Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Stuurautomaat met kuren

Stuurautomaat met kuren 25 nov 2005 13:48 #6819

Op mijn kwartton is de stuurautomaat mijn beste vriend: een autohelm (micro) 1000. Maar deze zomer heeft hij tijdens een heftige tocht in een plasje zout water liggen spartelen, er was water in gekomen, hij deed niets meer. Thuis gespoeld, gedroogd en dubieuze solderingen opnieuw gesoldeerd en nu doet hij het weer, maar.... met een afwijking die hij niet eerder had.

Als ik nu de automaat aansluit en met de hand heftig heen en weer beweeg corrigeert hij tegen zoals het zou moeten. Maar vanuit rust corrigeert hij stukje bij beetje steeds verder naar stuurbuurd (arm schuift langzaam uit) waardoor de boot een steeds scherpere bocht neemt en uiteindelijk scherpe rondjes gaat draaien. Nu wil ik het ding zelf repareren, maar geen idee welk element kapot is.

Ik vraag mij dus af of er iemand is die een autohelm heeft met dezelfde soort afwijking en die hem heeft laten repareren: wat hebben ze toen vernieuwd?

Alvast bedankt.

Marcel kwarttonner "Tristan"
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Stuurautomaat met kuren 26 nov 2005 11:35 #6825

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
Ik heb dit probleem ook een keer gehad maar uiteindelijk bleek mijn accu gaar en was de spanning te laag geworden en dan gaat hij ook dit gedrag vertonen. Wellicht even nakijken om dit uit te sluiten.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.257 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl