Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Ervaring met een Truma Combi kachel/boiler?

Ervaring met een Truma Combi kachel/boiler? 11 dec 2016 21:50 #791182

Iemand ervaring me Truma Combi kachel/boiler combinatie? Lijkt me wel wat ipv een geiser en een zibro/elektrische verwarming combinatie
www.dewitschijndel.nl/truma-co...l-boiler-combinatie/

'Warmwater en ruimteverwarming in één kachel/boiler combinatie. Werkzaam op gas. Het verwarmen van het water is mogelijk zonder het verwarmen van de ruimte. Verwarming is ook mogelijk zonder warm water. De Truma Combi verwarmingen zijn de nieuwe en verbeterde versies van de Trumatic C combinaties. De Combi 4 en 6 modellen zijn nog compacter, nog comfortabeler en nog zuiniger dan hun voorgangers.

Digitaal bedieningspaneel
De Truma Combi kackel/boiler combinatie is voorzien van het nieuwe digitale CP plus bedieningspaneel. Met dit bedieningspaneel kunnen basisfuncties zoals kamertemperatuur, watertemperatuur en energiekeuze, gemakkelijk worden ingesteld. Naast deze basisfuncties is de CP plus voorzien van enkele nieuwe comfortfuncties. Zo zijn alle functies met schakelklok programmeerbaar, zorgt de CP plus voor een snellere primaire opwarming, de boostfunctie zorgt voor snelle warmwatertoevoer en interieurverwarming en kunt u de tempratuur individueel instellen volgens tijdstip.

Zuinig in gebruik
De Combi’s zijn al zuinig in het verbruik van gas, maar het rendement is ook nog eens 97%. Door de asymmetrische vorm van de rvs boiler wordt het water beter verdeeld en daardoor sneller en gelijkmatiger verwarmd. De geluidsarme en krachtige ventilator zorgt voor een optimale warme luchtverdeling met behulp van de 4 luchtaansluitingen. Door de compacte afmetingen is de keuze van de inbouwruimte nog flexibeler en de temperaturen in de inbouwruimte zijn lager als bij de Trumatic C het geval was.

Aftapklep meegleverd
Standaard wordt met een Truma Combi de FrostControl veiligheids- en aftapklep meegeleverd. Deze stroomloze beveiliging leegt automatisch de boiler bij het gevaar van bevriezing. Ook bij een te hoge waterdruk gaat de aftapklep open. Het legen gebeurt schoksgewijs, zo kan de afvoer niet bevriezen. De FrostControl kan ook handmatig geopend worden. Optioneel is er een verwarmingselement verkrijgbaar waardoor de boiler onafhankelijk van de buitentemperatuur kan worden gevuld.

Verschillende modellen
Er is keuze uit verschillende modellen, namelijk de Combi 4 en 4E, voor kleine tot middelgrote campers en de Combi 6 en 6E, ideaal voor grote campers.
• Combi 4: Vermogen tot 4000 watt
• Combi 4E: Gelijk aan de Combi 4 echter inclusief 230 volt verwarmingselement
• Combi 6: Vermogen tot 6000 watt
• Combi 6E: Gelijk aan de Combi 6 echter inclusief 230 volt verwarmingselement'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaring met een Truma Combi kachel/boiler? 13 dec 2016 18:39 #791778

Niemand?
Niemand een mening over deze optie ook niet?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaring met een Truma Combi kachel/boiler? 13 dec 2016 19:00 #791784

Ik heb geen ervaring met deze nieuwe types, wel met de voorganger van 4 kW.
De warmteproductie daarvan was niet indrukwekkend. Het geluid, het stroomverbruik en vooral het gasgebruik wel: een gasfles was zomaar leeg.

Later had ik een stroomloze Kabola cv-ketel: ideaal! Stil, zuinig, en volle accu's!
Schippers schoffelen niet
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Ervaring met een Truma Combi kachel/boiler? 30 dec 2016 19:21 #795811

Dank, helder verhaal
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.217 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl