Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Defender 27 kajuitramen opknappen of vervangen

Defender 27 kajuitramen opknappen of vervangen 11 aug 2018 11:29 #967625

  • hama61
  • hama61's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 88
Hallo,

Met onze oudste zoon ben ik gisteren begonnen met het opknappen van zijn Defender 27. Ik zal per onderwerp /vraag een nieuw topic aanmaken, zodat het eenvoudig voor mede forumbezoekers als referentie kan dienen.

In verband met het strippen van al het beslag voor het lakken van de Defender 27 zijn we maar vast begonnen met het het strippen. Bij het verwijderen van de ramen zagen we, dat een aantal ramen waren gekit. Gezien de staat lijkt en wijze waarop, lijkt het niet waarschijnlijk, dat dit ex werf is geweest.

Als de ramen er t.z.t. weer gemonteerd gaan worden, gaat dit dan direct op het polyester van de kajuit of komt hier nog iets tussen.

Mochten we eventueel nieuwe willen kopen, Neem je dan de de oude ruit mee. Kunnen ze dan de gaten er gelijk in boren, zodat deze 1 op 1 gelijk zijn?

Heeft iemand suggesties hoe de kit en andere aanslag is te verwijderen. Voor de goede orde voeg ik een paar foto's toe.
Bijlagen:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Defender 27 kajuitramen opknappen of vervangen 11 aug 2018 12:57 #967642

  • kaaiman
  • kaaiman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 874
Ik heb hier al vaker vermeld, neem gehard glas. Oersterk geen gaten en schroeven, waterdicht. Met Bison Polymax maar zeker ook met Siklex makkelijk te verlijmen. Met een reepje neopreen band er tussen voor voldoende dikte van de kit. Met een paar stevige zuignappen, aan de binnenkant klem zetten. Als je een sponning hebt is dat nog eenvoudiger.
Bij mij zit het al 7 jaar (grote ramen) en geen lekkages meer. Ik heb een goed adres voor het glas, als glas nieuw is dan kun je dat vrij goed buigen. De prijs is nagenoeg gelijk aan kunststof. Voor alle duidelijkheid, alleen glas dus niet in een aluminiumframe o.i.d. www.jachtramen.nl/ helaas lijkt de website niet meer te werken en weet ik ook niet of ze nog leveren.
Je kunt ze bellen: 036-5226940

Jan
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.241 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl