Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
De mogelijkheden om zelf te knutselen/ontwikkelen met de nieuwste generatie mini-PC's is eindeloos. Omdat er diverse fraaie initiatieven lopen die best wat eigen plek behoeven, bundelen we onze kennis in deze categorie.

Onderwerp: RPI met PiJuice, eerste ervaring (positief)

RPI met PiJuice, eerste ervaring (positief) 04 jan 2019 08:11 #1009782

Een kort verslag van mijn ervaringen met de RPI/Openplotter en PiJuice.

Het primaire doel is om automatische start-stop te realiseren zodat ik de RPI niet handmatig af hoef te sluiten.

Dit lukt prima! De Pijuice kan zonder verdere aanpassingen op een RPI 3B+ (op oudere systemen moet je wat solderen als je de start functie wil gebruiken).

Belangrijk is dat de RPI/Openplotter bijgewerkt is. Daarna PiJuice software installeren. Je kunt de PiJuice dan configureren vanaf het hoofdmenu, in de "taakbalk" krijg je er ook een status icoon bij.

Je kunt je voeding aansluiten via d RPI ofwel via de Pijuice. Via de RPI werkte de shutdown wel maar startte het systeem niet meer op als de stroom er weer op ging. Na aansluiten van de voeding op de PiJuice heb ik volledig unattended stop en start.

Het is geen goedkope oplossing, maar erg makkelijk te installeren, uitmuntend gedocumenteerd, erg goed te bedienen (configurate gewoon via systeem menu/preferences/GUI tool) en het lijkt (erg) goed te werken.

Wat ik nog moet ontdekken is de maximal stroom (Ampere) levering via de PiJuice (GPIO) aan de RPI.

Achtergrond:
Bij mij aan boord draait openplotter headless. Ik heb OpenCPn wel volledig ingericht EN krijg NMEA in. De. Ik gebruk vooral de WiFI multiplexer optie om via tablet(s) en smartphones locaal (betaalde OpenCPN en Sailgrib AA) te navigeren. Op de Nav table staat een notebook met OpenCPn en adere tools.
Daarnaast routeert de RPI ook WiFi vanaf de Ubiquity Bullet Titanium (gevoed via PoE met 12V ingang). Ook hangt er een Huawei 4G dongle aan de RPI.
Contest 36s Camelot
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

RPI met PiJuice, eerste ervaring (positief) 04 jan 2019 09:23 #1009807

  • FrankO
  • FrankO's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 97
Klinkt als een hele mooie setup en oplossoing, maar pijuice heeft een lipo. Heb je nog maatregelen genomen om brandgevaar te voorkomen of effect te minimaliseren? Mijn pi zit ingebouwd achter het schakelpaneel. Lijkt me geen fijne plek voor een batterij brandje :unsure:
Winner 950, Feeling 286s, Barnegat 585, X4, polyvalk, 16m2, Hobie 14, 470, centaur, zeilkano
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

RPI met PiJuice, eerste ervaring (positief) 04 jan 2019 09:48 #1009810

Een hele goede observatie om aan de brandveiligheid te denken.
Standaard zit er een cel op, je kunt echter wel een externe batterij koppelen.
De functionaliteit die ik zoek (soft shutdown bij power off) is natuurlijk gebaseerd op wat on-board battery capaciteit. Gezien de algemene build kwaliteit en het feit dat het een batterij betreft die rechtstreeks uit een mobiele telefoon komt (met naar ik begrijp kitten en voltage bescherming) houd ik de originele accu voorlopig op zn plek.
Contest 36s Camelot
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.244 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl