Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Kiel Mön 331 repareren

Kiel Mön 331 repareren 09 mrt 2018 19:06 #924418

Martijn57: Kiel open gewerkt maar wat nu? Onze Mön 331 zou deze winter in het water blijven totdat bleek dat de messing-afsluiter van de saildrive niet goed sloot. In het water vorstvrij maken was opeens geen optie meer en gelukkig nog net voor de vorst op de kant gezet. Afsluiter vervangen, gewoon een kogel-handle in plaats van dat rare slecht sluitende kraantje. Maar dan bobbeltjes op de kiel aan bakboord en hol geluid als je er op tikt. Hoppa, 50x60 cm polyesther eruit geslepen met het idee om een nieuw stuk tegen de kiel aan te plaatsen. En dan heb je de eerste plaat eruit en kijk je in een gat in de kiel. Wat is dit ? Het lijkt alsof de kiel bestaat uit beton/cement met daarin kleine korreltjes metaal (geen lood) en daarvan is in het centrum van de kiel een heel deel weg. En er stond best wel wat water aan de binnenkant ook nog. Ik zou graag een foto toevoegen zal nog even kijken of dat gaat lukken. Je hoopt dat er één of ander epoxy-cement bestaat om dit te fixen want we vinden de Mön een heerlijk schip. En het is nog iets te vroeg om er een kunstmatig rif van te maken. Tips, adviezen etc zijn zeer welkom. Dank en groeten, Martijn de Jonge
Bijlagen:
Uiteindelijk komt alles van zelf!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Kiel Mön 331 repareren 09 mrt 2018 19:27 #924424

  • Sonador
  • Sonador's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 7040
Dat spul heeft een benaming, maar kom er even niet op.

Is keihard, maar neemt wel vocht op (poreus).
Is er bijna niet uit te krijgen?

Ben niet bekend met jou type boot, dat gezegd hebbende, zou ik het GOED laten drogen, en dan de randen afschuinen, en de grote plaat je je er net heb uit geslepen (ook afschuinen) er weer terug in lamineren.

De loze ruimtes zou je voordien nog kunnen opvullen met schuim.
Laatst bewerkt: 09 mrt 2018 19:30 door Sonador.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.300 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl