Een afblaasbeveiliging vereist tevens een voldoende opening vanuit de bun naar buiten het schip.
Anders is het zo'n afblaasbeveiliging ongeveer net zo gevaarlijk als geen afblaasbeveiliging.
Een afblaasbeveiliging zorgt ervoor dat bij een defect membraan de overtollige druk naar buiten wordt afgevoerd en dan dus niet op je slangen en apparaten komt te staan.
Als dat gebeurt moet je die overtollige druk wel afvoeren naar buiten het schip en dus niet in de bakskist, anders hoopt dat afgeblazen gas, lees vrijwel de hele inhoud van de gasfles, zich op in de bakskist, c.q. onderin het schip.
Eventueel schijn je wel een afvoerslang op het afblaasventiel naar buiten te mogen monteren:
www.gasproducten.nl/info/gasdr...blaasbeveiliging.htm
De vraag is of die regels van een afblaasbeveiliging ook gelden voor de kleinere campinggaz tankjes. Bij grote gasflessen zoals gebruikelijk bij campers en veel schepen kan ik me het nut zeker voorstellen. Zou dat de reden zijn dat er voor campinggaz geen drukregelaars met afblaasbeveiliging te vinden zijn?
Nog een (niet deskundig) advies mbt tot wat ik zie op de foto: De gasslang maakt direct contact met het hout. Dat zou snel tot slitage kuunnen leiden als er wat bewgeing in die gasslang zit. Misschen gat wat groter mmaken en dan gasslang daar omgeven met wartel of bijvoorbeeld zo'n grijze foam isolatiebuis voor verwarmingspijp.
Wij gebruiken ook campinggaz in een soort bun, maar zonder afvoer naar buiten. Dus een gewone campinggaz drukregelaar. Die gaat wel alleen open als we ook echt gas gebruiken voor koken. Verder is die dicht.