Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
De mogelijkheden om zelf te knutselen/ontwikkelen met de nieuwste generatie mini-PC's is eindeloos. Omdat er diverse fraaie initiatieven lopen die best wat eigen plek behoeven, bundelen we onze kennis in deze categorie.

Onderwerp: LES of ondersteuning NMEA 2000 Arduino due project

LES of ondersteuning NMEA 2000 Arduino due project 10 nov 2020 16:29 #1226216

Hallo mensen

GEZOCHT mensen die ook arduino willen koppelen aan nmea2000 en sensoren of die ondersteuning willen bieden.

Ik ben redelijk nieuw op het forum en vooral gekeken naar oplossingen die op het forum worden geboden. Echt leuk en leerzaam. Waarvoor dank.

Ik wil al een tijd NMEA 2000 via arduino voor MFD in onze boot voor verschillende sensoren, bijvoorbeeld RPM, oliedruk, motor temp, dieseltank, urenteller, machinekamer temp, watertank, etc etc.

Arduino ben ik mee bekend maar geen ster uitblinker. En zo zullen er meer mensen in dit forum zijn. Ik ben hard op zoek geweest, internet YouTube etc, naar een site waar alles stap voor stap wordt uitgelegd, ook met ijken van sensoren bijvoorbeeld maar vooral de arduino software voor elkaar krijgen Nu heb ik via timo lappalainen de bibiotheek gedownload en geprobeerd, maar ik werk normaal met uno en due geeft al direct problemen. Echter timo geeft aan dat je de due moet hebben. Nu wil ik wel het stappenplan maken op ZF met hulp als dat kan. En misschien zijn er ook mensen die mee willen doen. Hebben we tenminste een winter/Corona project.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie. Zag al wel veel mensen staan met verstand van zaken.

Groet

Renze
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

LES of ondersteuning NMEA 2000 Arduino due project 10 nov 2020 17:42 #1226251

@Schrammie; Leuk om te lezen dat je met Arduino aan de slag gaat. Stel vooral je vragen in deze draad. Dan ligt ht ook meteen vast voor degene die het terug willen lezen etc.

Mijn eerste vraag is meteen; wat maakt dat je specifiek voor de Due wilt gaan. Arduino is laagdrempelig, maar qua hardware is ESP32 in dat opzicht "onovertroffen" en laat zich als een Arduino programmeren. Er zijn veel bibliotheken voor handen ook via GitHub. Ik zou daar beginnen om te kijken of er al eerder zo iets is gedaan. Sensoren zijn in het algemeen relatief eenvoudig, tenzij je een MPU9250 9 assige wilt gebruiken; die is dan weer lastig mn het kalibreren. Het NMEA2000 protocol is wat onduidelijker dan het NMEA0183 protocol, mn vanwege de versleuteling in getallen voor parameters.

Maar deel vooral je plan, dan volgen de tips vanzelf....
Ik ben benieuwd!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.091 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl