Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: 'Buitenopslagruimte' aan boord van 725

'Buitenopslagruimte' aan boord van 725 21 aug 2005 21:38 #6220

  • Duncan
  • Duncan's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 568
Heeft er iemand ideeen om 'buitenopslagruimte' te creeren aan boord van een 725?
Oorspronkelijk deed ik de stootwillen in de ruimte onder het achterluik, en liet ik mijn benzinejerrycan in de kuip staan.
De stootwillen zijn soms nat en vies, en de jerrycan zou potentieel benzinedamp kunnen afgeven onderdeks. Allebei ongewenst.
Op andere schepen heb je bakskisten om dingen op te slaan die je liever niet binnen in de boot opbergt.
Wie heeft er hiervoor een alternatief gevonden. Ik overweeg nu om een afgesloten 'kist' te bouwen onder het achterluik, i.e. afgesloten van de rest van de boot met een loospijp/slang naar de spiegel.
Zijn er waarschippers die hiervoor al ideeen hebben uitgevonden/voerd, zodat ik niet opnieuw het wiel hoef uit te vinden?

Waarschip 725 \"Violetteje\"

Een gek kan meer vragen dan.....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: 'Buitenopslagruimte' aan boord van 725 04 sept 2005 20:21 #6308

Er zijn veel kwarttonners die de achterruimte (onder de klep) hermetisch hebben afgedicht tov. de rest. Blijft de rest van de boot mooi gescheiden van je natte zooi achterin en geen benzinedampen, maar je loopt wel het gevaar dat het achterin gaat zitten schimmelen, het blijft vochtig. Benzinedampen uit de ontluchtingsdop van je tank hopen zich bovendien op, dat gaat goed totdat je met een peuk in je giechel even een landvast moet hebben. Ik zou hem niet dicht maken.

Ik heb mijn 20l stalen buitenboordmotor-tank (stond in de kuip) vervangen door één die onder de kuipvloer is ingebouwd, van Plastimo 32l, ideaal, je moet alleen wel aan een vuldop, ontluchtslangetje en brandstofpeilmeter.

Mijn achterbak is nu nog geheel open, het enige nadeel vind ik dat als ik mijn natte dekzijl opberg, het vocht over de stringers naar voren loopt en de spullen in de kajuit ook nat worden. Bij wijze van provocatie heb ik al jaren pakken pannekoekenmeel onder de vloer en dat gaat alleen op bovengenoemd punt fout. Ben van plan dat deze winter op te lossen door een 10cm hoge mahonie rand op de vloer achterin te lijmen als waterstop. Als er water uit de landvasten of dekzijl komt, blijft het daarin staan zonder dat het direct helemaal afgesloten blijft.

Misschien een overweging...

Marcel, kwarttonner 'Tristan'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.267 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl