Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Project Jouet Sheriff

Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 09:12 #80187

  • fasani
  • fasani's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2
Hallo,

In een gekke bui heb ik van onze manege eigenaar een Jouet Sheriff voor mijn verjaardag gekregen, nee ik ben nog lang niet jarig en hij zat er schijnbaar mee in zijn maag, er moet nog wel e.e.a. aan de boot gebeuren. Voor mij is dit de eerste ervaring met een boot die ik zelf moet besturen.
Hier enkele zaken die gedaan moeten worden:
Verzamelen van alle zeil benodigdheden die bij de boot horen.
opnieuw aanbrengen van onderwaterschip, laklaag, vervangen houtdelen in het interieur, herstellen spiegel (is eenhoek uit gehaald voor een BBmotor). Mijn strevenis om hem volgend zomer weer in het water te krijgen.

Nu heb ik enkele vragen en hoop dat deze hier beantwoordt kunnen worden.

1. Wat voor mast, zeil en toebehoren zitten er origineel bij.
2. Waarvoor dient het gat in de bodem bij de spiegel, ik had deze al bijna dicht gemaakt.
3.Wat voor BBMotor hoort er normaal bij en hoe wordt deze bevestigd.
4. Wat voor roer zit er bij en wat zijn hier de afmetingen van.
5. Bij welke zaken kan ik nog materialen voor een JS krijgen?
6. Wie heeft er voor mij (bouw) tekeningen van een JS met de maten er bij.
7. Hoe bepaal ik het onderwaterschip, deze is er afgeschuurd en nauwelijks nog te zien.


img43.imageshack.us/img43/447/boot0607090000.jpg
img43.imageshack.us/img43/7179/boot0607090001.jpg
img43.imageshack.us/img43/1787/boot0607090014.jpg
img27.imageshack.us/img27/3299/boot0607090018.jpg

De hoge drukspuit heeft al heel veel gedaan.


Dit zijn eerst mijn grote grijze gebieden en hoop op veel reacties.

alvast mijn dank,

Hendrik
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 09:33 #80190

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
De boot is zeker reparabel, maar wel tegen hoge kosten en zeer veel tijd.

Het bootje is behoorlijk toegetakeld.

1) waar is de kiel?

Wil je de boot in originele toestand? Dan vraag ik me af of de kosten tegen de waarde opwegen. Aan de andere kant is het een goled leerproject voor een beginnende zeiler. Hier is ervaring dan wijsheid die niet te laat komt.

Als de bijbehorende kiel niet aanwezig is of eronder zit dan zou ik het project maar laten varen .......... letterlijk dan...... :roll:
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 09:41 #80191

  • Lannes
  • Lannes's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 2435
Omop je vragen te antwoorden: De hap die uit de spiegel is genomen is ten behoeve van een BB motor geweest. Met deze niet originele ingreep is de constructie van de spiegel ernstig verzwakt. Moet dus terug naar oude toestand.
Een BB motor aanbrengen gaat dmv een BB steun zijwaarts van het aangehangen roer. Is het roer er nog?
Een nieuw maken kan, maar is kostbaar betreft materiaal.
De originele Jouet heeft twee loosgaten met stoppers in het bakje onde aan de spiegel. De in de spiegel aangebrachte gaten zijn voor de BB motorsteun geweest en moeten dicht.
De uitgehaalde hoek idem.

Voor een BB is 6-8 pk voldoende.

Jouet Sherif forumlide kan voor verdere info zorgen en kan je in principe de gewenste maten verstrekken. Alleen is hij nu op vakantie.

Maar ik denk dat je aan de romp voorlopig genoeg werk zult hebben.
Als je de horizon kunt aanraken is het einde van je reis nabij.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 09:47 #80192

  • Noche
  • Noche's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 618
Hallo Fasani,

Welkom hier op het forum en leuk dat je een zeilboot wilt opknappen. Hier zijn idd twee leden met een Jouet Sheriff. Bij een heb ik onlangs nog de mastvoet vervangen.

Nu even naar jouw project. Weet je zeker dat je dit ship nog wilt opknappen? Wat ik naar aanleiding van de foto's zie is de boot veer, maar dan ook heel veer doorheen. Het is de vraag wat je hier aan energie, tijd.... maar vooral ook geld in moet steken om dit bootje weer zeilend te krijgen. Vergis je niet, meestal onderschat men de tijd die zo iets kost katastrofaal (weet ik uit eigen ervaring). Van de kosten niet eens gesproken. Ik zie geen mast, giek, verstaging of iets dergelijks op de foto's. Zijn die nog aanwezig?
Zo niet, komen daar ook nog behoorlijke kosten op je af.

Jouet Sheriffs zijn niet duur, tweedehands. Kijk maar op Marktplaats. Voor 1.500 krijg je al een goede, zeilende, kompleete boot. Ik zal idd goed nagaan of je dat de moeite waard is. De kosten maak je zeker, wil je deze boot weer opknappen. Oh en nog wat, die kosten die je maakt om een boot op te knappen of te onderhouden krijg je bij een eventuele verkoop er nooit weer terug.

Zo, ik hoop ik heb niet je weekend verpest. Maar ik wou je toch even waarschuwen en je niet blind in dit project laten lopen. En mocht je toch verder willen gaan met dit bootje, veel succes.

P.S.: Er is iemand op dit forum die ook een Jouet Sheriff heeft opgeknapt, incl. een heel mooie website. Kijk maar goed. Misschien wil deze zich ook nog even melden.

Groet Martin

P.S.II: Ik zie net dat Lannes ook al reageerde, toen ik deze posting schrijf. Nouja, ongeveer de zelfde streking.
28 februari 1967 - 29 januari 2011
Zeilen is vrijheid, of de illusie ervan.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 10:15 #80193

  • stringer
  • stringer's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 40
Ik zou eerst eens zien uit te vinden wat de tuigage gaat kosten. Grote kans dat je dan inderdaad al op een bedrag zit waarvoor je ook gewoon een leuke kant en klare js kan kopen.
Het kan natuurlijk zijn dat deze specifieke boot een emotionele waarde heeft voor je of dat je het een leuke uitdaging vind om deze weer zeilklaar te krijgen. Rationeel gezien zou ik adviseren er niet aan te beginnen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 13:12 #80207

  • JPD
  • JPD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 798
Ten eerste : "Welkom op dit Forum",

Als eigenaar van eveneens een Jouet Sheriff vind ik het natuurlijk super dat er meer mensen zijn die deze bootjes op knappen en in de vaart proberen te houden.

De basis van de bootjes is goed, een sterke romp, onzinkbaar, en ondanks de hoge leeftijd, een relatief moderne/tijdloze vorm. Ook zeilen de bootjes zeer behoorlijk.

Echter, als ik mijn voorliefde voor dit type bootje even opzij zet, en rationeel naar de jouwe kijk, denk ik dat deze, behalve als je of enorm mazzel hebt en een 2de exemplaar voor reserve onderdelen vindt, of een zee van tijd en een volle spaarpot en 2 rechter handen hebt, nooit meer zal zeilen.

Nieuwe onderdelen voor de boot zijn niet te krijgen .

Bouwtekeningen zijn niet voor handen ( alhoewel een Spaanse meneer mij laatst mailde dat hij van de weduwe van Phillipe Harle ( de designer van de boot ) kopieen mocht maken van de originele tekeningen tegen een vergoeding ).

Mijn tip is dan ook om of te zoeken naar een ander exemplaar, waardoor je wellicht van 2 bootjes 1 goede kunt maken, of deze te gaan gebruiken als motorbootje ... visboot ... bierboot of zoiets.

Mocht je toch door willen zetten, en deze mega klus aan gaan pakken, dan raad ik je aan eerst eens een dagje naar Friesland te komen, bij ons in de haven liggen 3 Sheriff's, en de onze is zo goed als origineel. Dan kun je zien wat er nog ontbreekt en hoe de originele constructie van alles is geweest.

Tevens heb ik praktisch alle foto's welke ik op internet tegen ben gekomen van dit type boot op mijn computer staan.

Voor meer foto's van de onze, kijk op onze site : http://boot.stiensnet.nl

Hoop niet je hiermee beledigt te hebben, maar je wellicht een heleboel kosten bespaard te hebben. Zo heel af en toe komt er op Marktplaats of een andere site een Sherrif voorbij van < 1000 euro, de goedkoopsten die ik de afgelopen jaren heb gezien zaten zelfs rond de 750 euro, inclusief tuig. Dus wellicht dat een winterzoektocht over internet toch nog iets oplevert.

groeten,
JPD
Feeling 346di - www.ziltedromen.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 17:50 #80234

  • fasani
  • fasani's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2
Tot zover mijn dank voor alle tips en afradingen om deze JS weer up and running te krijgen. Ik ben zeer zeker niet beledigd door jullie geplaatste comments, ik vroeg tenslotte om info.

De kiel is nog wel aanwezig. Roer is er niet meer bij, degene die de boot eerder gekocht had heeft nog ergen diverse onderdelenliggen en moet hier ff een blik op werpen.

Ik heb deze JS gekregen en heb tot nu nog geen kosten hoeven te maken.

Ik ben me bewust van de klus die ik er aan heb en gelukkig ben ik in het bezit van 2 rechterhanden. Toch heb ik nog steeds de intentie om de boot weer in het water te krijgen. Het verkrijgen van de zeil onderdelen zal niet de makkelijkste klus zijn. Op marktplaats ben ik er een paar tegen gekomen en heb vrijdag in Eastermar een JS gezien. Deze moest ook nog onderhanden gebomen worden maar was wel compleet met masten en zeil. De uitdaging werd nog groter.

@JPD,
Ik heb jouw site gezien en mijn complimenten zoals je de JS hebt opgeknapt. Waar is "bij ons in Friesland" Ik woon in Drenthe en Friesland is snel te bereiken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 18 juli 2009 18:16 #80236

  • JPD
  • JPD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 798
Hallo Hendrik,

Bij ons in Friesland is in dit geval Akkrum, althans, daar ligt de boot. Zelf wonen we een stukje Noordelijker, in Stiens.

gr
JPD
Feeling 346di - www.ziltedromen.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 19 juli 2009 14:24 #80303

  • Mike87
  • Mike87's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1966
Hallo,

ik wil je ook wel advies geven, ben nu op vakantie.
Ik lig vlakbij arnhem, kom gerust eens kijken.

Mvg

mike
Gib Sea 76
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 30 juli 2009 23:02 #81315

  • Tist
  • Tist's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 594
@ fasani

De ronde gaten onderaan de spiegel zijn loosgaten. Er horen balletjes in te zitten die met een elastiek aan een haak op de bodem van de kuip op hun plaats werden gehouden. Die haak is waarschijnlijk verdwenen omdat die zat op de plaats waar nu het vierkant gat in de bodem zit. Dit gat is niet standaard wat ook te zien is aan de manier waarop het gemaakt is. Het was waarschijnlijk de bedoeling een bun te maken voor de buitenboordmotor. Je ziet wel het schuim waardoor de JS inderdaad onzinkbaar zou zijn. Het vierkant gat dat uit de spiegel is gesneden zou ik dicht maken. Heeft geen zin zoals ook eerder al beschreven en is belangrijk voor de stijfheid v d boot.

Verder denk ik er net hetzelfde over als Lannes, Nosche en JPD.

Ik ben ooit eens aan een Vaurien begonnen. Ik had enkel de romp, een zwaard en een giek. Ik heb ten langen leste een tweede Vaurien gekocht om er één goede van te maken. Als je de losse onderdelen moet vinden, kopen ben je een hoop tijd en vooral geld kwijt.

Ga je er toch voor, succes dan. Het kan leuk zijn en je steekt er zeker wat van op. Maar denk goed na!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 02 aug 2009 18:04 #81504

  • Mike87
  • Mike87's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1966
Wat zou ik graag zeggen maak er wat moois van, maar dat ga ik echt niet doen. Hoe graag ik ook weer een mooie jouet sheriff op het water zie, denk ik niet dat dit bootje ooit nog zal varen.

De boot is in te slechte staat en er zit vrijwel niets bij. Ik ben al een jaar opzoek geweest naar een genua. Doe het niet, het gaat je teveel geld en moeite kosten. Iets wat je er nooit voor terug krijgt. Je kan dan beter een tijdje wachten totdat je net als ik een sheriffje op de kop kan tikken.

Succes

ps. laat je weten wat je gaat doen?
Gib Sea 76
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Project Jouet Sheriff 07 aug 2009 10:27 #82116

  • Mike87
  • Mike87's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1966
Weet je ondertussen al wat je gaat doen?
Gib Sea 76
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.136 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl