Dank voor de reacties; ik probeer te voorkomen dat het een "volstortsysteem" wordt, al zal een flinke zeiltocht ook wel z'n invloed hebben
Het voorkomen van scherpe hoeken ivm vuil snap ik, echter de BB wand hier is nu eenmaal verticaal vanwege de opbergplaats achter de schuifdeurtjes; die loopt een stuk naar beneden door:
Deze ruimte bevalt goed en blijft. Ik ga grote fillets gebruiken en de boel glad afwerken; de koelkast op mijn vorige boot was ook een (afgerondde) rechthoekige ruimte en was prima schoon te houden door die glade afwerking in mijn ervaring.
De getrapte horizontale bodem is niet handig inderdaad; heeft nu plaats gemaakt voor een vlakke bodem onder dubbel afschot. Condenswater loopt nu één hoek in. De koelkast van mijn vorige boot had daar een doorvoer met een slangetje+kraantje naar de bilge, maar daar bleef altijd stinkend water in staan en werd een schimmelboel. Schoonhouden dáárvan kostte meer tijd dan een lap door de koelbox halen. Ik denk dat ik er af en toe maar een doekje over haal of daar een sponsje laat liggen wat ik af en toe uitknijp.
Qua compartimentering denk ik aan:
-in breedterichting, onder de verdamper mogelijkheid voor twee vertikale inzetschotjes (perspex, max. 5 cm hoog)
-in lengterichting, 10 cm onder de verdamper over de hele lengte van de box een richel waar 1 of 2 schotjes/roosters op kunnen die je kunt verschuiven. Als er géén hoge flessen in het lage deel staan, kun je daar een extra verdieping maken.
De rest dan met stapelbare plastic mandjes oid.
Zie ik nog dingen over het hoofd? Scharnieren in (evt) Corian is wel een dingetje: je kunt er niet in schroeven of tappen las ik...