Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief?

UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 21 feb 2006 22:58 #7351

  • Wessel
  • Wessel's Profielfoto
Ik heb sinds kort een uit Engeland gehaalde International 14. Nu vraag ik me af of ik daarmee uberhaupt wedstrijdjes tegen andere skiffs, open boten oid kan varen en zo ja naar wat ik mijn meetbrief om moet laten zetten?

Is er iets als een "SW"-meeting oid en waar moet ik zoiets aanvragen, of zijn de getallen zoals ze bij de stichting skiffzeilen neergezet zijn bindend en zoja, wie controleert wat dan? Bij de 14's is er al een groot verschil tussen boten uit hetzelfde jaar, laat staan uit de laatste 10 jaar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 22 feb 2006 15:18 #7354

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
Veel bekendere schepen hebben een SW meting maar dat geldt vooral voor kielboten. Een open 14-int is een beperkte klasse en het zijn uiterst extreme schepen die je slecht kan vergelijken met welke andere boot dan ook. Alleen de 490ers komen in de buurt. De SW meting is niet bedoelt voor degelijke schepen maar voor kielboten die onderlinge wedstrijden willen varen.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 22 feb 2006 15:35 #7356

  • Wessel
  • Wessel's Profielfoto
nee ja het is ook niet praktisch en gelukkig ook niet daarvoor gekocht. Vraag me puur af waar je zeg maar tegen zou kunnen varen en welk meetsysteem er dan aan te pas moet komen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 23 feb 2006 15:09 #7365

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
eigenschappen van dit soort schepen zijn zo verschillend en afhankelijk van weer ed dat een meetsysteem volgens mij niet te maken is. Ik denk dat de 490er het meest in de buurt komt, wel wat groter maar minder extreem. Iedere andere boot is zo anders dat je appels en peren vergelijkt.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 01 mrt 2006 11:04 #7393

  • Sjors FD
  • Sjors FD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 179
Beste Wessel,

ik zal de antwoorden die je krijgt van Pieter maar even negeren.

Met open boten kan wel degelijk wedstrijd worden gevaren. De sw cijfers zijn er ook voor high performance open boten. De FD bijvoorbeeld heeft rating 91, en de 49er heeft rating 78. Ik weet niet wat de rating voor een int.14 is, maar daarvoor kun je kijken op www.sailsupport.nl. Daar staat een lijst met alle SW cijfers. Stel dat je er toch niet tussen staat, dan kun je er een aanvragen.

Het is hartstikke leuk om een keer van de zomer aan een SW wedstrijd mee te doen. Op bijna ieder meer is wel een vereniging die een vaste SW-avond of -zondag organiseert. Ik denk dat je bij ons op de ARZV in Akersloot van harte welkom zou zijn. Maar vooral op de braassem wordt veel gedaan met SW wedstrijden.

succes en groeten,

Sjors (FD NED-334)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 01 mrt 2006 19:54 #7397

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
bedankt voor de tip. Ik wist niet van deze lijst. Bij de vereniging waar ik wel eens zeil hebben ze alleen een kielbootlijst en de zwaardboten zeilen gewoon op lengtemaat tegen elkaar.
Maar de lijst doorspittend zie ik toch wel rare dingen die onderlinge wedstrijden tot een gok maken en sterk afhankelijk van het weer. Met een int 14 is mi nooit een wedstrijd te varen tegen een 470 of zelfs een FD daar iedere overeenkomst zoek is in zeileigenschappen. Een schakel tegen een spanker tegen een 470 gaat nog.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 01 mrt 2006 21:54 #7403

  • Sjors FD
  • Sjors FD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 179
Het klopt inderdaad wel dat de resultaten van zo'n wedstrijd een beetje misleidend kunnen zijn. Soms is de rating van een van de boten zo goed dat er niet een goede zeiler hoeft te sturen om te winnen.

Maar toch is het heel leuk om tegen elkaar te varen. En als het zo unfair blijkt dat iedere week dezelfde wint, dan is het comite altijd bereid om de rating een klein beetje bij te stellen. Met de FD zijn wij al gezakt van 91 naar 87, nu moeten we extreem goed varen om nog te winnen. We moeten op een anderhalf uur durende wedstrijd ongeveer 13 minuten eerder dan de beste Draak finishen.

Het is heel leuk als je niet teveel waarde aan de resultaten hecht, en na de wedstrijd nog even in de havenkroeg blijft hangen.

greets, Sjors
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 02 mrt 2006 17:12 #7407

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
Bij de vereniging waar ik wel eens meezeil winnen de bestuurleden altijd. Als je bestuurslid bent krijg je een korting op je rating denk ik. Mijn 22 voets jachtje heeft dezelfde rating als de 35 voeter van de voorzitter. Ik heb nog geen 35 voeter gezien met een rating van 104.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: UK Meetbrief International 14 -> nederlandse meetbrief? 02 mrt 2006 18:23 #7409

  • Sjors FD
  • Sjors FD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 179
Klinkt balen! 35 voeters hebben volgens mij normaal een rating rond de 93. Maar met 104 is er natuurlijk geen lol meer aan, dan zou ik ook afhaken.

Sjors
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

handicap I14 29 mrt 2006 12:32 #7654

Kijk even op onderstaande site
op de rest kom je vanalles tegen over skiff zeilen (trainingen en wedstrijden!!).
Ik heb zelf een ISO gekocht rating 924, De I14 heeft 864.

www.skiffzeilen.nl/asparagi/sk...dicaps.asp?sid=3&q=9

Overigens ken je wellicht de kenmerken van een ontwikkelingsklasse?? Oude I14 hadden een andere rating maat met nieuwe rompvormen, hydrofoils, 2 man aan de draad etc gaat deze steeds verder omlaag en geldt officieel voor alle I14.
Daarom zijn oudere boten zoveel goedkoper maar geven voor recreatie de beste waar voor hun geld. In je eigen club kun je soms onderhandelen over de rating... wanneer je altijd verachteraan op rating eindigd kun je je rating nog wel eens verhoogt krijgen, cvoor officiele wedstrijden is dat meestal niet het geval. Ik had voorheen een Tasar rating. In Nederland vaart er echter een zeergoede en actieve wedstrijd zeiler rond de de rating naar 101 heeft laten verlagen... voor gewone stervelingen niet haalbaar (zeker niet wanner er dan een steekproef van 2 persoenen is en ik niet die kampioen ben.. :( )
"Wie het altijd voor de wind gaat, komt vanzelf aan lager wal"
De topper ISO “Sapho” voor de funracing en nu de dehler 31 “Wende” voor het avontuur...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.265 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl