Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Nieuwe dieptemeter

Nieuwe dieptemeter 03 mei 2022 19:05 #1388511

Bij ons eerste zeiltochtje van dit seizoen blijkt de dieptemeter defect te zijn.
Het is een Lowrance fishfinder die al in de boot zat toen wij deze kochten 4 jaar geleden.
De transducer zit op de bodem gekit, aan de binnenkant van onze polyester boot.
We gebruikten het apparaat alleen om diepte, snelheid, watertemperatuur en accuspanning weer te geven, niet het scherm om vis te zoeken e.d.

Op zoek dus naar een nieuwe dieptemeter. In eerste instantie geen fishfinder omdat we die feature toch niet gebruiken. Als je een dieptemeter gecombineerd met een snelheidsmeter wilt kopen, heb je 2 transducers, waarvan de transducer voor de snelheid aan de buitenkant van de boot moet zitten. De meter heeft geen gps zoals de fishfinder om de SOG te meten. Omdat wij droogvallen met de boot wil ik geen kwetsbaar wieltje aan de buitenkant onder de romp. Bovendien ligt de boot in het water, en kan ik de gever nu niet monteren. Ook zijn de meters nogal duur in verhouding tot een fishfinder.

Ik bedacht me dat je met de fishfinder ook de bodemstructuur kunt zien, misschien best handig bij het droogvallen en varen door ondiee geultjes. Maar ik kan me ook voorstellen dat de werking in zulk ondiep water niet erg goed is. De manuals van de fishfinders geven hierover geen uitleg, en ook zoeken op internet brengt me niet veel verder. Voor €150,- heb je in ieder geval wel een apparaat wat diepte, SOG, watertemperatuur en accuspanning weergeeft.

Advies is welkom, alvast bedankt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.095 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl