Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Small Ships Race 2020

Small Ships Race 2020 08 feb 2020 18:58 #1125370

De Small Ships Race 2020 gaat niet door

Het comité heeft helaas moeten besluiten de 10de editie van de Small Ships Race in 2020 niet te organiseren.

Keer op keer blijkt dat een oversteek van de Noordzee niet eenvoudig is. Met een kleine boot ben je nu eenmaal kwetsbaarder dan met een grote, en dat vraagt om een degelijke voorbereiding van schip en bemanning. De doelstelling van de Small Ships Race is om de deelnemers een duw in de rug te geven bij het maken van die oversteek. Hierbij zien we dat dit voor sommige schippers nog een erg grote stap is. Dat vraagt van de organisatie, onder andere, om begeleiding, adviezen en heldere veiligheidseisen.
In het afgelopen jaar hebben 5 van de 7 organisatoren te kennen gegeven geen tijd meer te hebben voor dit evenement (grote boten, langdurige expedities etc.). Thijs en Simon voelen zich met z’n tweeën onvoldoende sterk om de verantwoordelijkheid voor een goed georganiseerd en veilige SSR te kunnen dragen. Ook ontbreekt het aan tijd om dit voor 2020 alsnog te organiseren. Daarom hebben we er voor gekozen om dit jaar te gebruiken om te werken een stevige basis voor de Small Ships Race met als doel in 2021 weer een nieuw evenement te kunnen organiseren.

Overigens betekent dit niet dat we niet kunnen gaan varen. Maar dan als informele tocht. Op 20 juni willen we in ieder geval naar IJmuiden voor een Driehoekje Noordzee (IJmuiden – Lowestoft – Pin Mill – IJmuiden). Iedereen die mee wil is van harte welkom. Als hij/zij zich bij mij meldt en dan maak ik een app-groep om de communicatie te vereenvoudigen.

Om verwarring te voorkomen: dit is een volledig informele tocht zonder organisatie, zonder verplichtingen, zonder inschrijfgeld, en volledig onder eigen verantwoordelijkheid. Er is geen enkele relatie met de Small Ships Race.

Het idee is (Driehoekje Noordzee)
- Zondag 21 juni: vertrek IJmuiden
- Maandag: Aankomst Lowestoft
- Woensdag: dagtocht naar Pin Mill
- Vrijdag: Vertrek naar huis
- Zaterdag: Aankomst Nederland
- Zondag: terug in thuishaven
Laatst bewerkt: 08 feb 2020 19:12 door SimonDoes.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.251 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl