Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: vanuit veerse meer naar...

vanuit veerse meer naar... 13 aug 2006 22:04 #9009

  • Karelis
  • Karelis's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4
Hoi zeilers,
na mijn geslaagde avontuur in het voorjaar ( zie help een sluis) waag ik me het eerste weekend van september weer aan een weekendje zeilen.
Dit keer vertrekken we uit arnemuiden ( veerse meer) voor twee dagen.
Ik dacht eerst van via de oosterschelde naar brouwershaven aan het grevelingenmeer te varen. Maar dat is een flink stuk, en naar het schijnt kan het in brouwershaven zeer druk zijn...
Iemand een ander idee?
Kan ik bvb naar zierikzee om te gaan eten, en dan naar de roomptmarina om te overnachten.... alle ideen zijn welkom....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: vanuit veerse meer naar... 20 aug 2006 13:25 #9056

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
roompotmarina ben ik niet weg van. In de zomer lig je vak 5 dik en je betaalt je scheel. 16 euro voor mijn 22 voeter waar ik meestal 6 a 7 euro betaal voor liggen in een box. Ankeren achter Neeltje Jans gaat ook prima en is gratis.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: vanuit veerse meer naar... 20 aug 2006 14:24 #9062

Hoi,

Wij liggen zelf ook in Arnemuiden (Jachthaven Oranjeplaat), dus bekend vaarwater voor ons. Heb je een Spirit of een Kievit gehuurd?

Brouwershaven is eigenlijk niet te doen voor een weekendje, zeker niet als wind en tij niet zo gunstig zijn. Vergeet ook niet dat dat twee sluizen zijn, en dus 2 uur tijd kosten! Vooral de Grevelingensluis kan erg lang duren!

Wij doen vaak voor een weekend Zierikzee, Yerseke, Colijnsplaat of Burghsluis.
Colijnsplaat is vrij dichtbij. Leuke haven, alles in boxen.
Burghsluis het verst. In Burghsluis is het heerlijk liggen, maar is er verder geen dorp in de buurt (wij vinden daar het "Waddengevoel"). Zierikzee is altijd leuk. De eerste haven is de verenigingshaven. Wel wat verder lopen naar de stad maar verder een prima haven met meestal boxen vrij. De haven helemaal in de stad heeft geen boxen en is vaak 3-4 dik liggen. Sanitair is in beiden prima.
Yerseke heeft twee jacthavens. Wij worden met ons waarschip 725 meestal naar de verste gestuurd waar je tussen de sportvissersbootjes ligt. Niet echt gezellig dus. Dorp is wel leuk, maar op zaterdagavond gaat de plaatselijke jeugd wel stappen.. HEt leuke is wel dat je een zeer smal aanloopgeultje hebt. Bij laag water ligt vrijwel de hele Oosterschelde voor Yerseke droog. Een mooi gezicht.
Roompot marina zijn wij 1 keer geweest (je moet alle havens in je thuiswater kennen) maar hebben gezworen er nooit meer te komen.... Wat Pieter ook al zei: 16 euro voor een bootje van ruim 7 meter! Verder geen dorp, alleen het vakantiepark met zwembad etc. Ankeren in de Betonhaven bij Neeltje Jans is inderdaad leuker, maar dan heb je geen voorzieningen.
Dan hebben we nog Sint Annaland. Een hele goede haven. Wel verder varen. Dorp is leuk, maar een eind hobbelen.
Nog twee tips: Als je op vrijdag je boot afhaald (ik geloof dat het bedrijf zaterdag gesloten is, in ieder geval de winkel wel), vaar dan meteen naar een eilandje in het Veerde Meer, en blijf niet in de haven. De eilandjes geven meteen dat vakantiegevoel, en zijn gratis. Wij pakken vaak de Bastiaan de Langeplaat, maar verder richting sluizen zijn er meer die leuk zijn. Tip twee: Als je kunt/mag/durft, denk dan ook eens aan een rondje Walcheren. Overnachten aan de buitenkant van de Roompot sluis, en zondag (op tij!! = 2kn) naar buiten. Zorgen dat je met de kentering bij Westkapelle zit, en dan met de vloed weer de Westerschelde op. Bij Vlissingen naar binnen door het Kanaal door Walcheren weer naar Veere. Met goed weer een heerlijke tocht. Op zondag zijn er over het algemeen iets minder zeeschepen op de Westerschelde, dus meer tijd om van het uitzicht op de boulevard te genieten.

Veel plezier,
Durk-Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: vanuit veerse meer naar... 23 aug 2006 09:58 #9084

  • Karelis
  • Karelis's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4
alvast bedankt voor de info, misschien nog dit:
waar is het leuk ankeren in de oosterschelde?

groetjes
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.249 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl