Vinni schreef :
Ik heb zelf ook van die binders.
Iemand zei onlangs dat ze niet zijn toegestaan als walstroomverbinding.
Hoe zit dat?
Vinni
Kletskoek!
Die Binder connectoren zijn volledig gecertificeerd en voldoen aan alle eisen die gelden voor 230/400V AC, en zijn bovendien waterdicht. Het contact dat als aarde contact gemerkt is, is langer dan de andere, zoals het hoort. Een CEE connector is slechts druipwaterdicht, daarom moet je ze ook altijd van onder naar boven steken. Binder connectoren zijn ook veel kleiner dan die lompe CEE stekkers. Er is helemaal niets mis mee. We gebruiken ze overal in de industrie, zelfs voor drie-fasen motoren.
Het probleem van TS wordt veroorzaakt omdat 90% van de bevolking niet weet hoe een stekker aan een snoer te zetten. Ik vind dat we dat onze kinderen dat al op de lagere school zouden moeten leren, maar dat ter zijde.
Om onduidelijke redenen denken fabrikanten dat we stekkers niet aan snoer maar aan massieve koperdraad willen zetten. CEE stekkers, net als veel andere type stekkers, hebben geen draadbescherming. (dat is een verend plaatje tussen het schroefje en de te klemmen ader). Zonder draadbescherming draaien we de adertjes stuk. Het probleem wordt nog erger door vertinde eindjes (gaat vloeien) en het vaak veel te strak aandraaien van het schroefje. Soms houd het nog wel een tijdje maar uiteindelijk breken de aders toch af. Daarom is het belangrijk aderhulzen toe te passen met de juiste maat en die dan met het bijbehorende krimp gereedschap vast zetten (niet met een gewone tang dus). De schroefjes draaien we niet te los maar zeker niet te vast aan. De trekontlasting hoort op de mantel en nergens anders en ook weer niet te los maar zeker niet te vast. Tussen trekontlasting en connector pennen mogen de aders niet strak staan.
Ik heb nog nooit een afgebroken ader gehad in een stekker die ik zelf gemonteerd had, niet in mijn CEE stekkers en niet in mijn Binder stekkers.