Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer

van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer 11 juni 2006 08:12 #8340

  • Zeiler
  • Zeiler's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 29
Met een week of twee ben ik van plan mijn Kwarttonner van de Kagerplassen naar het IJsselmeer te varen. Met gestreken mast (ligt nog plat), dus staande-mast-route is niet persé noodzakelijk.

Wie heeft een aan te bevelen route? Ik begreep vanuit de wateralmanak dat het rondom Amsterdam (op het Afgesloten en Buiten IJ) verplicht is om de marifoon uit te luisteren.. die heb ik niet!

Wat zouden alternatieven zijn?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer 11 juni 2006 21:16 #8344

Hallo,

Via de Ringvaart het nieuwe Meer op, door de nieuwemeersluis door Amsterdam heen, kom je op het IJ uit, en vanuit daaruit kan je zo naar de Oranjesluizen varen. Wij varen ook nog zonder marifoon op het Ij en naar mijn weten is dit ook niet nodig behalve met slecht zicht. ( dichte mist enzo.)
mazzel,

Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer 12 juni 2006 13:01 #8350

Beste Zeiler,

Volgens mij ben je alleen verplicht uit te luisteren als je ook een marifoon hebt, anders niet.

Wij gingen ook altijd met de mast plat door Amsterdam, maar namen dan een alternatieve route (lukt in elk geval met een diepgang tot 1m20). Na de Nieuwe Meersluis rechtsaf, achter het Olympisch Stadion langs, dan via het Apollohotel door het Amstelkanaal naar de Amstel. Dan stadinwaarts en voor het Amstelhotel rechtsaf en de Mauritskade volgen tot voorbij het Tropenmuseum. Bij de molen linksaf en dan meteen weer rechts, onder de brug door langs de Cruquiusweg en de eerste afslag weer links. Aan de Zeeburgerkade optuigen en aan het eind van de Panamahaven linksaf, je komt dan pal voor de Oranjesluizen uit. Je mijdt dan alle drukte van het IJ, alleen bij het A'dam - Rijnkanaal moet je even opletten. Zie verder de waterkaart van de ANWB voor de details. Qua tijd maakt het niets uit.

Met vriendelijke groet
Frans Hoving
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer 14 juni 2006 18:06 #8361

  • Zeiler
  • Zeiler's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 29
Bedankt voor de tips, ik ga de route nog eens op de kaart bekijken. Is Amsterdam een beetje gedetailleerd zichtbaar op kaart G of I? Ik heb een stukje op kaart H staan, maar dat is toch al snel 1:50.000..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer 14 juni 2006 20:01 #8362

Volgens mij moet je kaart I hebben, daar staat Amsterdam helemaal op. Schaal 1:50.000 weliswaar, maar duidelijk genoeg.
Frans Hoving
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: van Kaag via Amsterdam naar IJsselmeer 22 juni 2006 12:19 #8429

Kijk even bij www.staandemast.nl, daar is een redelijk gedetailleerde kaart te vinden en tijden van bruggen en sluizen enz. Zeker als je met liggende mast -dus niet in konvooi- gaat erg handig omdat je dan geen gebruik kan maken van de dringende druk van een groep. Eigenlijk kan het niet echt fout gaan.

Ik heb ook geen marifoon, er varen genoeg schepen mee zonder, nooit problemen mee gehad. Let wel op dat je goede navigatieverlichting voert, in Amsterdam controleren ze daar regelmatig op - alleen van toepassing als je in het donker/schemer vaart natuurlijk. Op het ij hobbelt het zonder mast als een dol paard.

Marcel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.105 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl