Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Koken in een Techimpex oven

Koken in een Techimpex oven 27 mrt 2016 18:37 #719447

Kan iemand ons helpen met het gebruik van de Techimpex oven
TECHIMPEX 3-P KOMF. OVEN XL3
Alles wat we tot nu toe geprobeerd hebben te maken in de oven verbrand.
Eerst op temp. gebracht oven laag eten hoog in de oven, helpt niet.
De onderkant van de ovenschotel blijft verbranden.
Misschien een keukenprins(es) die ons hier mee kan helpen?

Kees
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 mrt 2016 18:45 #719450

  • sy helios
  • sy helios's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8543
heb je een rooster EN een dichte ovenplaat?
plaat boven de vlammetjes en dan het rooster 10cm hoger oid..
maar echte ovenschotels doen we niet, duurt te lang :(

wel warme broodjes :)
Helios (het Griekse woord ἥλιος betekent "zon") is de zonnegod Zoon van het Titanenpaar Hyperion en Theia, broer van Selene (Maan) en Eos (dageraad). Met zijn zonnewagen rijst hij bij dageraad op uit de Okeanos, rijdt langs de hemelkoepel en verdwijnt `s avonds in het westen weer in de oceaan....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 mrt 2016 19:01 #719453

Correct, dichtovenplaat onderin zo laag mogelijk en dan de ovenschotel op het rooster zo hoog mogelijk.

Als je wat langer onderweg bent is een ovenschotel wel lekker:)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 mrt 2016 19:54 #719479

  • sy helios
  • sy helios's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8543
als we dat doen, maken we die thuis en in de oven alleen opwarmen
Helios (het Griekse woord ἥλιος betekent "zon") is de zonnegod Zoon van het Titanenpaar Hyperion en Theia, broer van Selene (Maan) en Eos (dageraad). Met zijn zonnewagen rijst hij bij dageraad op uit de Okeanos, rijdt langs de hemelkoepel en verdwijnt `s avonds in het westen weer in de oceaan....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 28 mrt 2016 08:59 #719586

Ik heb eigenlijk vergelijkbare ervaringen met een soortgelijk type van Plastimo , ook met in acht neming van bovenstaande.(zie plaatje)
Ik vermoed eigenlijk dat de thermostaatvoeler niet op de juiste plaats zit bij die dingen ( moet ik eens uitzoeken) maar ook het feit dat ze geen circulatieventilator hebben draait natuurlijk bij aan een slechte warmteverdeling.
Kan ook nog zijn dat de isolatie niet deugt .

Ik denk dat de veel duurdere exemplaren beter zijn .
Ervaringen daarmee??

Ad
Laatst bewerkt: 28 mrt 2016 09:03 door Yellow Boat.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 28 mrt 2016 10:51 #719637

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 15199
Eens met bovenstaand. De dichte plaat vormt de bodem van de oven. De vlambuis zit daar dus direct onder, waardoor de warmte grotendeels langs de zijkanten naar boven stroomt.

Wij maken er veel gebruik van, afbakbroodjes zijn 's ochtends bijna standaard. Omdat de oven niet zo heel heet wordt (ik schat 150-160 graden) duurt een ovenschotel gaar laten worden veel te lang. Opwarmen gaat wel prima. Nog nooit last gehad van verbranden.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 28 mrt 2016 15:13 #719730

  • martinw
  • martinw's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1757
wij hebben een force ten oven met 3 gaspitten. dit is een duur apparaat. maar ook hier moesten we behoorlijk aan wennen. inmiddels doen we er veel mee. broodjes bakken, maar ook ovenschotels maken. alleen de gril goed gebruiken blijft een opgave.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven - knoppen 27 okt 2016 14:00 #779012

beetje off topic maar iemand een idee hoe je aan die losse plastic knoppen (want gesmolten) van de pannenklem kunt komen?

Of een goed alternatief.

Systeem is een beetje anders dan dit maar geeft een idee over welk onderdeel ik het heb
www.h2r-equipements.com/access...role-cuisiniere.html
Laatst bewerkt: 27 okt 2016 14:03 door noggeentweerechterhanden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 14:22 #779016

  • iGrf
  • iGrf's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1205
sy helios schreef :
als we dat doen, maken we die thuis en in de oven alleen opwarmen

Zeker perfect als je op vrijdag avond nog wil vertrekken en onderweg eten.
Dan steken we de voorbereide schotel in de oven wanneer we uitvaren en als we dan goed en wel onderweg zijn is het eten klaar :)
The sea transport us, but it also transforms us.
It represents a doorway to the world - and to our innermost selves - open to anyone with the determination and courage to walk through.
Beth A. Leonard
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 14:43 #779027

In het kader van nog een kombuis tips voor onderweg

Eten gaat idd bevroren of zo mee in diepvrieszak. ´Koken´ onderweg bijna alles op bakpapier

* paar kleine siliconen bakvormen.
* stuk bakpapier nat maken, prop van maken en uitspreiden in de bakvorm
* eten (of soep) er in en zo in de oven

+ Geen linke hete ovenschalen of kapotte pyrex schaal in duizend stukken in de bilge
+ niks aanbranden
+ niemand die beneden hoeft te blijven om in de pan te moeten roeren
+ iedereen kan tegelijk (of na elkaar) eten en toch allemaal warm
+++++ en de allergrootste plus - GEEN AFWAS
Laatst bewerkt: 27 okt 2016 14:49 door noggeentweerechterhanden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 14:47 #779030

  • Pjetrow
  • Pjetrow's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1864
iGrf schreef :

Zeker perfect als je op vrijdag avond nog wil vertrekken en onderweg eten.
Dan steken we de voorbereide schotel in de oven wanneer we uitvaren en als we dan goed en wel onderweg zijn is het eten klaar :)

En dan zijn de schotels van iGrf ook nog eens héél erg lekker, kan ik mij herinneren!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven - knoppen 27 okt 2016 16:00 #779043

  • zeekraal
  • zeekraal's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3054
noggeentweerechterhanden schreef :
beetje off topic maar iemand een idee hoe je aan die losse plastic knoppen (want gesmolten) van de pannenklem kunt komen?

Of een goed alternatief.

Systeem is een beetje anders dan dit maar geeft een idee over welk onderdeel ik het heb
www.h2r-equipements.com/access...role-cuisiniere.html
Jazeker!
Schijfje metaal draaien, gat in boren, draad er in tappen, gat verzinken, boutje er in, vast lassen, polijsten en.......klaar.
je kunt alles zelf en daar heb je maar 2 dingen voor nodig n.l. kennis en gereedschap
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 17:04 #779055

  • Tricolor
  • Tricolor's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 385
Om onze oven beter regelbaar en controleerbaar te maken heb ik een 4cm dikke vuurvaste chamotte tegel pas gemaakt voor direct boven de brander, werkt perfect.

www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=ovensteen
Ranulph Fiennes — 'There is no bad weather, only inappropriate clothing.'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 18:13 #779073

  • Wadloper
  • Wadloper's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 20696
Tricolor schreef :
Om onze oven beter regelbaar en controleerbaar te maken heb ik een 4cm dikke vuurvaste chamotte tegel pas gemaakt voor direct boven de brander, werkt perfect.

www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=ovensteen

Dat is een leuk idee. Werkt ongetwijfeld beter dan een een stalen bakplaat als warmteverdeler.
Ga eens kijken of ik daar wat mee kan.

Wat betreft eten garen in de oven: als je het ding voldoend opwarmtijd gunt, dan kan er met de gemiddelde oven op een boot wel wat meer dan afbakbroodjes klaarmaken. AH levert van die ovenschotels met met gemarineerde kippenpoten en -vleugels; die worden in onze oven keurig gaar in dezelfde tijd die ik er thuis voor nodig heb.
Dat een bootoventje alleen geschikt is als opwarm-instrument vind ik dus wat kort door de bocht.

Wij hebben een ENO, met bovenop 3 kookpitten.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 21:26 #779117

  • Joop66
  • Joop66's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 5889
IK neem aan dat t metrische draad is?

Als je alleen knopjes wilt, kun je hier kijken:

www.essentracomponents.nl

Anders zou je je licht hier kunnen opsteken:

www.kippcom.nl/nl/nl/Producten...nten/greep-knop.html

Succes.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 21:43 #779118

Joop66 schreef :
IK neem aan dat t metrische draad is?

Als je alleen knopjes wilt, kun je hier kijken:

www.essentracomponents.nl

Anders zou je je licht hier kunnen opsteken:

www.kippcom.nl/nl/nl/Producten...nten/greep-knop.html

Succes.

+1

www.kippcom.nl/nl/nl/Producten...oeven-staal-rvs.html
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 27 okt 2016 22:59 #779130

  • Tricolor
  • Tricolor's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 385
@Lodewijk, voor ons is de oven erg belangrijk. Ik bak om de dag 2 x 500 gram broden, mijn vouw gebruikt hem zowat dagelijks voor ovenschotels en gebak.

Wij bereiden heel veel eten voor in de snelkookpan, specialiteit van mijn vrouw is draadjesvlees a la pressurecooker...
Ranulph Fiennes — 'There is no bad weather, only inappropriate clothing.'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 28 okt 2016 05:11 #779140

  • blommie
  • blommie's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 691
Wij bereiden heel veel in de oven.
Was vooral in het begin oefenen , vooral met appeltaart bakken door mijn vrouw en dochter , maar door deze in de oven regelmatig te draaien verbrand deze niet . Als je em er in een stand in liet staan had je regelmatig een verbrande achterkant van de appeltaart , maar dat gaat nu goed.
Wel vond ik de kwaliteit van de geëmailleerd deur van de oven en de plaat aan de buitenkant van de oven (onderste plaat) slecht geëmailleerd. deze begonnen snel te roesten en die heb ik inmiddels door RVS vervangen . (zowel de deur binnenkant als de onderkant heb ik zelf opnieuw uit RVS plaat gemaakt).
verder geen problemen met de nu 10 jaar oude oven / gascomfort.
gr Marcel
hanse 370 together
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 28 okt 2016 06:19 #779149

Wij gebruiken onze oven ook regelmatig (eno)
Het duurt een tijdje voor je hem kent.
Wij hebben er een thermometer in gehangen en houden tijdens het bakken strikt in de gaten.
Als je niet oplet wordt het bijna 200°
Als je alles goed in de gaten houd en de temp onder kontrole kun je er (bijna)evenveel mee als de oven thuis
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 28 okt 2016 09:52 #779211

Even googelen op "Techimpex" en "type" en "onderdelen" of "parts" geeft bijv.:
www.kampeerdump.nl/caravan-acc...en-onderdelen-1.html
Of nog uitgebreider:
www.sparesmarine.co.uk/webshop...s-all-spares/page=3/
En nog diverse anderen.
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven - knoppen 03 nov 2016 19:18 #781364

  • Tricolor
  • Tricolor's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 385
noggeentweerechterhanden schreef :
beetje off topic maar iemand een idee hoe je aan die losse plastic knoppen (want gesmolten) van de pannenklem kunt komen?

Of een goed alternatief.

Systeem is een beetje anders dan dit maar geeft een idee over welk onderdeel ik het heb
www.h2r-equipements.com/access...role-cuisiniere.html

Beetje laat, maar ja.. Ik kwam de volgende website tegen zoekend naar iets anders..

Universele gas regelknop


Ranulph Fiennes — 'There is no bad weather, only inappropriate clothing.'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven - knoppen 03 nov 2016 20:08 #781379

  • nardus
  • nardus's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5812
Volgens mij is de oven de snelste manier om van je gas af te komen.
Ik had vroeger een fornuis met een gleuf eronder om gerechten te grillen(bovenwarmte) dat is toch een prima combo. Heb nu een poepsjiek dubbelwandig rvs oven/fornuis met bronzen branders en vlambewaking. Ik mis die grill eigenlijk wel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven - knoppen 03 nov 2016 22:45 #781420

  • Tricolor
  • Tricolor's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 385
nardus schreef :
...........Volgens mij is de oven de snelste manier om van je gas af te komen........

De dichtheid (= gewicht) van propaan is 0,510 kg bij15°C voor 1 kubieke dm3 of 1 liter vloeibaar gas.

Om 1 dm³ gas te verbranden is bij propaan 24 liter lucht nodig en bij butaan 31 liter lucht.

1 J/s = 1 watt
1 kJ/s = 1 kW in 1 uur - 3600 kJ/h
1 kW is gelijk aan 3600 kJ per uur.

Voor 50340 kJ is 1 kg propaan nodig.
Voor 1 kW is nodig: 3600 kJ/h / 50340 kJ/kg = 0,072 kg/h.

Een gastoestel met een opgegeven belasting van 1 kW heeft een verbruik van 0,072 kg per uur.

Met bovenstaande kun je het gebruik van jouw oven uitrekenen.
Ranulph Fiennes — 'There is no bad weather, only inappropriate clothing.'
Laatst bewerkt: 03 nov 2016 22:55 door Tricolor. Reden: Nederlands is moeilijk...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Koken in een Techimpex oven 16 nov 2016 15:39 #784751

  • iGrf
  • iGrf's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1205
Pjetrow schreef :
iGrf schreef :

Zeker perfect als je op vrijdag avond nog wil vertrekken en onderweg eten.
Dan steken we de voorbereide schotel in de oven wanneer we uitvaren en als we dan goed en wel onderweg zijn is het eten klaar :)

En dan zijn de schotels van iGrf ook nog eens héél erg lekker, kan ik mij herinneren!

Goh ja das al lang geleden :)
Als we met de boot eens in Amsterdam geraken dan laat ik het wel weten en kan je een lekkere ovenschotel komen eten :D
The sea transport us, but it also transforms us.
It represents a doorway to the world - and to our innermost selves - open to anyone with the determination and courage to walk through.
Beth A. Leonard
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.337 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl