Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Spinnakeren op W600

Spinnakeren op W600 17 mei 2005 07:59 #5710

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
Spival met blok in de mast: 6mm goede vallijn met snaphaak voor hijsoog spi. Val leiden naar kajuitdak en daat curryklem plaatsen. 2 spischoten 6mm schootlijn met snaphaak op schootoog spi te plaatsen; lengte ongeveer 2 bootlengtes. Schoten leiden door 2 blokjes op de zijkanten van het achterdek te plaatsen en leiden naar eeen curryklem op kuiprand. Spiboom minimaal lengte mastvoet tot punt schip met spiboomhaak op de uiteinden. Houten spiboom minimaal 32mm rondhout. Spiboomoog op mast. Spiboomophouder (elastiek) en spiboom neerhouder van punt spiboom naar blokje achter voorstag op dek en neerhouder naar kajuitdak geleiden naar curryklem.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Spinnakeren op W600 20 mei 2005 21:04 #5747

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
met een neerhouder van de punt van de spiboom naar de punt van je boot heb je bij reachen de beste controle over de spi vind ik terwijl je de drukkracht op de mast beperkt. Ik heb op een spanker met houten mast enige malen het spioog uit de mast gevaren wat over was toen ik de neerhouder van punt naar punt leidde. Met een 600 is een elastiekophouder nog net te doen: voordeel is dat je alles met je neerhouder kan regelen en dat ophouder-neerhouder stak langs je mast liggen als je ze aan elkaar bevestigd. Bij snaphaken aan je schoten en val kan je je schoten ingeschoren laten liggen en je spi opbergen; overigens heb je wel gelijk met je bezwaren. Overigen is een release niet zo nodig op een 600; als je problemen hebt is het altijd met de val en zelden met de schoten.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Spinnakeren op W600 15 juli 2005 11:36 #6070

  • hscharft
  • hscharft's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2299
spi op waarschip 600



even nog een opmerking over de spiboom deze moet niet minimaal de lengte zijn van je mastvoet tot aan je voorstag maar di is je maximum lengte.
groeten Harm Scharft
Schipper Ex Multiplex

members.home.nl/hrscharft
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.254 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl