Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Onderhoud

Onderhoud 04 mrt 2003 09:00 #2339

  • Herman
  • Herman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2127
Waarom denk je dat je de vloer er niet in krijgt? Ik heb geen idee hoe de vloerconstructie eruit ziet, in een Hornet, maar heb toch enkele tips:

Uit jouw verhaal vermoed ik dat de vloer vlak is, of V-vormig. Maak voor je gaat slopen in ieder geval een kartonnen mal voor de bodem. Hierop kan je ook aantekenen waar het beslag moet komen, of waarheen je het wilt verplaatsen.

Je wilt klossen op de huid zetten, waarin je het belsag gaat schroeven. Zit er dan nog tussenruimte tussen klos en vloer? Zo ja, dan niet op deze manier doen. Je hebt grote kans dat de boel zich dan los wrikt. het is beter de rails, hangbandbevestigingen etc aan een versterking onder de vloer te maken, zoals een (extra toegevoegd) spantje, klos oid.

als de vloer helemaal los in de boot ligt (geborgd met een stel schroeven oid) dan kan je het beste de beslagen in de vloer schroeven, met versterkingsplaten onder de vloer geplakt.

Afhankelijk van de vorm en de mate van ondersteuning moet je een vloerdikte kiezen. Als de vloer rond loopt, of veel ondersteuning heeft, dan zou 6mm voldoende moeten zijn, anders is 8mm een optie.

Zelf heb ik nog wel eens vloeren gemaakt van 15mm schuim, met 1,5 mm triplex aan beide kanten. Voordeel hiervan is dat je versterkingen in het schuim kan laten wegvallen. Gewichtsvoordeel is er nauwelijks.

En om direct je andere vraag te beantwoorden:
Bouwclubjes vind je nog wel eens bij de klasseorganisaties. Zelf heb ik in de FJ klasse nog wel eens mensen begeleid, en reparaties / verbouwingen uitgevoerd. Dit leek behoorlijk op een bouwclubje zoals jij bedoelt. (8 boten in de straat, waaraan druk geknutseld wordt). Maar je moet maar net iemand in de klasse hebben die er e tijd, zin en lokatie voor heeft.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Onderhoud 05 mrt 2003 13:25 #2350

  • Herman
  • Herman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2127
Wat je kan doen om je vertrouwen in je lijmkunsten te vergroten is een paar testjes maken. Maak een stukje spant, waarop je een stukje bodem lijmt. Dan kan je zien wat er gebeurt, en wat je eventueel moet aanpassen om een betere verlijming te krijgen. Bovendien sloop je een stukje afvalhout ipv een boot, mocht het helemaal mislopen. (wat ik niet geloof)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.240 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl