Zwaardopzee schreef :
Allemaal goede tips, dunner keperweefsel , peelply gewichtjes. Maar wat als je dan toch lucht er onder hebt? Hoe repareer je dat? Inderdaad op die randjes van de foto van Noballast.
Geen antwoord op je vraag, maar voor de volgende keer. Hoef je nooit meer te repareren
Het begint met het weefsel volledig impregneren met hars en vervolgens met een
squeegee over het laminaat strijken met enige kracht. Daarmee druk je alle luchtbellen eruit en trouwens ook vaak een deel van de hars, die je met de squeegee weer naar drogere plekken dirigeert.
Als ik horizontaal liggend werk heb, werk ik nooit met een kwast voor het impregneren van het glasweefsel. Ik giet er wat hars op en begin dat te verdelen over het weefsel, als alles mooi doorzichtig is geworden volgt het ontluchten, zoals hierboven beschreven. Verticale vlakken impregneren met de kwast maar ook nastrijken met de squeegee. Blijven strijken tot de struktuur van het weefsel weer zichtbaar wordt. Eenmaal zover kan er eventueel een volgend laag weefsel op gelegd worden die op zijn beurt wordt geïmpregneerd en ontlucht.
Op die manier krijg je een laminaat met een hoog glaspercentage, terwijl toch alle glas goed in de hars ingebed is.
Wat je vraag betreft: hoe constructief is dat laminaat? Moet het krachten opnemen of is het vooral bescherming van het onderliggende materiaal?
In het eerste geval: luchtbel eruit snijden, proberen de randen van het 'gat' af te schuinen. Nieuw stukje weefsel met enige overlap over het gat lamineren. Na uitharding verhoogd randje 'gelijk'schuren met het omringende laminaat.
Indien niet struktureel: uitsnijden en vullen met ingedikte hars. Gladschuren.