Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Philips AP Navigator GPS ontvangt geen satellieten meer

Philips AP Navigator GPS ontvangt geen satellieten meer 10 juni 2007 14:55 #18017

  • ed.zeilersforum
  • ed.zeilersforum's Profielfoto
Vorig weekend is mijn Philips AP Navigator GPS type PBN1 er mee gestopt. Hij ontvangt geen satellieten meer.
Wat is er gebeurd: Hat apparaat zoemde een beetje en het scherm van de GPS gaf verticale strepen. Daarna bij uit en aan zetten leek alles weer te werken maar er worden geen satellieten meer gezien.
Wat heb ik gedaan: Ik heb de externe antenne gecontroleerd, dat ziet er goed uit. Ook heb ik de kast en de houder geopend. Dat print in de kast ziet er goed uit. Idem in de houder/ bracket, de antenne verbinding ziet er goed uit.
En nu: Jammer. De eerste reactie bij aankoop van onze boot was"die oude bak eruit". Ondertussen hebben we al heel wat mijl gevaren en het is een erg mooi apparaat gebleken met heel veel mogelijkheden. We zijn het ding dus erg gaan waarderen.
VRAAG: Is er iemand die weet of het apparaat nog te herstellen is, er meer info over heeft of andere tips? Ook lijkt het me aardig om te proberen bij een soortgelijk apparaat, zodat vast te stellen is of het apparaat danwel de antenne defect is. Kortom alle tips zijn welkom.
Bij voorbaat bedankt, Ed
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Philips PBN1 14 dec 2008 21:21 #51900

Hallo Ed

Via Google ben ik op de Zeilers forum site beland bij jouw verhaal van vorig jaar over de Philips PBN1 Nu heb ik er al jaren lang een liggen, maar omdat ik zo tevreden ben over het kleinere broertje heb ik de PBN1 nooit geinstaleerd
Nu wil ik hem in gebruik gaan nemen maar ik kan nergens meer de gebruiks aanwijzing
En nu komt eindelijk de hamvraag Hebben jullie de gebruiks aanwijzing nog en zo ja zou ik die mogen copieren want ik weet dat het een goed apperaat is maar zonder een gebruiksaanwijzing kom je denk ik niet ver

Bij voorbaat hartelijk dank
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Philips AP Navigator GPS ontvangt geen satellieten meer 15 dec 2008 19:54 #52003

  • belle
  • belle's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 284
Begin eerst eens met meten. Op de antennedraad hoort tussen de kern en de mantel van de coax iets van 5 volt te staan. Heb je dat niet en ook niet op je antenne uitgang vrees ik dat hij overleden is heb je dat wel, aanzetten en wachten, heeeeeel lang wachten. Als het apparaat door wat vooor reden dan ook zijn sateliet informatie kwijt is kan het lang duren voordat hij de satelieten weer terug vind. Bij oudere apparaten kan dit zo 6 uur duren. Bij de meeste philips gps toestellen zit trouwens ook ergens in de menu's een alarm voor de antenne. Antenne kun je ook op een andere gps testen. niet bij furuno ( ander type antenne) maar sowiezo bij andere phillips gpssen en ook bij simrad moet de antenne gewoon gaan werken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.311 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl