Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Upgrade Lowrance chartplotter.

Upgrade Lowrance chartplotter. 16 apr 2012 12:19 #277378

Ik gebruik op de boot een Lowrance chartplotter type 5500C en gekocht in 2007.Ik vaar vooralsnog hoofdzakelijk op het IJsselmeer en na in de loop der tijd op verschillende plaatsen een paar maal vast gelopen te zijn,diepgang is 2.40mtr., wil ik graag een betere weergave op de Lowrance hebben van de dieptes en vooral ondieptes van het IJsselmeer.
Die worden nu alleen op het schermpje met getallen aangegeven maar niet zoals ,b.v.op de papierenkaart 1810.4,de contouren van de dieptes en ondieptes.
Ik denk nu aan een upgrade met de Navionics Gold kaart 28XG die Lowrance zelf aanbeveelt voor het type 5500C.Ik heb de grafische weergave van deze kaart reeds mogen bewonderen op een nieuwe Raymarine chartplotter en het is dus precies wat ik denk nodig te hebben om de ondieptes te vermijden.
Ik vraag mij echter af of ik met mijn oude plotter precies dezelfde grafische weergave krijg als ik op de Raymarine heb gezien.Mijn vraag is dus of hier op het forum iemand ervaring heeft met de Navionics Gold kaart op een oudere plotter of wordt op zo’n oudere plotter niet alles grafisch weergegeven?

Gr.
Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Upgrade Lowrance chartplotter. 16 apr 2012 13:20 #277391

Het zou best kunnen dat die lowrance niet alle opties ondersteund van de Navionics Gold.
derstaand kun je zien hoe het raymarine PC programma het weergeeft.Dat ziet er net zo uit als mijn Raymarine A50.
Daar zie je drie kleuren en 3 dieptelijnen nl. 2,5 en 10 meter ( maar die laatste vindt je vrijwel niet op het Ijsselmeer).
Merkwaardig genoeg zie je op zee en ander getijwater zowel meer kleuren als meer dieptelijnen naast natuurlijk de droogval lijn.
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Upgrade Lowrance chartplotter. 16 apr 2012 15:23 #277416

 • Guia IV
 • Guia IV's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1298
Heb ook een oudere Lowrance plotter Globamap 9200C. Heb vorige week een nieuwe kaart gekocht de 46XG. Afgelopen weekend in mijn plotter gedaan en de kaart was niet te zien. Dus balen. Ik heb even op verschillende fora gekeken en het blijkt dat je de eerst bepaalde gebieden moet aangeven voordat de kaart herkend wordt. Ergens bij gps opties.

Van de week zal ik het even opnieuw proberen, dan kan ik wel even een foto nemen en die posten. Volgens mij zijn de plotters uit dezelfde serie.
Het is een 1Gb kaart, deze zou de Globalmap ondersteunen.

De kaarten zijn niet te ruilen, dus ik zou het wel even goed checken voor je de kaart koopt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Upgrade Lowrance chartplotter. 16 apr 2012 15:54 #277421

@Bedankt Yellow Boat.Zo zou ik het ook graag zien op mijn plotter.
@Guia IV.Ik heb net op de site van Lowrance gezien dat er software updates beschikbaar zijn voor de 5500c en 9200c.
Er staat echter niet bij wat er met de update bereikt wordt.Ik zal morgen de importeur of direkt Lowrance proberen te bereiken om te horen wat deze update inhoudt.Mocht het jouw echter lukken om de Navionics kaart te gebruiken dan hoor ik dat graag van je.

Gr.
Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Upgrade Lowrance chartplotter. 17 apr 2012 19:03 #277833

 • Guia IV
 • Guia IV's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 1298
Vandaag de kaart nog even geprobeerd, en het was inderdaad erg simpel. Gewoon de juiste kaart selecteren uit het lijstje en klaar. Blijkbaar was de plotter weer naar de standaard wereldkaart overgegaan. De update had ik al moeten doen, anders werd de radar niet herkend. Met max 1Gb kaartje updaten overigens anders ziet de plotter het kaartje niet. Heb zelf een 256Mb gebruikt.

Heb een paar fotootjes genomen met mijn mobieltje.De kleuren veranderen naar mate je je de safety contour wijzigt.Safety contour gewijzigd van 2 naar 5 meter:Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Upgrade Lowrance chartplotter. 18 apr 2012 03:30 #277870

@Guia IV.Bedankt voor je informatie.Met deze weergave van de ondieptes ga ik met meer vertrouwen zeilen alhoewel het altijd met onze 2.40mtr.diepte oppassen zal blijven.

Gr.
Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Upgrade Lowrance chartplotter. 20 mei 2012 08:00 #286899

 • yannis
 • yannis's Profielfoto
 • Offline
 • Gebruiker
 • Berichten: 51
Guia IV bedankt!
Ik zag je posting pas vandaag, nadat ik al wekenlang met Lowrance en Navionics in discussie ben over dit probleem! Mijn 7500c zag ook de kaarten niet, maar het is nu opgelost.
Overigens ging mijn plotter helemaal op tilt met de 2012 kaarten.
Hij bleef maar rebooten. Kon hem alleen maar uitzetten door de power eraf te halen. Pas toen ik alle *.UGC (User Generated Content) van de SD card had gedelete (op aanraden van Navionics NL), was dit over.
Yannis Kykdidaares
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.317 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl