Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Alles over het weer

Onderwerp: WinGPS, verschillende getijde modellen

WinGPS, verschillende getijde modellen 03 sept 2020 14:44 #1202644

  • Aswin
  • Aswin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 656
Ik heb WinGPS Voyager die ook getijde stroming aangeeft. Het biedt verschillende modellen waarvan ik de voor en nadelen niet goed begrijp. Verwarrende naamgeving helpt hierbij niet.

Er is de Nl-Tides database die het hele jaar vooruit kijkt maar niet de effecten van weer en wind meeneemt. Dit zijn tegelijk de voor- en nadelen. Dat begrijp ik. Deze hoef je niet te downloaden als Grib.

Alle andere bronnen moet je wel downloaden en kijken beperkt vooruit. Ik neem dus aan dat ze allen weer en wind meenemen in hun voorspellingen. Zo is er Stentec tidal service voor verschillende gebieden en is er ook BSH current voor verschillende gebieden. Dan zou er ook nog een Kustfijn model moeten zijn, maar die zie ik niet terug in de downloads. Tot slot zie ik in mijn lijst in Grib beheer weer heel andere namen, Zeedelta en Zuno, dan ik in de bronnen voor downloads heb gekozen. Welke naam hoort bij welke bron? Kortom, ik vindt het best verwarrend, misschien dat iemand mij dit uit wil leggen.

Welke bron is het meest geschikt voor de Noordzeekust voor Stellendam? En welke voor een overzichtsplanning voor een tocht naar de Waddeneilanden vanuit Stellendam?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WinGPS, verschillende getijde modellen 03 sept 2020 14:47 #1202647

De Stentec Tidal Service is volgens mij gewoon Kustfijn van RWS.
"You means de Womens' Libromatium Movenint done created de uncontrollable urgement to play dingle-dangle-dingle wit de personal requipment of yo own gender?" Zappa, Thing Fish
Laatst bewerkt: 03 sept 2020 15:52 door Baasklusje.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.278 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl