Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: African Queen, achterhalen historie

African Queen, achterhalen historie 19 sept 2022 09:22 #1424306

Beste mensen, als gast lees ik al langer de mooie verhalen op dit forum en ben onder de indruk van de aanwezige kennis. Ik heb me nu aangemeld omdat ik de eigenaar, op leeftijd, help om de ontwerper, werf een eventurle verdere historie te achterhalen van een 10 mtr klassieke S-Spant. Volgens de bijgevoegde OCR-brief is ene Postma de ontwerper, maar daar kan ik verder niets over vinden. Volgens de eigenaar is het een duits gebouwde boot die nog naar Antartica geweest is, maar daar is veel onzekerheid over.

Ik hoop hier iemand te vinden die wat meer over deze boot kan vertellen.
Alvast bedankt, Rob
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

African Queen, achterhalen historie 19 sept 2022 10:35 #1424332

 • Wadloper
 • Wadloper's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 26581
tattvamasi schreef :
Volgens de bijgevoegde OCR-brief is ene Postma de ontwerper, maar daar kan ik verder niets over vinden.

Kan het zijn dat de Postma die als ontwerper wordt genoemd, dezelfde Postma is die links als eigenaar wordt opgevoerd, compleet met adres? Het formulier is van 1999; 23 jaar geleden. Mogelijk leeft deze Postma nog en hij zou in dit geval nog op het adres kunnen wonen dat wordt genoemd. Of mogelijk weet degene die daar nu woont waar hij is gebleven.

Waarschijnlijk heb je dit allemaal al gecheckt, maar voor alle zekerheid.

De Duitsers hebben niet zo'n enorme traditie in stalen zeiljachten. Het lijkt mij waarschijnlijker dat het schip gewoon in Nederland is gebouwd.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

African Queen, achterhalen historie 19 sept 2022 13:40 #1424384

 • Apae
 • Apae's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 6373
Als het inderdaad een ontwerper is die in Burgum (Bergum) woonde, is de bibliotheek van het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek een poging waard.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

African Queen, achterhalen historie 24 sept 2022 18:33 #1425521

Anne Postma, oud eigenaar African Queen woont nog steeds op het adres genoemd op de meetbrief. Eventueel heb ik z'n telefoonnummer.Gepost met de officiële Zeilersforum-app
Frederik
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

African Queen, achterhalen historie 25 sept 2022 02:06 #1425555

 • OldBawley
 • OldBawley's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 2071
Niet ter zake doend, mijn eerste boot heb ik ook African queen genoemd.
Wandelend langs een kanaal zag ik in het riet een bootje liggen. Het had een bordje “te koop “er op.
Ik had nul kennis van bootjes of jachten, In Vlaanderen in die tijd waren geen jachten. Ik keek door de raampjes en was verkocht. Twee dagen later was ik eigenaar van een 10 meter lange omgebouwde reddingssloep. Had veel te veel betaald en tijdens een eerste tochtje viel het roer gewoon van de boot af.
Heb dan vijf jaar lang de boot gerestaureerd en er ook vijf jaar lang mee gevaren. Terzelfdertijd.
Omdat ik de droom had ooit op de Nijl te varen (net als de boot in de film) en ik miniatuur stoommachines bouwde wilde ik de Mercedes diesel uit de boot halen en een passende kleine stoommachine bouwen.
Het reizen met de boot bleek leuk te zijn, vijf jaar reisde ik samen met mijn broer door België en Frankrijk. Ik leerde van mijn fouten, kan een boek schrijven over de stommiteiten die we uithaalden.
Ik was toen reeds geïnteresseerd in windkracht, in autonoom leven, had een grote windmolen in mijn tuin gebouwd om grondwater te pompen en had zonnepanelen om water te verwarmen zelf gebouwd, deed aan windsurfen en delta vliegen dus begon me te interesseren voor zeilen en zeilboten. Maakte tekeningen om de sloep zeilend te maken.
Op het werfje waar ik de sloep restaureerde had de werfeigenaar een zeiljachtje staan waar hij me vaak heen bracht als ik weer een vraag had en dan toonde hij me op dat jacht hoe het eigenlijk moest.
De goede man kreeg en hartaderbreuk en stierf in mijn armen. Samen met de 15 jarige zoon van de werfeigenaar heb ik dan de werf leeggemaakt, de aan land staande jachten te water gelaten op de traditionele manier, je weet wel met met een slede en schapenvet en enorme plonzen als de boten met een noodgang de helling afgleden.
Het zeiljacht heb ik dan gekocht, (35 jaar geleden) en de African queen werd verkocht.
Aan het toen reeds oude zeiljacht ben ik dan beginnen restaureren, en zeil /leef reeds al die tijd aan boord. Hoe een toevallige ontmoeting een heel leven kan sturen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

African Queen, achterhalen historie 25 sept 2022 07:16 #1425570

 • Kock1964
 • Kock1964's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 4817
Indrukwekkend relaas.
René
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.115 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl