Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Huren Middelandse Zee

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 12:50 #1383529

  • Thijs1971
  • Thijs1971's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1778
Een lang verhaal, maar het is in ons gezin voor iedereen-en-zijn-moeder beter dat ik, een beetje tegen mijn zin/twijfel hoe raar dat ook zelfs in mijn eigen oren klinkt, met ex en kids (12, 14) een week mee ga zeilen op de Middelandse Zee.

Het is een vakantie die hun moeder (en eigenlijk, zeker vroeger, maar nog steeds, wij samen) al langer wilde(n) ondernemen. En als ik niet meega wordt het voor hun complex. Schipper aan boord (ja, doe dan papa maar :P ) of mijn minder zelfverzekerde ex die nog snel haar vaarbewijs zou moeten halen of met iets te zelfverzekerde kids ("ik vaar die boot zo in de box hoor, mama", van wie zou ie het hebben?) wat ook niet kan. Dus dan, en dat zouden kids wel heel erg vinden, valt de hele (droom)vakantie dit jaar in het water, mede dankzij mijn dwangmatige voorliefde voor te oude te kleine scheepjes zonder zeewater op baddertemperatuur.
Ik "offer" (kuch) mij wel weer op, ik zal zeker genoeg zeilen met de Raccoon dit jaar (en de Med, voor mij de tweede keer, lijkt mij natuurlijk ook echt fantastisch, zeilen is zeilen! :)

Wij hebben na onze scheiding nog een aantal keer als gezin een week op een Vollenhovense Bol gevaren, ook omdat ex dan weer minder vertrouwen had in mijn kunde om dat zonder haar met toen nog wat jongere kinderen veilig en verantwoord te doen :-). En dat is ondanks onze troubles altijd heel goed bevallen.
En ik ga, "mijn" vakantie, ook nog "gewoon" dik 2 weken met alleen de 2 kids en de Raccoon op stap. Kids verheugen zich daar ook enorm op, en gelukkig maar. (En dan is de vakantie wel op, dan maar niet ook nog bv die ene week zelf weg, zeg maar, want ik ga ook straks in mei 2 weken weg en van de zomer natuurlijk nog heel veel (lange) weekendjes weg. De lange reizen komen komende jaren wel).

Goed. Na deze lange inleiding zoek ik dus tips/suggesties/ideeën om ergens op de Middelandse Zee voor 1 week te huren. Qua vaargebied en scheepstype en een goede verhuurder/makelaar.
We (ex + kids bepalen, hoor, "hun" vakantie!) willen evt/graag in een niet al te strikte flottielje die ook van (sportief/lang) zeilen houdt mee, zeker als daar ook kinderen in vergelijkbare leeftijd meevaren. (geen must-have).

Daysailing, maar mogen lange dagen zijn, misschien 1x een langere oversteek, een paar keer ankeren en een paar keer stern-to in van die leuke haventjes. (Dus liever wat afgelegen dan grote/volle marina's met uitgaansleven, kan dat nog?)

Ik dacht aan de Saronische golf, veel kans op lekkere zomerwind zeggen ze, niet te veel ("Meltemi"?) en niet veel kans op weinig wind zoals rondom de Ionische zee (waar ik ooit in de herfst was, maar daar is 's-zomers meer wind? Corfu?) En qua uitgestrektheid misschien een tikkeltje minder toeristisch dan Kroatie of die Ionische zee?
We dachten ook aan Slovenie of Kroatie (Monte Negro), welk van de vele gebieden zouden jullie daar kiezen als je er 1tje moet aanwijzen?

En naast vaargebied (en beschikbaarheid begint ook een rol te spelen zo langzamerhand)...
Type schip: 2 of 3 hutten is in verband met echtscheiding de missing requirement aan boord van de Racoon voor langer weg dan "OK, een weekend zou nog wel kunnen met zijn vieren". Snap ik ook wel. Dus: 3 hutten (2 zou kunnen).

Multihull of is dat heel veel duurder? (Lijkt mij heel erg leuk, geen idee hoe de anderen daar over denken, hoor)
Tsja, ik word als ik heel eerlijk ben niet zo heel warm van een Bavaria. Voor een week zou ik een snelle, sportieve zeiler wel waarderen (of een multihull vanwege 'anders'/'nieuw' en dan lekker veel/alleen maar ankeren met bijboot?). Het hoeft niet allemaal het nieuwste van het nieuwste te zijn. En ja, drie hutten, maar langer dan 12m/36 voet hoeft voor mij niet en vind ik eigenlijk, eerlijk he?, een beetje eng. Mag ook 30 (das wel minimaal denk ik, voor de anderen).
De andere gasten zouden een zwemtrap/platform en (kan je die meehuren?) een handig lanceerbare/opgehangen bijboot voor (snorkel)tochtjes langs de ankerplaats prachtig vinden volgens mij.
Ikzelf, en ik denk ook mede namens de bemanning: Liever iets "leuks"/"anders" en liever iets wat er ook leuk/nautisch uitziet dan heel veel comfort (wij maken grappen over kuipkranen met verwarmd water of bekerhouders) of ruimte (maar wel iets meer dan 22 ft :-) ).
Iets traditioneels huren, kan dat in de Med?

Suggesties zijn welkom, bij voorbaat dank!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 13:04 #1383532

  • lschip
  • lschip's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 926
Ik heb heel goede ervaringen met Adria Yachting.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 13:22 #1383534

Van Oost naar West:
Egeïsche zee, kan winderig zijn, stevig (zee)zeilen, flinke afstanden tussen havens
Saronische golf, leuk zeilen, warm
Corfu/Levkas geen bal aan, weinig wind
Kroatie/Zadar, leuk, prima en ook beschut zeilen
Hyères, prima zeilen, druk, jachthaven op loopafstand van vliegveld (Toulon)
Algarve, leuk en prima zeilen.

Allemaal subjectief uiteraard ;)

Uit sentimentele overwegingen staat de Costa Brava nog op mijn bucket list (met eigen boot)
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 13:38 #1383536

  • AdB
  • AdB's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3671
De Saronische golf.
Huren vanuit Athene. Allemaal leuke eilandjes en plaatsen op dagafstand
van elkaar.
Genoeg plekken om te ankeren, de baai van Porros, de baai van Ermioni,
het onbewoonde eiland Dokos en de baai van Porto Cheli.
Bezoek het kunstenaars eiland Hydra, toeristisch maar leuk.
Je hebt genoeg plekken om te kiezen voor rust of bij de toeristen, het
gebied heeft van alles wat.
Er is een jachthaven praktisch naast het vliegveld met veel charter bedrijven.
Ik deed deze tocht zo'n 12 jaar geleden, dus qua verhuurders ben ik niet actueel.

A
Tornado sport
Een monohull is eigenlijk een multihull die niet "af" is...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 13:47 #1383537

  • Amelie
  • Amelie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1454
Hallo Thijs, van de genoemde gebieden ken ik Portugal, Spanje en Griekenland goed. Kroatie niet (van horen zeggen zijn de havens daar erg prijzig, en 2 kids van 12 en 14 willen wel eens in een haven liggen).

Saronische golf: prima vaarwater, veel mogelijkheden (ankeren, haventjes). Wind wisselend, kan windstil zijn, kan restje meltemi meekrijgen, de kust van de Pelopponesos is altijd veilig.
Ik heb zeer goede ervaringen met een schip huren bij sib.gr/

Cycladen zou ik niet doen zomers. Veel te grote kans op dagen lang 6,7, 8 B.

Vliegen op Athene is makkelijk, bus naar de haven staat op de airport.

Spanje: Balearen prachtig maar zomers ontzettend druk en heel erg duur.
Algarve: beetje saai, geen eilanden, je kunt alleen langs de kust hoppen.

Mooie site met veel informatie over Griekenland: www.sailingissues.com/
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 15:00 #1383550

Er zijn hele grote verhuurvloten en die bestaan voornamelijk uit Bavaria en Beneteau/ Jeanneau en een beetje Hanse.Neem aan dat het om de zomervakantie dus om periode 16 juli half augustus gaat? Veel is in die periode al volgeboekt. Je bent dus laat. Zeker als het gaat om flottielje zeilen. Je moet het dan doen met wat is overgebleven ... . Gewoon breed oriënteren. Kijk goed naar de prijzen. Te hoog is niet goed, maar te laag kan verdacht zijn.


Eerdere info over dat Saronische golf/ Athene en Lefkas/ Corfu niet zou waaien, klopt niet. Het kan daar juist best pittig waaien, einde van de middag pittige valwinden door bergachtige eilanden en met pech ook te veel wind/ storm. Ook daar klimaatverandering en meer wind dan vroeger zo lijkt het. Maar ook goed mogelijk dat het in jouw zeilweek windstil weer is.

Ik zou gaan voor 3 cabine boot voor zover mogelijk. 36 voet is nog heel goed te hanteren. Vrijwel alle huurboten bestaan uit rolgrootzeil (hijs grootzeilen kom je bijna niet meer tegen m.u.v. Sunsail) en rolgenua (vanzelfsprekend) dus best gemakkelijk. Bavaria's e.d. manoeuvreren relatief gemakkelijk met weinig wielwerking.

Uiteten is voor meeste zeilers net zo belangrijk als het zeilen zelf.

Afijn gewoon breed oriënteren.
Laatst bewerkt: 12 apr 2022 15:00 door stuurboord.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 15:16 #1383553

  • Floor78
  • Floor78's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 145
Omgeving Corsica en Sardinië is ook echt aan te raden. Heel veel ankermogelijkheden en mooi natuurpark (Madalena) in de buurt. Er liggen grote huurvloten in Portisco en Bastia. Regelmatig staat de mistral hier door wat het vaargebied voldoende uitdaging geeft. Ik ken een NL stel dat vanuit daar flottieljes organiseert vanaf hun eigen boot. Kennen het gebied goed en kunnen je adviseren over waar te huren en of er een week bij zit waar kinderen van dezelfde leeftijd meegaan. Hun bedrijf heet meen ik Funmaxx (www.sailingsardinie.com). Heb verder geen commercieel belang hierbij we zijn hen toevallig tegengekomen toen we daar zelf rondzeilden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 15:49 #1383563

  • nicos
  • nicos's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 148
Beste Thijs,

Mijn ervaring daar beperkt zich tot Griekenland (Ionische zee) en Kroatië (tussen Split en Dubrovnik).
Qua zeilen vond ik beide gebieden prima. Qua havens en aanlegplaatsen vond ik destijds Griekenland relaxter. In elke baai kon je gewoon in de laag aanmeren op een kade en douchen deed je bij een taverne.
Ik heb daar toen nooit havengeld oid betaald, men liet je rustig je gang gaan.
In Kroatië is dat anders, marina's zijn vergeleken met Nederland inderdaad duur,denk aan een range van 50-100 euro per nacht. Maar je hoeft natuurlijk niet elke nacht in een marina te liggen.

Als je een flottielje zoekt met Nederlandse gasten/kinderen, dan heeft het m.i. weinig zin om eerst een gebied uit te zoeken, want je bent dan toch beperkt tot wat op Nederlanders georiënteerde flottielje aanbieders in de aanbieding hebben. Dus misschien kun je beter beginnen met zoeken bij de nog beschikbare NL flottieljes, dan bij een groot aantal zeilgebieden.

Verder bepaalt de wijze van transport (auto/vliegtuig?) natuurlijk welke gebieden haalbaar zijn.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 12 apr 2022 16:13 #1383574

  • DVL
  • DVL's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 68
Ik kan ook Adria Yachting aanbevelen.zowel in Koatie als in Griekenland bij hun een boot gehuurd. Zoals de meeste hierboven schrijven. Je komt al snel uit bij een comfort bak als een Bavaria. Maar beetje comfort is wel zo fijn en ze brengen je prima van het ene naar het andere eiland.

Anders kan ik je www.faros-sailing.gr aanbevelen. Chris, de eigenaar is een super vriendelijke Griek die 2 Bavaria's verhuurt. Een 41 en 46. ik heb beide boten bij hem gehuurd. Direct bij hem huren is een stuk goedkoper dan via een verhuur maatschappij. Aantal foto's op zijn site heb ik genomen. Vooral de drone foto's.

Ik heb in de Saronische Golf gevaren en dat is prima om 20 tot 30 mijl per dag te hoppen naar een volgende baai. Genoeg te zien en leuke haventjes waar je heerlijk voor weinig kan eten. De keer dat ik heb gehuurd was in de meivakantie (bij Chris) en toen was het heerlijk rustig. Hydra, zoals hierboven wordt beschreven is prachtig (wel toeristisch) maar in de zomer liggen alle ankers over elkaar zo druk is het daar. Totale chaos. De duikers liggen dan al stand-by om je voor veel geld te helpen. Dus als je buiten de zomervakantie kan gaan zou ik dat doen.

Ook twee keer vanuit Lavrion (ook bij Chris) (zuidelijke havens van Athene) een boot gehuurd om de Cycladen te zeilen. Vond ik veel mooier en leuker maar in de zomer dus meer kans op de Meltemi en de afstanden zijn iets groter. Wij hadden ook een dag 30 knopen maar op gereefde genua halve wind heerlijk met 8 knopen in het zonnetje naar de volgende haven gevaren. Dus prima te doen. Griekenland is veel malen goedkoper qua havengeld dan Kroatie maar de voorzieningen zijn ook veel kariger. Wij hadden een Bavaria 46 met zonnepanelen dus hadden geen voorzieningen nodig van de kant. Alleen af en toe water tanken. Dus alleen een kade met een leuk restaurant was voor ons voldoende.

En Kroatie, Zadar is ook prachtig. Twee keer daar gevaren. een keer in mei en een keer in de zomer. De zomer vond ik de haven verschrikkelijk duur en er stond minder wind dan in mei. Maar veel leuke eilandjes en prachtige baaitjes om te liggen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 05:51 #1383676

  • Thijs1971
  • Thijs1971's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1778
Heb met ontzettend veel plezier de goede tips hier gelezen, dank jullie wel!

Die gaan we bespreken.

We willen vliegen/OV/transfer-oid.

Als ik het zo hoor is de Saronische golf voor ons een goede keuze, maar ik vind de suggestie voor Corsica/Sardinië ook interessant, daar gaan we het zeker over hebben!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 06:32 #1383687

Wij huren nog steeds graag bij OCC. De flottieljeleiding is ervaren en relaxed, wij sluiten nog wel eens een dagje/nachtje aan voor de gezelligheid.
Ze hebben bavaria's, dat wel, of een Aloa, die zijn wat sneller en kleiner dan de Bav's.
Wij vinden de Ionische Zee leuk zeilen. We hebben windstille dagen gehad, maar ook dagen met teveel, en altijd tegen-, wind. De havens zijn over het algemeen gratis, douchen bij de hut waar je gaat eten ook. De baaien zijn mooi, t water blauw. Je kunt de Ionian kriskras doen om grotere afstanden te varen, je kunt ook eilandhoppen.
Huren kan vanaf Corfu en vanaf Preveza/Lefkada.
nadeel van een week Ionian... tis tekort
Gescheiden van Moos, we varen nu de Skafos
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 07:39 #1383706

  • mmaassen
  • mmaassen's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 729
Wij hebben meerdere keren gezeild bij Lefkas. Leuk gebied met veel eilanden en veel baaien waar je prima kunt ankeren. Grieken zijn gastvrij, eten is lekker en het is er nog steeds niet duur.
Het eiland Meganissi is leuk met veel baaien om te ankeren en je kunt goedkoop aan de kade liggen bij enkele dorpen. Het eiland Ithaca is ongerept. Let wel op de swell die de "haven" midden in de nacht binnenkomt. De haven bestaat uit een drijvende pier, die de swell, opgewekt door de ferry die van Piraeus naar Ancona vaart, niet tegenhoudt. De boten aan kade moeten met versprongen masten afgemeerd liggen. Je kunt daarna ook doorzeilen naar Zakynthos.

Ook bij Kroatië gezeild (met een gehuurde Elan 333) van Pula richting Cres en Krk. Het eilandje Unije is heel mooi, ongerept, met mooie diepe baai aan oostzijde waar je (betaald) aan een mooring kunt liggen. Met de dinghy naar de wal roeien, via bergwegje loopt je naar het dorp om heerlijk vis te eten. Wel dan weer in pikkedonker terug je bootje vinden.

Corsica is ook geweldig. Van Ajaccio naar Bonifatio. Grote baaien aan westkant, waar je bij westenwind niet beschut ligt. Bij invaren van baaien en havens heel goed de pilot besturen en exact aanhouden. Veel ondieptes zijn niet gemarkeerd en een grondberoering betekent direct schade.
Bij terugkomst in Ajaccio ging een duiker alle huurboten inspecteren op schade.

Elba is ook heel mooi en sfeervol. Portoferraio is een prachtige oude stad, met in de zomer allerlei activiteiten in de stad. Het oude fort aan de Darsena haven, waar je met je huurboot gewoon aan de kade kunt liggen. Het winterpaleis van Napoleon op de heuvel boven de stad is indrukwekkend en een beozekje waard even als het engelse fort.
En vergeet vooral Porto Azzuro niet aan te doen. Sfeervol, maar wel toeristisch.
Ook een bezoekje waard is Marciana dat op de berg ligt, je boot kunt je afmeren in Marina Marciana.
Diverse baaien waar je goed kunt ankeren.

Veel plezier met zoeken en de voorbereidingen.
Time Out - Elan 333 (2001)
Laatst bewerkt: 13 apr 2022 07:43 door mmaassen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 07:57 #1383710

  • CHIEK
  • CHIEK's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 48
Kijk eens voor een flottielje in wat anders dan anders bij Portokali.
Doen ook flottielje op de Sporaden, nog een soort van ongerept.

Saronische golf is idd leuk zeilen, weinig havengeld, altijd wel een plekje te vinden.
Corfu en Lefkas erg druk met flottieljes ( Ik vaar er zelf ook B) )
Kroatie (afgelopen seizoen vanuit Zadar/ Biograd en Split gevaren, erg mooi maar in de zomer ook rammend druk. Havengeld en boeiengeld is op niveau NL incl toeristenbelasting of nog hoger in de ACI's.
Montenegro (vanuit Dubrovnik) maakt een grote inhaalslag en bouwt enorme havens met Tivat als Superjacht mekka. In de "fjorden" weinig wind maar wel veel te zien. Je kan voor de oude stad Kotor in een haventje liggen. Budva leuke, levendige badplaats. Bar is de badplaats van de Montenegrijnen, ademt mooie oostbloksfeer.
Turkije zelf maar 1 week geweest. Op zich prima varen maar je ligt of in een baai met restaurant en verdern iets of in een hele drukke haven. Niet zoals in Griekenland of Kroatie.

Cats zijn superpopulair en ook erg aan de prijs. Dit zijn drijvende, ondertuigde woonkamers, Lagoon, Fontaine Pajot en de Bali met zijn mooie torentje. Verwacht geen Outremer of Gunboat.

Qua boten zijn het veel serie schepen met veel (binnen)ruimte.
Je mag al blij zijn als je een batten grootzeil hebt.
Maar ik weet dat er First 40 en een paar X en worden verhuurd in de haven ten N van Alimos, Athene. Weet helaas de verhuurders niet. Ook in Kastela, Split ligt een vloot First 40 en 46 wordt de hutindeling wel weer knus. Biograd heeft een paar Bavaria Match en Elan 40 met batten grootzeil.
Laatst bewerkt: 13 apr 2022 08:06 door CHIEK.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 07:59 #1383711

  • Kock1964
  • Kock1964's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4663
Ik heb sowieso bewondering voor gescheiden ouders die een goeie omgangsregeling hebben en zelfs vakanties met de kinderen delen. Respect!
René
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 09:03 #1383733

Voor een week zijn de Eolische eilanden aan de noordzijde van Sicilië een leuk zeilgebied. Je vertrekt dan uit de haven van Portorosa. Vooral als je met je ex zeilt is het goed om deze vulkanische eilanden zoals Stromboli te bezoeken.

Wij hebben een jaar of 3 geleden een zeilboot hier gehuurd bij Suncily via Zeilnet, maar er zijn genoeg tussenpersonen die de lokale huur voor je kunnen regelen.

Vliegen kwam je naar Catania, waarvan je met taxi, bus of huurauto je naar Portorosa kan komen. Wij hadden een auto gehuurd en nog een verdere twee weken op Sicilië aan vast geplakt.
Feeling 326DI
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 09:37 #1383742

"Turkije zelf maar 1 week geweest. Op zich prima varen maar je ligt of in een baai met restaurant en verdern iets of in een hele drukke haven. Niet zoals in Griekenland of Kroatie."


De Turkse kust is enorm lang, schitterend qua cultuur en natuur, en heel divers. Dit statement doet daar op geen enkele recht aan..... Er zijn oneindig veel ankerplekken, sommige druk, sommigen zeer remote.

Als je meer wilt weten over de Turkse kust, kijk maar op ons blog:

www.eastofthesun.online
Laatst bewerkt: 13 apr 2022 09:37 door AndreAzuree.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 09:57 #1383744

Wij hebben geen goede herinneringen aan Turkije. Wij voelden ons daar niet op ons gemak. Meerdere pogingen tot oplichting en vervelende ervaringen met machtwellustige autoriteiten. Aan de positieve kant hebben wij de fijnste gastvrijheid mogen ervaren in het armste haventje dat we bezocht hebben. Het heeft ons onbehaaglijk gevoel echter niet kunnen wegnemen en na een jaar Turkije zijn we daar weer vertrokken terug naar Griekenland. Alhoewel de oorspronkelijk planning anders was. Zeker mooi en rijke cultuur maar toch gedesillusioneerd zeg maar.
Henny (Team Zeilersforum.nl)

It is when you are riding out your first gale in a boat you have built yourself that you wonder about some of the doubtful workmanship that went into her - John Guzzwell

www.fram.nl
Laatst bewerkt: 13 apr 2022 10:13 door Noballast.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 10:36 #1383753

hmm vreemd, verschillende ervaringen dus. Ik vond Turkije juist geweldig gastvrij (ook de autoriteiten), en de service is veel beter dan in Griekenland. Niet dat Griekenland heel vervelend is, maar ik mis de Turkse gastvrijheid wel nu. Oplichting heb ik nog nooit meegemaakt in Turkije, en ik ben er al 20+ keer geweest, in zo'n beetje alle uithoeken van het land. Maar goed, je kunt natuurlijk een keer pech hebben.
Laatst bewerkt: 13 apr 2022 10:37 door AndreAzuree.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Huren Middelandse Zee 13 apr 2022 17:34 #1383841

  • BobG
  • BobG's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 546
Noballast schreef :
Van Oost naar West:
Egeïsche zee, kan winderig zijn, stevig (zee)zeilen, flinke afstanden tussen havens
Saronische golf, leuk zeilen, warm
Corfu/Levkas geen bal aan, weinig wind
Kroatie/Zadar, leuk, prima en ook beschut zeilen
Hyères, prima zeilen, druk, jachthaven op loopafstand van vliegveld (Toulon)
Algarve, leuk en prima zeilen.

Allemaal subjectief uiteraard ;)

Uit sentimentele overwegingen staat de Costa Brava nog op mijn bucket list (met eigen boot)

Algarve, Middelandse zee? Beschut zeilen? :lol:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.302 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl