Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Waddenzee

Waddenzee 17 mei 2006 20:58 #8082

Hallo allemaal,

Zo met de boot net weer in het water zijn de vakantieplannen alweer gemaakt. Dit jaar worden de Wadden en het IJsselmeer onveilig gemaakt! Voorwaar een lekkere tocht, zo vanaf het Veerse Meer :D

Het plan is om begin juli te vertrekken, via de Roompot, Scheveningen, IJmuiden en Den Helder (mits geschikt weer) en anders via de staande mast route :? Daarna een paar weken Waddenzee, terug met deelname aan de IJsselmeer toertocht van onze vereniging en dan weer zuidwaarts.

Nou is mijn vraag: Volgens mijn gegevens is Ameland niet geschikt met een diepgang van 1,25 meter. Schiermonnikoog wel, maar om daar dan weer te komen is het via het Wad niet mogelijk, aangezien je dan dus in 1 keer van West Terschelling via een tweetal wantijen naar Schiermonnikoog moet varen. Tenzij je dus kan overnachten in Nes?? Weet iemand of je dus echt een "buiten-ommetje" moet maken over de Noordzee, of is Nes wel diep genoeg? Het lijkt ons namelijk juist zo leuk om ook eens wat verder dan Vlieland en Terschelling te varen! Misschien zelfs een klein stukje Duitsland :D

groet,
Durk-Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Waddenzee 18 mei 2006 15:46 #8090

Beste Jaap,

Bedankt voor je antwoord! 1x was ook voldoende geweest :D

Ik had de site van de wadvaarders inderdaad al gevonden. Een erg fijne excel-sheet inderdaad!! Op zich was ik er al wel over uit dat het wad zelf wel te doen was, maar omdat ik dacht dat ik niet in Nes terecht zou kunnen, had dat tot gevolg gehad dat je ergens zou moeten tijstoppen omdat het hele wad niet in 1 tij te doen is volgens mij.
Maar als je zonder problemen een stukje in het slik kan zakken in Nes, dan kan het gewoon in 2 dagen op het gemakje! Een stop in Lauwersoog is volgens mij ook niet vervelend: Dan zie je nog eens iets van je vaargebied.

Verder nog tips over het Oostelijk wad??

Durk-Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Waddenzee 25 mei 2006 19:40 #8152

Durk-Jan,

Die trip hebben wij vorig jaar gemaakt. Vanaf Vlieland of West-Terschelling moet je twee wantijen over, van horen zeggen en volgens mijn eigen berekeningen is dat met 1.25 kritisch, ik heb het niet aangedurfd, misschien kan het net wel. Vanaf Vlieland zijn we dus buiten Terschelling om naar Ameland gezeild, in Ameland kun je prima liggen met een kwartton en ook dieper nog wel, maar je moet wel op tijd zijn. Van Ameland kun je over het wantij naar Schiermonnikoog en ook daar is het voor een kwartton prima toeven. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik vond Ameland tegenvallen en Schiermonnikoog erg de moeite waard.

Marcel Wigman - Kwartton 'Tristan'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.251 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl