Christoph schreef :
Algemeen hadden we de indruk dat de pitten en de oven onvoldoende warmte produceren. Daarbij komt dat de oven voorzien is van een langwerpige pit achteraan, waardoor de ovenschotels achteraan verbranden en vooraan nog rauw waren. Natuurlijk leerden we snel bij om tijdens het gebruik van de oven regelmatig de schotel te draaien....
In de vorige boot hadden we een tweepits ENO met oven en die werkte volledig naar onze voldoening. De temperatuur in de oven was egaal verdeeld en voldoende hoog om op correcte manier een schotel klaar te stomen.
Ik heb zelf een al wat oudere ENO met drie pitten en een oven.
de warmte voor de oven komt uit het branderdeel de oven in door enkele ronde gaten, die de warmte ogenschijnlijk aardig leken te verdelen. Echter: als we broodjes afbakten op een rooster, dan waren de broodjes die boven de gaten lagen aangebrand, na de voorgeschreven baktijd.
Sindsdien houden we altijd de bakplaat, die bij de oven zat, in de oven. Tussen de branders en het rooster, dus. Die plaat zorgt ervoor dat de warmte beter verdeeld wordt en broodjes, maar ook ovenschotels egaal gaar worden. De opwarmtijd is door die bakplaat misschien wat langer, als die plaat eenmaal gaat 'stralen' heb je een tamelijk egaal verdeelde warmte. Misschien een idee voor jullie?
--
stegman