Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: plaatsen log/dieptemeter 570

plaatsen log/dieptemeter 570 12 jan 2006 19:28 #7027

Voor je log en dieptemeter gelden verschillende voorwaarden.

Log: zorg dat je bij wervelingen vandaan blijft, niet vlak naast/achter een kiel oid monteren, dan zul je over de ene boeg 'harder' gaan dan over de ander.

Dieptemeter: zorg dat je bij luchtbellen vandaan blijft (zo diep mogelijk monteren) want die reflecteren. Ook een bulb onderaan je kiel reflecteert, dus niet net achter een bulbkiel. net voor je kiel is optimaal. Zo 'zie' je ook sterk oplopende ondiepe grond 'bijtijds' aankomen.

Succes, Marcel kwartton "Tristan"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: plaatsen log/dieptemeter 570 12 jan 2006 21:25 #7029

Ik heb vorig jaar ook hetzelfde apparaat ingebouwd, wel op een kwarttonner.

De gever van de dieptemeter heb ik binnen in de romp geplakt. Dat scheelt een gat. Even een plekje vinden waar dat kan voor wat betreft de ruimte onder de vlonders. Bij mij viel dat niet mee. De enoge plek waar ik hem kwijt kon is naast de kiel. Probeer het eerst uit door de gever met kauwgom vast te plakken voordat je het definitiever vastzet! In ieder geval mogen er geen luchtbellen tussen de romp en de gever zitten. Tot inderdaad een meter of 40-50 gaat het prima, en van de huidige antifouling heb ik geen last.

De gever van het log heb ik wel naast de kiel zitten, aan de andere kant. Dit heeft inderdaad als nadeel dat we over stuurboord nu een paar tienden van een knoop harder varen... Maar daar hebben we dan weer het GPS voor :wink: Vóór de kiel wilde ik niet omdat ik niet een gat IN de kielbalk wilde maken, en achter de kiel wilde ik niet ivm wervelingen. En het moet natuurlijk ook weer onder je vlonders passen!

Overigens klopt nu natuurlijk ook de dag- en totale afstand niet precies, maar omdat we in Zeeland varen (stromend water) klopt dat zo-wie-zo niet echt...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.384 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl