Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Waarschip werf

Waarschip werf 04 mrt 2003 07:10 #2337

Het valt niet mee om als vereniging neutraal te blijven als professionele partijen blijven duwen en trekken om hun gelijk via ons te halen. We zijn een belangrijke partij als potentiele klandizie! De vereniging moet veel moeite om uit de wind te blijven en tot nu toe denk ik dat we dat goed doen, maar we zijn vrij om onze eigen koers te varen zoals bijvoorbeeld met het herzien van links op de site.

Delfzijl heeft zijn eersterang link op onze site moeten prijsgeven aan Waarschip Nederland toen bleek dat deze laatste formeel de enige was die Waarschepen mag bouwen. Tenslotte is een paar weken geleden de link naar Delfzijl volledig verwijderd omdat we ons afvragen of het nog langer verantwoord is om onze leden naar een werf te sturen die adverteert met waarschepen maar geen rechten heeft schepen onder die naam te bouwen. Bovendien beweert Kees van de Stadt de nieuwe schepen te hebben ontworpen en dat de werf zonder licentie zijn tekeningen gebruikt. Daarnaast zijn er nog meer argumenten, reden genoeg voor ons om uiteindelijk de link naar Delfzijl te verwijderen.

Momenteel is er maar 1 werf die formeel het recht heeft om "Waarschepen" te bouwen: Waarschip Nederland in 't Waar, de rechtbank in Groningenheeft dit bevestigd. Daarnaast worden de oorspronkelijk voor Delfzijl bedoelde Van de Stadt ontwerpen in licentie gebouwd bij Van Workum onder de naam Titan. Hechtschip bouwt zijn eigen H995 en tenslotte worden in Delfzijl ook overnaadse schepen gebouwd.

Marcel Wigman
beheer waarschippers.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Waarschip werf 04 mrt 2003 21:56 #2343

Ik heb geen waardeoordeel uitgesproken over de schepen die in Delfzijl gebouwd worden, ik heb alleen bedoeld te zeggen dat de werf in Delfzijl volgens de rechter geen gebruik mag maken van de merknaam WAARSCHIP, ondanks deze uitspraak doet ze dat wel en levert onder die naam schepen. Volgens de vermeende ontwerper (Kees van de Stadt) bovendien zonder licentie op de ontwerpen. Dit zijn geen gewaagde uitspraken, je kunt ze natrekken bij de rechtbank in Groningen, het Benelux Handelsmerken Bureau en Satellite Design.

Dit staat verder los van de schepen zelf, misschien zijn het wel de beste schepen ter wereld! Het is bovendien de vraag of een koper hier iets van merkt, Ruud van der Zee vaart al jaren met volle tevredenheid met zijn 1020.

We hebben zelf het recht om een link op de site aan te brengen of te verwijderen en zelfs bij zo'n futiliteit, hoe goed onderbouwd ook, valt de wereld al uiteen in voor- en tegenstanders, het is dan maar zo. Natuurlijk hebben de leden elk hun eigen verantwoordelijkheid en vrijheden en is het gelukkig niet een vereniging dat beslist voor ze, dat is ook niet de bedoeling.

Marcel Wigman
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.221 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl