Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: ingewaterd dek kwarttonner

ingewaterd dek kwarttonner 05 feb 2003 21:48 #2274

Juist omdat je dek een dynamisch geheel is zou ik juist zo veel mogelijk het zelfde materiaal gebruiken, dus juist wel een laagje fineer op de plaats waar het rotte laagje is afgestoken. Goed vlak wegsteken (rotte fineerlagen geheel en glad wegsteken) en epoxy alleen gebruiken om de resterende holle ruimten te vullen. Ruim plastic erover, grote plaat hout erover om aan te drukken, gewichten erop en latern uitharden. Zo houd je een strak vlak over zonder irritante epoxybobbels die zich slecht laten wegwerken.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, laat geen verdachte stukjes zitten maar haal de rottigheid ruim weg anders gaan het gewoon verder.

Marcel Wigman
Kwartton "Tristan"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: ingewaterd dek kwarttonner 12 feb 2003 19:07 #2288

Het argument van Hans: gebruik plamuur om af te werken moet je zeker opvolgen. Het is verleidelijk om met wat overgebleven epoxy her en der kleine kuiltjes op te vullen met een bergje verdikte epoxy, maar dat wordt zo hard dat je later al schurend geen strak oppervlak meer overhoudt. Epoxyplamuur is door de speciale vulling schuurbaar gemaakt.

Marcel
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: ingewaterd dek kwarttonner 19 feb 2003 14:22 #2308

  • Herman
  • Herman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2127
Er zijn epoxy vulmiddelen, welke oook een makkelijk schuurbaar resultaat geven. De voornaamsten zijn witte en rode (bruine) microballoons. Zelf geef ik de voorkeur aan de rode, aangezien deze niet "lopen". Deze rode microballoons worden overigens ook door Royal Huisman gebruikt om icm epoxy hun aluminium rompen strak te maken.

Overigens worden deze vulmiddelen ook gebruikt om de epoxyplamuren te maken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.238 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl