Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: IP cameras aansluiten op B&G Zeus

IP cameras aansluiten op B&G Zeus 08 juli 2023 19:01 #1492854

Zoals de eigenaars vermoedelijk wel weten heeft B&G eigenzinninge ethernet connectoren en eigen ethernet hubs om buiten hun Radar ook de peperdure B&G IP camera's aan te sluiten.

Ik stond op het punt om dergelijke dure kabel te kopen en in twee te knippen om een gewone switch aan te sluiten zodat ik gewone IP camera's zou kunnen toevoegen toen ik toevallig dit ontdekte bij het updaten van mijn Zeus...

Mijn haven heeft een wifi met inlogpagina waar je dus met een Zeus zo maar niet op kunt. Wanneer je echter een router met WISP functionaliteit gebruikt kan je eraan gaan hangen met je telefoon wifi en op het "accept/login" knopje drukken en dan heeft iedereen op die router internet en kan je dus updaten.

Ik kreeg het idee om op deze wifi router een IP wifi camera te hangen en vroeg me af of er in de Zeus misschien een bridge functie was tussen wifi en wired ethernet. Ja dus !!

Met wat zoeken de rtsp stream URL gevonden van de goedkope EZVIS wifi camera die ik gebruikte en die ingevoegd in de camera settings van de Zeus en zie, beeld !!

Het zelfde herhaald met een REOLINK wired IP camera op de LAN poort van de router en ja ook deze werkte.

Dus je kan probleemloos wired en wifi IPCAMs aansluiten op je Zeus zonder met kabels te morrelen. Je hebt alleen een goede Wifi Router nodig die bij voorkeur OpenWRT draait. Aan te bevelen zijn de wat oudere 12V types van ASUS of LINKSYS die je voor een tientje op marktplaats vindt.

Je moet wel wat IP kennis hebben, dit is niet zo maar een twee drie uit te leggen maar je vindt best wel een of andere nerd zoals ik die je hierbij kan helpen.

Ik wilde met deze post alleen maar even meegeven dat het kan en goed werkt.

Let op wel voor EZVIS. de volgende ochtend werkte het niet meer. In de nieuwere firmwares (die ze overnacht in je camera blazen) zetten ze rstp streaming uit om hun cloudrommel verkocht te krijgen en het kostte me wel wat moeite om naar de oudere firmware te gaan, dus tip: zet auto upgrade uit.

WO
Freedom is...
Sailing an Oyster 595 around the globe...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.083 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl