Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Vraage over oude buitenboord motor

Vraage over oude buitenboord motor 07 mei 2006 19:25 #7993

  • Desolate
  • Desolate's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 65
Ik heb een oude bbm, waarbij ik de snelheid regel met een horizontale schuif. De schuif gaat naar de caburateur en regelt de inlaat van brandstof. Ik ben een redelijke leek op dit gebied, hoop beter te worden. Mijn probleem: de schuif kan ongeveer 10 cm van links naar rechts, echter het gedeelte waar de snelheid geregeld wordt beslaat maar zon 4 cm. De schuif is niet af te stellen, gewoon een simpel systeem met stangetjes. Wel zit er nog een stelschroef op maar ik heb geenidee waar die voor is. Suggesties? Alles is welkom
The only reason why you get a second chance, is to make the same mistake a second time.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraage over oude buitenboord motor 08 mei 2006 12:00 #8001

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
Die schuif bedient de luchtopening van de carburateur. Maak de opening groter en er gaat meer lucht naar binnen en die neemt meer benzine mee en dan ga je harder. Die stelschroef is vermoedelijk een aanslagje voor de schuif in de carburateur. Draai hem iets in en er kan meer lucht naar binnen en je stationair toerental wordt hoger. Het kan ook een stelschroef zijn die het mengsel regelt bij stationair draaien. Dan moet je draaien tot het toerental iets omhoog gaat en daarna zak het weer. Als je dan een dot gas geeft moet de motor gelijk toeren pakken en weer terugzakken tot het goede toerental. Houdt de motor in bij een dot gas dan iets verder open zetten (meer benzine) en zakt de motor na die dot gas terug onder zijn stationair toerental dan iets terug draaien want dan krijgt hij teveel benzine. Veel motoren hebben een stelschroefje voor beide functies dus 2 stuks.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vraage over oude buitenboord motor 07 mei 2007 19:29 #16649

  • cbrinkhuis
  • cbrinkhuis's Profielfoto
Ik ben bang dat je een oude evinrude/mercury hebt. Heb ik ook gehad. Veel ellende en niet draaien. De schuif is om gas te geven en de draainknop is de verstelbare sproeier. Na twee jaar vergeefs sleutelen heb ik de moed opgegeven en het ding weggedaan.
Via marktplaats een andere (yamaha) op de kop getikt. Die doet het beter.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.247 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl