Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za feb 15 @12:00AM
Wintermeet 2020
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Losmaken trommel Furlex rolfok

Losmaken trommel Furlex rolfok 10 okt 2019 13:48 #1091523

Van mijn rolfok Furlex type B Mk 2 moet de treklijn vervangen worden. Volgens het bijgaande plaatje zitten de trommelhelften met een klikverbinding aan elkaar. Dus de schroevendraaier in het middengedeelte gezet (daar zit ook een insparing), maar de helften gaan niet uit elkaar. Nu zie ik op de computer bij vergroting van het plaatje dat er lipjes zitten op de wangen. Klopt het dat daar ook een klikverbinding zit?
Heeft iemand dit wel eens gedaan?

Graag advies,
Arjen
Bijlagen:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Losmaken trommel Furlex rolfok 13 okt 2019 09:46 #1092283

  • Chysbert
  • Chysbert's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7
Ik heb precies dezelfde. Ik placht elke winter de lijn te verwijderen, te wassen en in het voorjaar weer terug te zetten. Dus ervaring genoeg. De trommel bestaat uit twee helften met een klikverbinding aan beide zijden. Moeilijk uit elkaar te krijgen, maar het lukt door er aan elke kant een schroevendraaier met brede platte kop o.i.d. tussen te wringen. Het beste is om dit te doen als de boot op de wal staat, want er wil wel eens iets vallen. Pas wel op om de lippen niet te ver naar buiten te wringen, want de kunststof verhardt in de loop van de tijd en kan daardoor breken/scheuren. Het terugzetten is een kwestie van klikken, maar kost enige kracht.
Navigare necesse est.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Losmaken trommel Furlex rolfok 13 okt 2019 12:06 #1092312

@Chysbert, dank voor je reactie. Vandaag opnieuw geprobeerd, daarbij extra een dun schroevendraaiertje in de spleet van de wangenhelften gezet. En toen kwam er beweging in. De trommelhelften zaten behoorlijk vast in de groeven. Een steuntje in de rug was even nodig. Maar het moest wel met geduld en beleid.

Arjen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.217 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl