Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Hoe softdek renoveren - EVA foam

Hoe softdek renoveren - EVA foam 17 sept 2021 07:57 #1325903

Is een beetje aan de rand van off topic maar omdat steeds meer softdek aan boord komt is dat misschien toch wel geschikt voor ZF.

Een tussendoor projectje gekregen en wil ik een board een beetje opknappen zodat de kids er veilig mee onderweg kunnen. dek en vooral de randen zien er niet uit.

Online hierop zoekend kom je in de bijzondere wereld van cosplay en props. Maar over dek en surfboards fixen is -behalve een halve oplossing hier of daar met een lijmpistool in de weer - niet heel veel te vinden. Je ziet ze nieuw het spul lijmen, schuren met de fohn in de weer maar dat is allemaal voor nieuw.

Mooiste zou natuurlijk zijn om al het oude foam van de kern te halen/schuren en er een nieuwe laag op te zetten. Met warm maken ed. kun je het goed vorm geven. Maar dat zijn allemaal dingen van een paar vierkante decimeter. Zag iemand met een houten kist, een badkamerstraler en stofzuiger die een warm gemaakte plaat strak voor een gereedschap inlay of het hoofd van een paspop trok. Zoek maar eens op eva vacuum forming

Minder rigoreus en minder mooi zou zijn om het EVA foam (wat ik denk dat het is) aan de randen van recht af te slijpen/ schuren en er een nieuwe rand tegenaan te zetten.

Iemand al ervaring met renoveren.
Laatst bewerkt: 17 sept 2021 13:46 door noggeentweerechterhanden.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.212 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl