Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Uitval displays st6000 en wind st50

Uitval displays st6000 en wind st50 16 okt 2022 11:20 #1430365

Ik heb aan boord een autohelm st6000 en st50 instruments en een autohelm stuurcomp type 100
Gister viel onverwachts de autopilot en de wind (st50) uit , displays dood.
Ik heb achtereenvolgens gecheked, 12v spanning en zekering ok op de stuurcomp, vanaf de stuurcomp 12v spanning op wind en toch dood display( seatalk) lijkt of er ergens nog een zekering tussen kabel vanaf bedieningspanel stuurautomaat naar wind oid moet zijn. Of wellicht stuurcomp overleden !
Iemand enig idee tips ???? :(
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Uitval displays st6000 en wind st50 16 okt 2022 17:03 #1430450

St instrumenten worden normaal doorgelust en van 2 kanten gevoed. Kan zijn dat er in het doorlezen een breuk zit en er maar vanaf 1 kant gevoed wordt.
Ik heb een windinstrument liggen waarvan 1 st kabel dood is… is intern wel door te solderen overigens..
"Wie het altijd voor de wind gaat, komt vanzelf aan lager wal"
De topper ISO “Sapho” voor de funracing en nu de dehler 31 “Wende” voor het avontuur...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Uitval displays st6000 en wind st50 16 okt 2022 17:08 #1430453

  • koko
  • koko's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 15504
Spanning er op zetten met een losse kabel. En dan eens zien wat ze dan doen. De winddisplay zou dan gewoon kunnen werken. De AP display moet dan beeld, maar kan geen gegevens laten zien dan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Uitval displays st6000 en wind st50 16 okt 2022 21:41 #1430517

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17594
Stuurautomaten hebben vaak ook nog een interne (in de zin van: achter het wegneembare kapje) zekering in de voeding zitten. Geen idee of dat bij jou ook het geval is, maar even het manual checken en eventueel aan boord nakijken kan geen kwaad natuurlijk. Al lijkt het in dit geval eerder een Seatalk voedingsprobleem te zijn. Dat zit 9 van de 10 keer in een slechte verbinding ergens.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.326 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl