Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Piewiet 850

Piewiet 850 06 sept 2021 18:59 #1322532

  • JoostU
  • JoostU's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 67
Hallo allemaal,

Nu we recent onze 24ft boot hebben verkocht zijn we op zoek naar een nieuwe boot. Al tijden houd ik de websites in de gaten maar nu loop ik toch wat vast.

Over twee jaar kan ik van het werk een langere periode vrij nemen, dan willen we graag een langere tocht maken. Misschien naar de Oostzee, maar misschien ook wel richting het zuiden, de boot zou daarom de golf van Biskaje aan moeten kunnen. Onze voorkeur voor een boot ging daarom uit naar een van tussen de 9 en 10 meter met een budget van max 20K voor enkel de boot.

We hebben gekeken bij een Hanse 291, we dachten dat dit de boot zou worden maar we vonden de boot in de praktijk erg klein aanvoelen. Verder viel ons de Piewiet 930 op alleen was het teakdek aan vervanging toe en vonden we dit niet voldoende in de prijs verwerkt. Een Dehler Duetta 940 is helaas iets boven budget, net als een V933 en een goede Etap 30.

Nu is er een Piewiet 850 online gekomen die in goede staat lijkt te zijn en kwa binnenruimte groter lijkt dan de Hanse. Ik weet dat er een forumlid met een 850 een rondje atlantic wou doen, maar meer kan ik niet echt op het forum vinden. Zijn deze schepen geschikt om de golf over te gaan en dan in korte trips verder zuid te gaan richting de med? Het model spreekt ons enorm aan.

Als mensen ervaring hebben met de Piewiet 850 en bijzonderheden weten dan horen we dat graag. Voor we de boot aanschaffen laten we de boot keuren maar ik schat liever eerst zelf in of de boot de moeite is hiervoor. Ik snap dat de boot zo zeewaardig is als de eigenaren, maar in de basis kan een boot natuurlijk meer of minder geschikt zijn.

Met vriendelijke groet,

Joost
Laatst bewerkt: 06 sept 2021 19:14 door JoostU.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.201 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl