Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.
  • Pagina:
  • 1
  • 2

Onderwerp: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen }

Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 24 okt 2007 19:40 #22652

Lente 2007:

Ik heb de 470 in mei gekocht. Voordat ik hem kocht was het wel duidelijk dat er wat aan moest gebeuren. Hier heb ik een opsomming van wat er aan de boot sowieso moest gebeuren. Ik kreeg wel heel veel katrollen en klemmetjes bij de boot.

- Schootvoering voor de fok bedenken.
- Constructie bedenken om het grootzeil en de fok te hijsen.
- Mechanisme bedenken om het zwaard op te halen en te laten zakken.





Zo zag de boot er uit toen ik hem net had gekocht. We waren natuurlijk ook erg nieuwsgierig of de boot wel helemaal water dicht was. Dit bleek later niet helemaal het geval. Aan de voorkant van de boot zat een gat en die was dicht gemaakt met plamuur of iets wat er op lijkt. Dit lekte natuurlijk gelijk naar 10 minuten zeilen. Toen we de boot er weer uithaalde bleek ook, dat de boot lekte bij de achterspiegel. Dit kwam door het grote blok hout wat over de achter spiegel is heen gezet, wat overigens gekit was met Bisonkit. Verder vertrouwden we de bevestigingspunten van de zijstagen niet. Al snel hadden we een lijstje wat we met de boot wilden doen. We wilden ook heel erg graag zeilen met de boot. Dus hadden we maar besloten om te zorgen dat het technische gedeelte van het opknappen te doen in de zomer, zodat we in de zomer uitgebreid konden testen met de boot en kijken of hij wel heel bleef. Als de boot heel bleef wilden we in de winter verder gaan met het cosmetische gedeelte en de puntjes op de i zetten van het technische gedeelte. Omdat het in mei in juni van dit voorjaar mooi weer was en veel buiten konden polyesteren, hebben we de boot maar achter in de tuin geschoven ipv in de garage. Voordat we ermee konden beginnen hadden we natuurlijk veel informatie nodig over de schootvoering van de 470. Een echte goede Nederlandse site over de 470 bestaat jammer genoeg nog niet. Dus moesten we maar uitwijken naar buitenlandse sites www.470.fr. Hier hebben we erg veel informatie kunnen weg halen door middel van plaatjes te bekijken. Al snel hadden we een lijstje wat we aan de 470 wilden doen. Dit lijstje zag er ongeveer zo uit:

- Schootvoering
- Bevestigingspunten zijstagen nakijken
- Platen hout van de boot af slopen
- Diverse spanten waren geknapt waardoor de boot erg slap was
- Aluminium strip op de kielbalk verwijderen
- Nieuwe stootrand
- Neerhouder
- Trapeze
- Zwaard constructie bedenken.

We zijn maar begonnen met de spanten. Bijna alle spanten waren geknapt waar door de boot erg slap was van geworden. Deze hebben we bijna allemaal gerepareerd door middel van een glasvezel mat over de originelen spanten te lamineren. Op zich niet echt moeilijk werk zou je zeggen, maar omdat je overal moeilijk bij kan was het bijna lamineren met de ogen dicht. Dit nam erg veel tijd in beslag door het drogen.



Tegelijk met de spanten zijn we maar begonnen met de zijstagen. Al snel kwamen we er achter dat deze al een keer eerder waren vervangen. Na een paar keer meten, stonden we aardig verbaasd te kijken naar het linker bevestigingspunt. Ze was gewoon 5 cm te ver naar voren gezet ten opzichte van de rechter(originele). Deze linker zou dan weer terug gezet moeten worden. De lat waar ze ingeschroefd zitten was verrot, deze moest dus worden vervangen.



De nieuwe lat deze hebben we geschroefd door de boot en tegelijk ook nog gelamineerd + plus vastgeplakt met vezelpasta. Dit hebben we gelijk maar voor beide kanten gedaan.

De aluminium strip op de kielbalk was alleen maar lastig en het deed ook nog pijn ook als je er langs schuurde met blote voeten. Deze hebben we er dus maar afgetrokken het hout wat er onder zat was niet eens verrot dus daar hadden we daar weer mazzel mee. We hebben we een glasvezelmat er over gelamineerd zodat er geen water bij kan komen.






Omdat er ook water via de achterspiegel binnen kwam hebben we de houten platen van 2x 5 cm dik er ook maar afgehaald. Dit zat wel met Sikaflex vast gekit en met veel moeite toch los gekregen.




Een stuk strakker dacht ik zo :roll:

Toen hadden we 2 gaten in de achterspiegel waar origineel de zelflozers zitten. Dus moesten we maar zien dat we zelflozers maakten. Na lang te hebben nagedacht hebben we 2 stukjes polyester op maat gemaakt en met een stuk hangband en elastiek aan de achter spiegel bevestigd.

Het stuk hout op de zwaardkast eraf gehaald. Daarna werd ook duidelijke waarom ze dat stuk hout er overheen hadden gezet. Een van de vleugels die aan de zwaardkast zit was geknapt, wat de vorige eigenaar met een stuk hout had opgelost. Deze vleugel hebben we ook gerepareerd met vezeldoek en polyesterhars.

Nu was het lamineer werk wel zoon beetje allemaal klaar. En we wilden dolgraag zeilen om te kijken of de boot wel heel bleef. Alleen moesten er nog een aantal dingetjes gebeuren voordat we konden zeilen.

Omdat op een 470 een fok zonder leuvers zit moesten we iets bedenken waarmee we de fok goed op spanning konden krijgen. We hadden iets bedacht met twee drie dubbele katrollen, dit werkte wel redelijk.

Ook moest er nog een neerhouder komen deze heb ik 2e hands viavia gekocht en was als nieuw.

Natuurlijk moest er nog een stootrand omheen die hebben we gemaakt van 4 latjes 2 per kant.

Dus konden we eindelijk zeilen en dat was een groot succes de boot liep als een trein en ik kon super hoog aan de wind. Echter was ik wel benieuwd hoe lang hij het vol zou houden.





Zomer 2007

In de zomer hebben we veel met de 470 gezeild. Zelfs een paar keer met windkracht 6 misschien wel 7. De boot hield zich vrij goed en bleef sterk. Ik leerde telkens meer met de snelheid om te gaan. Ik heb een paar probleempjes gehad zo trok ik 1 van de katrollen voor de fokkeval kapot. En brak het roerbeslag met als gevolg dat ik geen roer meer had. Dit waren twee simpele klusjes die we zo wel konden oplossen.

Eind oktober 2007

Nu het zeilseizoen is afgelopen moest denken wat ik met de boot wilde doen. Op den duur had ik al een aardig lijstje van verbeterpunten. Dit waren ze:

- Boot compleet oververven / spuiten
- Bevestigingspunt van de voorstag maar eens vervangen
- Bierstrekker voor de fok
- Genuarails naar de binnenkant van de boot
- Spinaker + schoten en de hele mikmak

Zo stond de boot erbij:





Zondag 21 oktober zijn we dan maar begonnen met het strippen van de hele boot (klemmen etc.). Mijn vader was ondertussen al begonnen om een driehoek uit het voordek te halen om bij het bevestigingspunt van de voorstag te komen.



Alle ouwe verf moest er natuurlijk af, maar de verf zat er aardig goed op waardoor schuren moeilijk was. We kwamen op het idee om maar eens een potje verfafbijt te proberen, dit werkte goed en ging niet door de gelcoat heen(wat ook niet de bedoeling was).
Na een paar dagen hard werken en de boot compleet te strippen staat hij er zo bij:





Mooi sleur oog :roll:

Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 25 okt 2007 17:26 #22736

  • ron b
  • ron b's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3785
Kijk, dit vind ik nou een leuk en overzichtelijk projectje. 8)
Dat wordt straks weer een strak bootje.

Ron
Delher 29 D'Helios

...hij wist zeker dat niemand anders dan de duivel die vlag op zee gestreken kon hebben......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 25 okt 2007 20:07 #22753

Mooi project :D

Hou ons op de hoogte en suc6 :)

Groet Mike.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 30 okt 2007 20:11 #22967

Vanavond en gisteravond maar weer bezig geweest met de 470. WE zijn verder gegaan met de bevestigings punt voor de voorstag. Omdat de oogjes waar het harpje van de voorstag door heen komt nogal uitgelubert was ben ik eerst maar naar de plaatselijke lasser geweest hier in het dorp om 2 ringetjes er op te laten lassen. Dit wou hij wel doen in ruil voor een pot bier in de plaatselijke kroeg, dat was dus snel geregeld.



In de voorpunt zijn een aantal lagen polyester aan gebracht voor versteveging van het bevstigingspunt. We hebben ook gelijk de voorpunt vestevigd voor het RVS oog(sleuroog), dit is gebeurd door middel van een profief wat we in de vorm hebben gebogen en daarna er in gelamineerd.



We zijn ook nog bezig geweest met de houten lat onder het voordekje. Deze was verrot en hebben we er maar uitgehaald. Na dat alles schoon was kon er in nieuwe lat in worden geplakt en vast gezet worden met schroeven. Dit viel niet tegen en was binnen een half uur klaar.



De nieuwe lat




Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor kleur ik op me dek wil hebben. Ik twijfel tussen de kleur die er nu op zit. De romp blijft overigens gewoon wit maar word wel vervangen door een nieuw verfje van vd Ijssel



of

Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 30 okt 2007 21:08 #22971

  • ron b
  • ron b's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3785

persoonlijk zou ik deze doen, doet het altijd goed op het water, en blauw is er al zo veel.

groet

Ron
Delher 29 D'Helios

...hij wist zeker dat niemand anders dan de duivel die vlag op zee gestreken kon hebben......
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 17 dec 2007 19:40 #24478

Heb de laatste tijd erg weinig op het forum gekeken heb het erg druk gehad met stage, school en werken. We zijn natuurlijk wel verder gegaan met het opknappen van mijn 470.

De driehoek in het voordek is ondertussen er weer helemaal in gelamineerd en strak geplamuurd. Het resultaat viel mij niet tegen, ik was in het begin bang dat we er later nog wat van zouden zien. Dit is echter niet het geval en het voordek ligt er weer lekker strak in. De blauwe verf is er ook al helemaal af. Dit hebben we gedaan door eerst de verf af te bijten met verfafbijt. Dit ging heel goed en het grootste deel van de verf liet al los. Daarna nog met korrel 80 er overheen en klaar is kees :lol:

De kleur ben ik ondertussen ook uit en heb ik besteld en opgehaald. Het gaat om Dubble Coat verf van vd Ijssel. De romp word roomwit en de spanten worden een beetje licht groen



Een hele risico volle kleur. Ik hoop dat het totaal plaatje goed bij elkaar past.

De boot staat op dit moment in het hok om te drogen. Ik verwacht dat ik eind januari weer verder ga met dit project. Ik heb helaas geen foto's meer kunnen maken. Ik zou deze week wel even kijken als ik nog een paar plaatjes kan schieten van de 470
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 03 mrt 2008 21:53 #28558

Maart 2008

Zo nu de tempraturen weer wat hoger zijn vorige week de boot maar weer uit de winterstalling gehaald. De boot heeft daar lekker kunnen drogen. Het zeilseizoen begint al weer aardig te kriebelen en ik kan niet wachten om te zeilen met de 470!

Eind vorig jaar zijn er nog een paar kleine dingetjes gebeurd zoals de overloop is er uitgehaald. En de voorpunt is wit geverf lijkt net even wat netter. De overloop is gelijk wegbracht om hem er weer netjes uit te laten zien. Ondertussen heb ik hem weer terug maar heb er nog geen pics van.

Vorige week ben ik maar is begonnen met het schuren van de bodem. Wat een werk, volgens mij is de boot in die 40 jaar tijd wel 4 keer overgeverfd. We willen alles eraf hebben zodat de boot mooi strak word en we geen risico lopen als de verf er plotseling af zou vallen. In de winter heb ik intotaal 5 liter DDlak gehaald VD ijssel. Waarvan 2 liter gebrokenwit en 3 liter licht groen. Wat voor kleur precies is nog beetje een verrassing.

Foto's 8)



Mijn vader wou geen stof in hok dus samen maar met mijn vader een oplossing gemaakt.


De kachel


Werkt wel makkelijk zo :wink:






Was maar een klein gaatje :roll:


Nog 1



Gaat de goeie kant op met schuren :)



Maststeun


Nog een keer


Me vader bezig met de spanten


De laatste lat er in nu is de boot rondom geheel voorzien van nieuwe latten


Gat van de zelflozer was er nog nooit uitgehaald want het originele rubber zat er nog tussen. Deze ging wel kapot bij het schoonmaken(wat wil je na 40 jaar :P ) We hebben al een nieuw stukje rubber gemaakt. Heb ik helaas nog geen foto's van.


Beschermkapje voor de zelflozer zodat je de voeten niet openhaalt, is origineel.


Er zat een scheur in het zwaard. We plakken hier overheen een glasvezel mat. Als het goed is moet het net passen qua dikte. De tijd zal het leren :roll: Anders moet ik er een andere oplossing komen.


Kleur??


In grote lijnen was het dit het wel zo'n beetje wat we de laatste weken hebben gedaan.

Hieronder een opsomming van de dingen die nog moeten gebeuren:

- Schuren, schuren, schuren en nog een schuren
- Strak maken met plamuur
- Genuarails verder naar binnen verplaatsen
- Verfen
- Opbouwen
- En nog wat kleine dingetjes.

Dit was het wel weer voor vanavond ik zal vanaf nu proberen om dagelijks/wekelijks een update te plaatsen.

Fijne avond![/img]
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 03 mrt 2008 22:13 #28560

deze foto's met blauwe handschoentjes doen me denken aan een grap die een kennis een keer maakte bij de verfboer.

zijn handen en armen zaten onder de epoxy en we gingen nog meer van die troep kopen.
tijdens het verzamelen van de spullen kregen we het met de verkoper over hobby's en vrijetijd.
toen mijn maat zei dat hij de volgende dag weer eerst een paar dagen moest werken voordat we verder konden vroeg de verkopen naar het beroep van hem.
het antwoord was tandarts. :lol: :lol: ( grapje natuurlijk )

heb nog nooit iemand zo vreemd zien kijken
wat voor boot maakt niet uit, we varen toch allemaal in het zelfde water
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 03 mrt 2008 22:13 #28561

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9727
Leuk te zien dat je druk bezig bent geweest, het wordt weer een knap bootje!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 04 mrt 2008 15:18 #28600

  • Treamos
  • Treamos's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1962
Leuk dat je weer een update hebt geplaatst! :D
Succes ermee verder, wordt vast mooi!
Jeroen

Jeanneau SO 24.2 KMZ
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 08 mrt 2008 20:58 #28920

De hele romp is nu geschuurd. We gaan morgen proberen de 1e laag op de romp te zetten en kijken hoe het word 8)
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 09 mrt 2008 14:02 #28956

  • Frankvdb
  • Frankvdb's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 27
Hallo, prachtig project !!!
ga je ook de schuurlijst vervangen?
ik wil een nieuwe schuurlijst maken voor onze 420, maar weet niet goed hoe te starten:
welk hout, hoe ronding aanbrengen (in laagjes opbouwen)...?

graag raad

Frank
420 - Puma 23 - X-1ton - Tiga 265 - Dart 18 - KiteWing
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 09 mrt 2008 20:10 #28982

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9727
Schuurlijsten zijn gewoon standaard te koop. Meestal zijn deze van mahonie of van teak. De ronding komt uit de lengte, je kan de schuurlijst gewoon langzaam met de rompvorm meebuigen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 09 mrt 2008 20:57 #28995

De schuurlijst is al vervangen(vorig jaar al)

Wij hebben een mooie lijst bij de bouwmarkt gehaald en deze op maat gemaakt, daarna hebben we hem gebijtst(of hoe je het ook maar schrijft). Als je hem wat donkerder wil hebben bijts je hem wat vaker. Dit willen wij nog wel gaan doen

Even een plaatje met de nieuwe lijst:

Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 09 mrt 2008 21:11 #28998

De afgelopen week weer druk bezig geweest. We hebben de boot verder geschuurd en afgeplamuurd. De zwaarkast in de topcoat gezet. En vandaag hebben we op de onderkant van de boot de 1e laag gezet.

Hier het resultaat:





De onderkant(BB kant) moet nog. Maar het resultaat vind ik zeker niet slecht! En glimmen 8)
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 10 mrt 2008 06:19 #29004

  • groom
  • groom's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9946
Denk dat je vader nu wel onderhand een paar kratjes bier heeft verdient. :wink:
Ziet er goed uit!!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 27 mrt 2008 10:21 #30136

Denk dat je vader nu wel onderhand een paar kratjes bier heeft verdient. :wink:
Ziet er goed uit!!

Haha dat komt wel goed hoor 8)


Het project ligt nu even stil, het is erg koud in het hok. En om die ouwe gas kachel nou dagen lang aan te zetten :lol:
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 27 mrt 2008 12:36 #30137

Ziet er echt super uit Jelmer, goed bezig!
Ik ben ondertussen ook druk aan het klussen. Heb mijn zwaard volledig kaal geschuurd, de rotte plekken eruit geschuurd en met plamuur bijgewerkt.
Ook bezig de kielbalk eruit te slopen. Heb besloten het polyester waar de kielbalk in ligt te verstevigen, de rest op te vullen met schuim en de bovenkant ook te lamineren. Zo krijg je een stevig koker profiel en hoeft er niet opnieuw hout in. Moet alleen nog even bedenken hoe ik de punten waar het weinige beslag op de kielbalk zit bevestigd op kan lossen.
Verder komende week even nieuwe trimlijnen in mooie kleurtjes (hehe) kopen om de boot zo ook nog een beetje te pimpen en mijn bierstrekker moet nog op de mast. Hoe heb jij dat gedaan? Met popnagels?
Veel succes verder!

Groeten,

Bart Jan
1:1
Dehler 22
Olympic 470 class
Laser Standard

RC
Micro Magic
(MM 1716 & MM 2136)
Thunder Tiger Voyager
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 29 mrt 2008 10:10 #30199

Ik heb de bierstrekker er nog niet op. Heb hem hier ondertussen wel in huis liggen 8) . Waarschijnlijk gaan we hem met 2 bouten door de hele mast heen vast zetten, dat is wel het stevigst.

Wij hebben het hout in de kielbalk gewoon laten zitten omdat dit niet verrot was. Wel hebben we er 3-4 matjes overheen gelamineerd zodat we ook een koker profiel gecreerd hebben. Als ik jou was zou ik er gewoon een nieuwe houtenbalk in lamineren dat lijkt mij wel het stevigst. Je zit namelijk ook met je mastvoet, die zit bij mij op de kielbalk geschroefd. (Ik weet niet hoe dit bij jou zit?) Met schuim weet ik niet als dat wel zo stevig is. Als je zorgt dat er geen water bij komt rot het toch niet ;)

Jelmer
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 02 mei 2008 19:17 #31737

Weer is een update.

Veel aan het schuren geweest daarna verfen zie de foto's 8)






Nieuw kleurtje :roll:





De romp 8)




40 jaar oude centaur maar weer is uit de stalling getrokken :)



Al het verslag word ook vervangen door ronstan beslag(nu we toch bezig zijn) , een gedeelte heb ik al binnen. Foto's komen de volgende keer wel :)
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 03 mei 2008 08:37 #31756

  • groom
  • groom's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9946
Goed weer wat van je te horen... En tevens te mogen vernemen dat er nog vooruitgang in zit... Een mooi project..
De laatste foto lijkt wel reclame voor een duits auto merk :wink:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 03 mei 2008 08:41 #31757

haha :lol:

ik had geen andere foto's van de centaur :)
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 19 mei 2008 20:08 #32712

Zo de verf zit er nu voor de laatste maal op en maar eens begonnen met opbouwen :). Zie de foto's hieronder maar voor resultaat.
























Zoals je ziet is hij bijna klaar. Er moeten nog een paar dingen gebeuren zoals de genua rails monteren.

Als het zover is komt er wel weer een update ;)

Groeten,
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 19 mei 2008 20:13 #32714

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9727
Wat een keurige boot wordt dat! Erg mooi en netjes, complimenten!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project 470 { zoo goed als af + foto's van het zeilen } 19 mei 2008 20:24 #32717

Wat een keurige boot wordt dat! Erg mooi en netjes, complimenten!

Dankje we hebben er ook heel wat uurtjes ingestoken!
Zeilend in 470 & Tirion 21 sport

Jelmertje.nl :D
Tirion 21
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
  • Pagina:
  • 1
  • 2
Tijd voor maken pagina: 0.341 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl