Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Gezocht RVS 316 lager voor Profurl (50x80x10mm).

Gezocht RVS 316 lager voor Profurl (50x80x10mm). 27 juni 2019 20:26 #1058895

Allen,

Net wederom het lager vervangen van mijn Profurl P40 (bouwjaar iets van 1988), wat best een klusje is....

Het onderste lager draait nog perfect, het bovenste stokte zo af en toe. Het draaide soepel maar als je 2 weken de roller furler niet gebruikt had dan kreeg je deze bijna niet meer los. 1 maal lukte het totaal niet, moest de mast in.

Het vervangen moet nu steeds vaker, de laatste keer was slechts een paar jaar geleden, de constructie is zo dat er blijkbaar toch regenwater langs de oliekeerring gaat en bij het lager komt. Dit ondanks het feit dat ik alles volledig volprop met vet. Misschien dat door het meerdere malen vervangen van de lagers er toch wat teveel krassen zijn ontstaan. Overigens heb ik nu ook aanvullende gaten geboord om het regenwater af te laten voeren (er zijn standaard 2 die op 1 kant zitten, waardoor er toch best wel wat regenwater boven de oliekeerring kan staan wat er dan toch langzaam langs drupt).

De lagers zijn van normaal staal. Overigens zien deze er na demontage best goed uit, maar op bepaalde plekken wel wat lichte oppervlakte corrosie wat blijkbaar voldoende is om problemen te veroorzaken.

Ik denk dat rvs 316 lagers het probleem voor langere tijd zou oplossen. Ik kan deze echter nergens krijgen (andere maten zijn wel te krijgen.....).

Het gaat om een kogellager van 50x80x10mm.

Iemand tips ? Ook andere suggesties zijn welkom!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.249 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl