vignet heeft een chip. U toont hiermee aan dat u binnenhavengeld betaald hebt en mag afmeren in Amsterdam. Er zijn 4 verschillende vignetten:

Rood vig­net: uw boot heeft een ben­zi­ne­mo­tor of die­sel­mo­tor en een lig­plaats in Am­ster­dam, maar niet in een jacht­ha­ven
Groen vig­net: uw boot heeft een elek­tri­sche mo­tor of geen mo­tor
Geel vig­net: uw boot heeft een elek­tri­sche mo­tor én een die­sel- of ben­zi­ne­mo­tor. Met dit vig­net mag u al­leen met uw elek­tri­sche mo­tor va­ren en af­me­ren in Am­ster­dam.
Wit vig­net: uw boot heeft een lig­plaats in een jacht­ha­ven of bui­ten de ge­meen­te
Hybride (geel) vignet
Het gele vignet is een nieuw, hybride vignet. U kunt dit vignet aanvragen als uw boot een elektrische motor én een diesel- of benzinemotor heeft. Met dit vignet mag u alleen met uw elektrische motor varen en afmeren in Amsterdam. U mag uw elektrische motor tijdens het varen niet opladen met een (brandstof) generator.

Dagvignet kopen
Het is op dit moment nog niet mogelijk om een dagvignet aan te vragen.

Kano, kajak of opblaasbare boot
Hebt u een kano, kajak of opblaasbare boot die uitsluitend door spierkracht vaart en geen motor heeft? Dan hoeft u geen vignet aan te vragen.

Waterfiets
Voor een waterfiets moet u wel een vignet aanvragen.

Vignet alleen voor pleziervaartuigen
U kunt een vignet alleen gebruiken voor een pleziervaartuig. Het vignet is niet bedoeld voor objecten zoals vlonders aan woonschepen of voor varende tuinen. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen.

Geldig
Uw vignet is geldig van 1 januari tot en met 31 december. In het nieuwe jaar moet u een nieuw vignet aanvragen.

Als u alleen gaat varen en niet afmeert
Gaat u alleen varen in Amsterdam en meert u uw boot nergens af? Dan hebt u binnenkort een Doorvaartvignet nodig. Dit vignet kunt u vanaf de 2e helft van mei aanvragen. Informatie over het Doorvaartvignet komt binnenkort op de website.

Vignet aanvragenUitgeklapt
U kunt hier een vignet aanvragen voor uw pleziervaartuig. Dat kan alleen online. Voor het aanvragen van een vignet hebt u uw burgerservicenummer (BSN) nodig. U kunt geen vignet aanvragen op naam van uw bedrijf.

Vraag een vignet aan

Jaarvignet aanvragen
Hou uw bur­ger­ser­vi­ce­num­mer bij de hand.
Klik op de link hier­on­der.
Vul uw ge­ge­vens en de ge­ge­vens van uw boot in
Mis­schien moet u do­cu­men­ten uplo­a­den. Hier­over leest u meer on­der de blau­we knop.
Con­tro­leer uw ge­ge­vens.
Kies uw ma­nier van be­ta­len.
Documenten uploaden tijdens het aanvraagproces
Misschien moet u documenten uploaden tijdens het aanvraagproces. Hieronder leest u wanneer dat zo is.

In een jacht­ha­ven of bui­ten Am­ster­dam
Ligt uw boot in een jacht­ha­ven in of bui­ten Am­ster­dam? Dan moet u een jacht­ha­ven­fac­tuur uplo­a­den. Ligt uw boot bui­ten Am­ster­dam, maar niet in een jacht­ha­ven? Dan moet u een foto van de lig­plaats uplo­a­den met daar­op zicht­baar de boot af­ge­meerd. En een kaart van de lo­ca­tie waar uw boot ligt.
Vaar­tuig lan­ger dan 10 me­ter
Hebt u een ple­zier­vaar­tuig dat lan­ger is dan 10 me­ter? Dan mag u in Am­ster­dam al­leen af­me­ren met een ont­hef­fing. U moet hier­voor aan­to­nen dat uw vaar­tuig van his­to­ri­sche waar­de is. Lees ver­der bij Ont­hef­fing aan­vra­gen. U moet de ont­hef­fing uplo­a­den als u een vig­net aan­vraagt voor een vaar­tuig lan­ger dan 10 me­ter.
Wachtwoord verkeerd ingevuld
Hebt u uw wachtwoord 3 keer verkeerd ingevoerd? Dan blokkeert het scherm automatisch. U moet 14 020 bellen om het scherm te laten ontgrendelen.

Hoe lang duurt het?
Als de gemeente uw betaling ontvangen heeft, krijgt u het vignet per aangetekende post thuisgestuurd. U ontvangt per e-mail informatie over hoe u het vignet kunt activeren. Hoe u dat doet, leest u onder het kopje Vignet activeren. Het kan soms 2 weken duren voor uw vignet bezorgd wordt.

Vignet verlengenIngeklapt
KostenUitgeklapt
Voor het varen en afmeren in Amsterdam moet u binnenhavengeld betalen. Hoeveel u moet betalen, hangt af van de oppervlakte van uw vaartuig en het soort vignet dat u hebt.

Jaarvignet: oppervlakte bepaalt bedrag
De oppervlakte van uw vaartuig bepaalt hoeveel u moet betalen. U berekent de oppervlakte door de grootste lengte te vermenigvuldigen met de grootste breedte over het dek gemeten van het vaartuig. De vorm van het vaartuig maakt hierbij geen verschil.

In de tabel hieronder ziet u de kosten voor 2021. U betaalt voor elke oppervlakte een minimumbedrag. Voor iedere volgende vierkante meter komt daar een vast bedrag bij. De gemeente rondt de berekening af naar boven op een halve of een hele vierkante meter. Een oppervlakte van 16,15 m2 wordt dus 16,5 m2.

Voorbeeld: Uw boot heeft een oppervlakte van 9,72 m2 en een rood vignet. Voor de berekening van het tarief ronden wij de oppervlakte af naar 10m2. Uw boot valt in de groep 9,01 m2 tot en met 12,50 m2. Het minimumbedrag dat daarbij hoort is € 575,-. Voor elke volgende vierkante meter komt daar € 50,- bij. U betaalt dus € 575 + € 50 = € 625,-.

Tarieven 2021
Oppervlakte vaartuig in m2
Regulier tarief (rood vignet)

Tarief + prijs per volgende m2

Milieu/Hybridetarief (groen/geel vignet)

Tarief + prijs per volgende m2

Abonnementstarief (wit vignet)

Tarief + prijs per volgende m2

0 tot 3,5 € 0,- / € 90,- € 0,- / € 27,- € 0,- / € 45,-
Van­af 3,5 tot 6,0 € 300,- / € 50,- € 90,- / € 15,- € 150,- / € 25,-
Van­af 6,01 tot 9,0 € 425,- / € 50,- € 127,50 / € 15,- € 212,50 / € 25,-
Van­af 9,01 tot 12,5 € 575,- / € 50,- € 172,50 / € 15,- € 287,50 / € 25,-
Van­af 12,51 tot 16,5 € 745,- / € 50,- € 223,50 / € 15,- € 372,50 / € 25,-
Van­af 16,51 en gro­ter € 950,- / € 50,- € 285,- / € 15,- € 475,- / € 25,-
Betalen
U regelt de betaling online, bij het aanvragen van uw vignet.

In termijnen betalen bij jaarvignet
Vraagt u een jaarvignet aan? Dan kunt u ook in 4 termijnen betalen. U betaalt dan via automatische incasso. Het eerste deel van het bedrag wordt binnen 48 uur van uw rekening afgeschreven. De volgende 3 betalingen volgen elke maand daarop. Dit staat ook in de factuur die u krijgt.

Geldigheid vignet
U betaalt altijd binnenhavengeld voor een heel jaar. Dus van 1 januari tot en met 31 december. U krijgt geen binnenhavengeld terug. Ook niet als u pas later een vignet hebt aangevraagd.

Handhaving
Als u niet betaalt plakken wij bij controle een rode sticker op uw boot. U hebt dan 2 weken de tijd om een vignet aan te schaffen en te activeren. Doet u dat niet dan kunnen wij uw boot wegslepen. Wegslepen kost eenmalig € 460,- en € 25,- per week zolang u uw boot niet ophaalt.
geen sponsor alhier
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 11:59 #1271661

 • pieter2
 • pieter2's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1900
Handhaving

Als u niet betaalt plakken wij bij controle een rode sticker op uw boot. U hebt dan 2 weken de tijd om een vignet aan te schaffen en te activeren. Doet u dat niet dan kunnen wij uw boot wegslepen. Wegslepen kost eenmalig € 460,- en € 25,- per week zolang u uw boot niet ophaalt.

Dus gewoon wat sticker verwijderaar meenemen?
Laatst bewerkt: 09 apr 2021 11:59 door pieter2.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:10 #1271663

 • lschip
 • lschip's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 262
Wat een verschrikking is dit zeg.
Als ze dit overal invoeren is de lol er snel af, en in Amsterdam dus nu al.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:10 #1271664

 • AdB
 • AdB's Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 2637
Heb er een beetje dubbel gevoel bij. De stad ligt vol met oude meuk vaartuigen,
goed dat die opgeruimd gaan worden.
Anderzijds maken ze het minder draagkrachtige mensen wel erg moeilijk een
bootje in de stad te hebben.

A
Tornado sport
Een monohull is eigenlijk een multihull die niet "af" is...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:22 #1271667

 • Janjoeky
 • Janjoeky's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 327
Als wij in Amsterdam liggen bijv bij de sixhaven doen we vaak met onze rubberboot met bb en rondje door de grachten.
Moeten we daar nu ook voor betalen ?
Groet
Jan van de joeky
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:28 #1271669

Moet je voor de SMR en varen over het IJ en Noordzeekanaal ook zo’n ding hebben?
Only fools rush in
syonlyfoolsrushin.blogspot.nl/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:29 #1271670

 • Jaap-Kaag
 • Jaap-Kaag's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6684
Wat een rare verhalen allemaal, ik mag daar gratis liggen (Marina Amsterdam)
Foto Vlieland was een opdracht tijdens de singlehanded 2020 , heel leuk evenement!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:39 #1271672

 • Yazz
 • Yazz's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 567
Only Fools Rush in schreef :
Moet je voor de SMR en varen over het IJ en Noordzeekanaal ook zo’n ding hebben?
Goeie vraag. Maar 'Het IJ' is binnenwater( tussen Oranjesluis en minstens Houthavens) van Amsterdam, dus het antwoord is JA (al hoop ik dat ik fout zit...)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:40 #1271674

 • Yazz
 • Yazz's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 567
Jaap-Kaag schreef :
Wat een rare verhalen allemaal, ik mag daar gratis liggen (Marina Amsterdam)
Wat een rare verhalen allemaal, ik mag mocht daar gratis liggen (Marina Amsterdam)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:41 #1271675

Yazz schreef :
Alleen al voor het doorvaren heb je een doorvaartvignet nodig

Dat is al een eeuw zo. Betalen aan de NieuweMeerSluis of bij de eerste brug in de Kostverlorenvaart.
Moderne open source: "Logisch dat nog niet alles werkt. Het merendeel heb je helemaal niet nodig."
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:42 #1271676

 • JB-NL
 • JB-NL's Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 505
Yazz schreef :
Jaap-Kaag schreef :
Wat een rare verhalen allemaal, ik mag daar gratis liggen (Marina Amsterdam)
Wat een rare verhalen allemaal, ik mag mocht daar gratis liggen (Marina Amsterdam)

Gratis lunch..? :woohoo:

JB
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 12:48 #1271678

Als ik het goed begrijp mag je daar inderdaad niet meer gratis liggen, en mag je er zeker niet meer gratis naartoe varen...

Ik vind het wel een enorm bedrag wat je nu moet gaan betalen, en de reden dat het zou zijn ‘omdat de gemeente heel veel geld kwijt is aan onderhoud van kades, bruggen enz voor de pleziervaart is wel erg discutabel. Ik zou toch zeggen dat wegverkeer minstens zoveel belang heeft bij niet-instortende kades en bruggen over de grachten. En hoe zit het met de beroepsvaart? Betalen die rondvaartboten zich dan ook scheel, aangezien het per m2 schip berekend wordt?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 13:01 #1271679

 • XanderB
 • XanderB's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1536
grappig weer, dat sinds reactie nummer 2 dit hele draadje non-stop off-topic is :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 13:09 #1271683

 • Yazz
 • Yazz's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 567
XanderB schreef :
grappig weer, dat sinds reactie nummer 2 dit hele draadje non-stop off-topic is :)
Volgens mij valt dat wel mee; iemand klaagt over het betalen van 2 tientjes. Om de context te plaatsen even de tarieven vermeld om te duiden dat heeft TS dus een koopje gehad B)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 14:10 #1271701

XanderB schreef :
grappig weer, dat sinds reactie nummer 2 dit hele draadje non-stop off-topic is :)

Om maar even off-topic te blijven: Waarom heeft iemand een monteur nodig om stikstof in zijn giek te stoppen?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 14:37 #1271711

Rondje Noord Holland gaat ook geld kosten?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 14:41 #1271715

 • Waterblok
 • Waterblok's Profielfoto
 • aanwezig
 • Gebruiker
 • Berichten: 4068
Janjoeky schreef :
Als wij in Amsterdam liggen bijv bij de sixhaven doen we vaak met onze rubberboot met bb en rondje door de grachten.
Moeten we daar nu ook voor betalen ?
Groet
Jan van de joeky

Los van betalen moet je een elektrische BB hebben denk ik.

Kan me niet voorstellen dat ik moet betalen als ik van IJmuiden naar Markermeer wil?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 14:42 #1271716

 • XanderB
 • XanderB's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1536
Yazz schreef :
XanderB schreef :
grappig weer, dat sinds reactie nummer 2 dit hele draadje non-stop off-topic is :)
Volgens mij valt dat wel mee; iemand klaagt over het betalen van 2 tientjes. Om de context te plaatsen even de tarieven vermeld om te duiden dat heeft TS dus een koopje gehad B)

Iemand klaagt over het betalen van 2 tientjes in Marina Amsterdam. Dit is een commerciele haven.
De rest van de berichten gaat over de kosten die Waternet hanteert voor de doorvaart in Amsterdam. Dat is een compleet ander onderwerp :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 14:46 #1271719

 • Kock1964
 • Kock1964's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2494
XanderB schreef :
Yazz schreef :
XanderB schreef :
grappig weer, dat sinds reactie nummer 2 dit hele draadje non-stop off-topic is :)
Volgens mij valt dat wel mee; iemand klaagt over het betalen van 2 tientjes. Om de context te plaatsen even de tarieven vermeld om te duiden dat heeft TS dus een koopje gehad B)

Iemand klaagt over het betalen van 2 tientjes in Marina Amsterdam. Dit is een commerciele haven.
De rest van de berichten gaat over de kosten die Waternet hanteert voor de doorvaart in Amsterdam. Dat is een compleet ander onderwerp :)

Ik ken geen haven waar ik ooit voor 1 uur 2 tientjes heb moeten betalen. Een koopje is het in mijn ogen niet.
René
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 15:02 #1271726

Ik heb ook eens moeten betalen bij die yachtclub NW van de Erasmusbrug toen ik een paar uur op een bediening moest wachten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 15:45 #1271740

keeszeiler schreef :
XanderB schreef :
grappig weer, dat sinds reactie nummer 2 dit hele draadje non-stop off-topic is :)

Om maar even off-topic te blijven: Waarom heeft iemand een monteur nodig om stikstof in zijn giek te stoppen?

ik denk in de gasveer van de ophouder.
geen sponsor alhier
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Marina Amsterdam 09 apr 2021 15:49 #1271742

Is lucht niet goed genoeg?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.320 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl