Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Ter info: gratis OpenSeaMap kaarten op B&G plotter

Ter info: gratis OpenSeaMap kaarten op B&G plotter 05 apr 2021 13:52 #1270095

Vorig jaar heb ik, vanwege onze voorgenomen reis naar Noorwegen (is door COVID uiteindelijk Kopenhagen geworden) een B&G plotter Vulcan 7 aangeschaft. Deze kwam met een zeer gunstige aanbieding voor C-MAP kaarten. Eenmaal geïnstalleerd bleken mijn binnenwateren (Lek en Nederrijn) er niet op te staan. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar het ziet er niet uit als je een dure plotter hebt met alleen een geel scherm.
Na wat googlen kwam ik onlangs echter op de gratis kaarten van OpenSeaMap voor B&G plotters (en alle andere plotters van Navico).

wiki.openstreetmap.org/wiki/AT...owrance_Simrad_B%26G

En inderdaad, kwestie van downloaden, unzippen, in een mapje en op het SD kaartje (waar ook C-MAP op staat). Nu zie ik tenminste ook de rivier met betonning. Natuurlijk geen diepte, maar net zo goed als de ENC kaarten van Rijkswaterstaat. De rest van de wereld kan ook, maar ook zonder diepte. Het zou voor mij nog mooier zijn als O-charts ook AT5 kaarten zou kunnen gaan verkopen.....

Het blijkt dat veel Cruisers ook de mogelijkheid gebruiken om satelietfoto’s in hun plotter te gebruiken. Dat heb ik niet geprobeerd, maar er zijn vele handleidingen en filmpjes te vinden.

twoatsea.com/tutorials-at5-sat...-simrad-lowarnce-bg/


Daarvoor is wel een programmaatje nodig wat voorheen op de site van C-MAP te vinden is, maar nu niet meer, namelijk Insight Map Creator. Voor de liefhebber heb ik echter toch nog een site gevonden waar dit nog te downloaden is.

reefmaster.com.au/index.php/fo...ct-imc-download-link

Ik vaar eigenlijk al jaren met OpenCPN op een RP (daarvoor op een Cubietruck en laptop), zonder problemen (en blijf dat ook doen als backup). Ik moet zeggen dat ik OpenCPN intuitief te noemen vind ten opzichte van de Vulcan. Ook de presentatie op het scherm en met name de AIS gegevens, zijn superieur op OpenCPN,zie onderstaande foto's:


B&G VulcanOpenCPN
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ter info: gratis OpenSeaMap kaarten op B&G plotter 12 mrt 2023 06:29 #1465658

  • Sjefke
  • Sjefke's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 146
Dat ziet er handig uit, ik ga het dit seizoen eens proberen. Dank voor het delen!

Mvg, Sjefke
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.096 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl