Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Vragen: bijwerken antifouling / welke anode

Vragen: bijwerken antifouling / welke anode 11 mrt 2021 13:50 #1261636

  • awb3
  • awb3's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 215
Ik kan dit weekend eindelijk weer eens naar de boot en 1 van de klusjes is het bijwerken van de antifouling. De boot heeft antifouling van winter 19/20 en dat ziet er prima uit op een paar plekjes na. Omdat ik normaal om de 2 jaar op de kant ga wil ik dat bijwerken zodat de boot in het water kan blijven tot okt 2022.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met de volgende vragen:
1: Voor het bijwerken van een stukje van +- 5 cm waar de antifouling weg is was ik van plan om eerst schoon te maken met ammoniak, heel licht afschuren (mondkapje heb ik...) en dan 2 lagen antifouling er op om bij te werken. Is dat de juiste werkwijze? Romp is al schoongespoten en de vorige eigenaar heeft me wat van de huidige antifouling gegeven (halve pot die over was)
2: Ik vaar hoofdzakelijk op zoet water (op +- 3 weken per jaar na) . Hoe kun je zien of de huidige anodes aluminium of zink zijn en maakt het veel uit of je zink op zoet gebruikt ipv alu? De vorige eigenaar wist niet wat er op zit (had het laten doen). Suffe vraag misschien maar ik kom er niet uit.
Alvast bedankt.
"Average White Boat"
lidmaatschap opgezegd i.v.m. overstap op eigenaarsvereniging van eigen boot merk. Succes met het ZF en bedankt voor de hulp.
Laatst bewerkt: 11 mrt 2021 15:17 door awb3.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.188 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl