1) Moet de boot geheel leeg zijn zoals op papier is aangegeven dus ook geen Diesel aan boord?
2) Wordt het gewicht van de zeilen ook gewogen?
3) Hoe vlak moet het water oppervlak zijn om het vrijboord exact te kunnen bepalen? Hoe doen ze dat? Moet ik hier met de locatie dus rekening mee houden?
4) Zijn er nog zaken die ik bij me moet hebben die ik mogelijk nog niet weet?
5) Moet ik op de meetlocatie naast de zeilen bijvoorbeeld ook echt alle kleding, koekjes, knakworsten en brood uit de boot halen voordat ze aan de slag gaan?
het komt vrij nauw; met teveel gewicht aan boord bevoordeel je je rating (ligt dieper, dus zwaarder....)
1, diesel, staat in de voorschriften. Was altijd een halve tank nu volgens mij minder
2. Zeilen: worden bij de meting gewogen. Heb je je zeilen al laten meten bij de zeilmaker? Dan staat het gewicht in de stempel. Meten bij de zeilmaker is wel beter, want schoner en sneller (en op een ander moment)
3. Vlak water, want er wordt met een rolmaat van vrijboord tot wateroppervlakte gemeten. Geen wind dus....
4. weet ik zo niet. Evt meetgegevens van de zeilmaker meenemen.
5. alles van serieus gewicht moet eruit. Geen 20 flesjes water aan boord, of blikjes bier.
groet
t