Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Solé diesel piept niet meer bij start

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 13:56 #751371

Ik heb een Solé mini 26 diesel.
Voordat ik de sleutel helemaal doordraai waardoor de motor start hou ik
de sleutel ca. 6 seconden halverwege. Je hoort dan de brandstofpomp werken
en een indringende pieptoon. Nou ja....tot voor kort dan.

Hij piept niet meer! :S

Je hoort de brandstofpomp echter wel werken en na 6 seconden start de motor ook als
je de sleutel doordraait.

Weet iemand wat er aan de hand is?

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 14:02 #751373

  • Joop66
  • Joop66's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 4750
Piepertje kapot, oliedruksensor stuk, draadje stuk ergens onderweg?

De motor piept niet hoor. Dat zou onbetamelijk gedrag zijn voor n stuk gietijzer.

Wel kan het alarm van de oliedruksensor piepen. Of stuk zijn, zoals nu blijkt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 14:06 #751376

  • jerry
  • jerry's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 4922
Bij de meeste motoren gaan, als je het contact aanzet, de rode lampjes branden en gaat er een acoustisch signaal. Als de motor loopt hoort alles uit te zijn en is het acoustisch alarm uit. De rode lampjes bij mijn Yanmar geven aan: geen (smeer) oliedruk en geen laadstroom. Het acoustisch alarm gaat ook bij een te hoge motortemperatuur, maar dat kan het niet zijn bij de start van de motor. Heeft jouw motor alleen een acoustisch alarm of zijn er ook rode lampjes? Als die gewoon werken en uit gaan als de motor loopt, denk ik dat het acoustisch alarm een losse draad heeft of defect is.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 16:24 #751422

Laadstroom alarm is een verdachte idd... Laad je dynamo nog wel? Kan ook de zekering zijn in je sole dashboard paneel.
"Wie het altijd voor de wind gaat, komt vanzelf aan lager wal"
De topper ISO “Sapho” voor de funracing en nu de dehler 31 “Wende” voor het avontuur...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 17:07 #751437

ISO788 Hans schreef :
Laadstroom alarm is een verdachte idd... Laad je dynamo nog wel? Kan ook de zekering zijn in je sole dashboard paneel.

Natuurlijk laad de dynamo niet als je nog moet starten... :whistle:
O.a. daarom piept het alarm ook en brand dat lampje . Bovendien is de oliedruk nog laag waardoor ook dat alarm gaat en het oliedruklampje aan gaat.Zodra de motor loopt gaan ze uit omdat beide alarmen er niet meer zijn.
Alleen het temperatuuralarm piept niet en vaak gaat daarvan ook het lampje niet branden .
Bij sommige motoren worden echter alle alarmen "kortgesloten" a.h.w.
waardoor die sleutelstand ook dient om je alarmen ( lampjes met name) te testen.
Ad
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 17:08 #751438

ja...laden doet de dynamo nog wel.
Ook met de accu's is er niets mis.

Zal eerst eens op zoek gaan naar een los draadje.

Dank tot zo ver.

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 18:34 #751469

Yellow Boat schreef :
ISO788 Hans schreef :
Laadstroom alarm is een verdachte idd... Laad je dynamo nog wel? Kan ook de zekering zijn in je sole dashboard paneel.

Natuurlijk laad de dynamo niet als je nog moet starten... :whistle:
O.a. daarom piept het alarm ook en brand dat lampje . Bovendien is de oliedruk nog laag waardoor ook dat alarm gaat en het oliedruklampje aan gaat.Zodra de motor loopt gaan ze uit omdat beide alarmen er niet meer zijn.
Alleen het temperatuuralarm piept niet en vaak gaat daarvan ook het lampje niet branden .
Bij sommige motoren worden echter alle alarmen "kortgesloten" a.h.w.
waardoor die sleutelstand ook dient om je alarmen ( lampjes met name) te testen.
Ad

Hoi Ad, dat begrijp ik natuurlijk wel.. en Vinni neem ik aan ook :-). maar wanneer hij niet piept kan er van alles in dat laad circuit moeilijk doen (die start beveiliging van Sole, heb ik er uit gesloopt om start problemen op te lossen)
"Wie het altijd voor de wind gaat, komt vanzelf aan lager wal"
De topper ISO “Sapho” voor de funracing en nu de dehler 31 “Wende” voor het avontuur...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 18:58 #751475

Startbeveiliging?....problemen?......

Vertel!

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 20:30 #751502

  • roozeboos
  • roozeboos's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 18545
piept ie wel als je m uitzet?
Ontwerper van de RoosMux, en andere apparaatjes.
En sponsor alhier.
www.star-tracking.com www.star-safety.com www.viax.nl

It's been said that a boat is a vessel continually looking for ways to sink itself..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 20:42 #751507

hmm....nu je het zeg......
Heel af en toe piept die dan ook niet.

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 11 juli 2016 20:58 #751510

  • Jappe
  • Jappe's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 227
Mijn Mini-14 piept niet altijd als ik hem aan zet, maar volgens mij zit daar nog wel een verschil tussen een compleet koude start of een motor die nog (iets) warm is. Als die niet piept, start de motor verder prima. Denk ook dat die bij het uitzetten niet altijd een piep geeft. Ik zal er de komende dagen eens beter op letten. Ik maak me er in ieder geval niet heel ongerust over op dit moment.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 15 juli 2016 20:26 #752521

Volgens mij hoort hij altijd te piepen voordat je hem start. Zowel laadstroom als oliedruk geeft het geluidsignaal en deze zijn beide niet aanwezig totdat de motor is gestart.

Wellicht los kabeltje ergens.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 15 juli 2016 20:31 #752524

  • vanpupi
  • vanpupi's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1725
Bij onze brommer (yanmar) bleek het niet willen piepen te komen van kapotte oliedruksensor. Als we die vervangen hebben was hij overijverig geworden (misschien dacht hij, he iemand die voor me zorgt) en bleef hij piepen. Bleek toen een aansluitfout (foei vorige eigenaar) in de diodebrug te zijn.

Hoe weten we dit? Studeren en "meten is weten". Kabel per kabel loshalen, meten en terug aansluiten. Lastig werkje, maar je leert veel over je motor.
Laatst bewerkt: 15 juli 2016 20:32 door vanpupi.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 16 juli 2016 20:45 #752691

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 14110
Ik vind het piepen bij het starten toch wel vrij essentieel, het geeft je zekerheid dat het alarm het in ieder geval doet.
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 17 juli 2016 16:54 #752842

Dit weekend drie van de vier keer wel piepen.

Het blijft een misterie.
Heb er echter nog geen grondige studie van gemaakt.

Vinni
Er valt altijd wel wat te zeiken......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Solé diesel piept niet meer bij start 09 aug 2020 17:49 #1193519

Beste allemaal,

Hoewel dit al een oud topic is wil ik dit probleem toch even onder jullie aandacht brengen. Ik heb met mijn Sole Mini 26 min of meer hetzelfde probleem als de TS. Soms piept de zoemer niet bij het starten of bij het stoppen van de motor, maar soms ook wel. Als de zoemer niet piept, branden de oliedruk- en acculaadlampjes niet/heel zwak. Motor start verder prima en er zitten al nieuwe accu’s in. Ook bij de oude accu’s had ik dit probleem. Zekering op het instr. paneel nagekeken zonder resultaat. Ik vermoed ergens een slechte connectie, kabelbreuk of defect contactslot.
Ik denk dat er ook een startbeveiliging opzit die uitgeschakeld is. Het ledje knippert wel, maar ik heb bij het starten nooit het bijpassende “sleuteltje” hoeven te gebruiken om de motor te kunnen starten.

Graag jullie advies hoe dit probleem aan te pakken.
Gr. Albert
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.280 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl