Geweldig al die extra´s, maar ik heb ze niet nodig. Ik heb dit scherm:
www.adafruit.com/product/2718?...HEAQYAiABEgJPmPD_BwE
Misschien heb je er zelf ook eentje, anders een idee om er 1 aan te schaffen? Kun je het ook eens proberen. Onder een oude versie van Openplotter, tot en met de laatste, krijg ik het wel functioneel. Maar zodra je opnieuw opstart, of een update doet, ben je weer terug bij af.
Ik heb bij Openplotter een beetje het gevoel dat het nu nog een hoog ¨nerd¨ en knutsel gehalte heeft.
Wil je een betrouwbaar systeem, zou ik een kale Stretch met alleen Opencpn aan raden. Ik vaar nu al meer dan een jaar met mijn huidig systeem (RPI3 + origineel RPI 7´ inch touchscreen), en heb ook Openplotter gebruikt. Ik heb een apart Sd kaartje gemaakt hiervoor. De afgelopen 6 weken o.a. in Noorwegen het nog eens een dag geprobeerd, en dan is het voor gebruik aan boord erg onbetrouwbaar, loopt om de haverklap vast. Met alleen Stretch, zonder Openplotter saus, en alleen Opencpn draait de boel, en vooral het scherm, als een zonnetje. Ook na opnieuw opstarten, plotselinge stroomonderbrekingen, updaten, geen enkel probleem!
als ik de RPI aan een gewone monitor hang, werkt alles ook uitstekend, Openplotter heeft alleen ruzie met mijn touchscreen. Maar op de boot is een touchscreen wel erg handig, vooral op een 22ft bootje.
Jammer dat de ontwikkelaar(s) van Openplotter dat niet gewoon even goed fiksen, zonder eindeloos terminal-geleuter. Voor mij geen probleem, maar het schrikt ook een hoop mensen af. Ik heb hier over ook al eens een paar mailtjes richting de ontwikkelaar gestuurd, maar daar moet ik nog steeds antwoord op krijgen.
Steeds weer nieuwe gadgets, toepassingen, de laatste kernel, allemaal geweldig, maar volgens mij ontbreekt bij Openplotter een echte stable versie. da is het voor een breder publiek interessant.
Maar ik krijg wel eens het idee dat dat niet het doel is, het moet vooral ¨nerdy¨ blijven. Stel je voor, dat iedereen het kan gebruiken, dan is de nerd zijn bijzondere speeltje kwijt
Op dit gebied is OpenCpn toch al een stuk verder, mooi voorbeeld is de NL handleiding.
Ik ben een groot voorstander van open source software, en ¨open¨ betekend voor mij ook voor een breed publiek.
Martijn