Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Kolibrie opknappen, is het de moeite? Of is het brandhout?

Kolibrie opknappen, is het de moeite? Of is het brandhout? 15 jan 2006 12:51 #7042

  • heesterman
  • heesterman's Profielfoto
Je noemt geen prijs voor de boot maar volgens mij zijn projecten altijd te duur.

Maar als je het ook voor de ervaring doet dan kan het weer een goedkope leerschool zijn. Voor ongeveer 1000 euro kan je veel leren van een project en de fouten die je maakt gaan niet ten koste van de waarde van de boot, die is al laag. Totaal 1 week werk lijkt me zeker niet reeel. Denk eerder aan een winter. Je verknoeit veel tijd met trap op en af, heen en weer naar de winkel ed.

Bij je materialen noem je ook polyester. Vergeet het, polyester hoort op een houten boot niet thuis!!! Het hecht niet op hout, vormt alleen een schilletje dat uiteindelijk weer loslaat.

Ik zou zeggen zoek een kolibri expert die met je naar de boot wil kijken. Die kan waarschijnlijk heel snel een goede inschatting maken van wat er te verwachten is.

Veel sterkte met de beslissing!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Kolibrie opknappen, is het de moeite? Of is het brandhout? 17 jan 2006 13:32 #7058

  • raptor
  • raptor's Profielfoto
dek vervangen van een kolibri is veel werk. Romp-dek aansluiting weghalen en aansluitingen op kajuit en kuip loshalen kost veel werk en je vernielt al snel iets dat ook gerepareerd moet en als je sloopt kom je nog meer elende tegen. Terugbouwen van alles is nog meer werk. Niets is recht en je moet steeds mallen maken. Al met al schat ik het op 2 weken werk voor een ervaren timmerman en dit zonder de logistiek en als alles meezit wat niet klopt met de wet van murphy. Ik was indertijd ruim 100 uur kwijt met het maken van het dek en opbouw op een nieuwe kolibri.
Pieter
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Kolibrie opknappen, is het de moeite? Of is het brandhout? 20 jan 2006 17:27 #7075

  • Philip
  • Philip's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7793
Ik heb zelf enkele jaren geleden een Kolibri opgeknapt.
Daarbij zijn de spiegel, stuk romp, kuipbanken, kuipvloer en stuken spant vervangen. Bovendien is de kajuit vanwege esthetische redenen van en nieuw laagje hout voorzien en is elk spatje verf van de boot verdwenen en is het geheel toegedekt in een 2 komponenten epoxy systeem.
Kosten en en vooral tijd waren veel meer dan jij begroot. Totaal heeft het project me 2000 euro gekost (waarvan 900 aan epoxy, lak, plamuur etc. daar zou bij een 1 componenten systeem en een minder kritische gebruiker veel van afkunnen).
Ik ben er wua tijd een dik jaar mee bezig geweest, naast construeren heeft vooral verf verwijderen, schuren, plamuren, nog eens schuren en plamuren etc. veel tijd gekost.
Ik denk dus dat je planning redelijk niet reeƫl is al kan het allemaal wel een stuk sneller en goedkoper dan dat ik het gedaan heb.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.236 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl