Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 23 juli 2010 21:48 #138764

Ha! Werner, die banaan... die kan jij ook maken.
Je bent al een super-opa heb ik het idee, maar als je dit aan je kleinkinderen geeft wordt je heilig verklaard :laugh:


Men neme een paar bananen, schil eraf.
Beetje insmeren met boter.
Beetje kaneel er over.
Op een stukje aluminium folie.
Op de BBQ of in de koekepan (deksel erop) of in de oven.
Tot ze een beetje bruin zijn: klaar.

Oh, ja..... slagroom uit de spuitbus.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 24 juli 2010 07:24 #138780

  • Jeroen_123
  • Jeroen_123's Profielfoto
Hallo Werner,

Tja wat zal ik eens schrijven.
Misschien is de beste wat ik je kan meegeven de Kipsate in al zijn vormen.
Bij de toko (chinees/surinaamse levensmiddleen winkel) kan je vele diverse potjes kopen om vlees in te bakken, zoet, pikant, kruidig, mild of heet...

Je kan hier allerlei soorten vlees in bakken (kip, rund, varken) het vlees kan je eten met rijst of aardappelen, tijdens het bakken kan je nog een gesneden uit, prei en dat soort dingen toevoegen....

Dit is makkelijk, maar smakelijk koken !
Laatst bewerkt: 24 juli 2010 07:25 door Jeroen_123.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 10:34 #138929

  • Proost
  • Proost's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10722
Hallo kookgasten,willen jullie wel even opletten dat sate (Indonesische gerecht)van ajam, babi of kambing niet iets Chinees of Surinaams is maar voortkomt uit de Indonesische keuken en derhalve ook de ingrediënten en die bepalen uiteindelijk de smaak toch?. Zo is een toko een winkel in het Bahasa Indonesia ook al wordt het algemeen gebruikt voor winkels uit verre oorden. Uiteraard geen probleem als je het eten anders bereidt maar wanneer je een stok shaslik bestelt wil je geen sateetje krijgen.

Evengoed veel eetgenoegens gewenst.

Groet, Dennis
Als je maar geniet!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 15:43 #138956

Kassian Dennis!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 16:38 #138959

  • Proost
  • Proost's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10722
Ik heb geen medelijden met mezelf hoor, als je me zielig vind dat ik opmerkingen als deze plaats, ach dat zal mij om bij het eten te blijven worst wezen! ;)
Als je maar geniet!
Laatst bewerkt: 25 juli 2010 16:39 door Proost.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 16:52 #138961

Mijn indonesische grootmoeder gebruikte het woord om te zeggen "kalm aan". Het heeft dus twee betekenissen. Grappig dat je het negatief uitlegt. Of je kende de andere betekenis niet of....
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 17:00 #138963

  • beewee
  • beewee's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 11816
Niet bepaald een recept, maar o zo handig als noodmaaltijd of warm tussendoortje: bij de Xenos heb je aluminium zakjes met gedroogde kant-en-klaar maaltijden. Weegt bijna niets, kost bijna niets, en best goed te eten (de rijst met kerrie althans). Een scheut water in de pan, de inhoud van het pakje erbij, opwarmen en smullen maar. Eén zakje is genoeg voor 2 kleinere eters, ik eet met mijn 3 puberende kinderen samen 2 zakjes op. Opwarmen gaat beter in een RVS dan in een alu pan (dwz: die koekt minder aan, scheelt weer ergernis met afwassen).
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 17:10 #138965

  • Proost
  • Proost's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10722
Nee kasihan heeft die betekenis niet. Voor kalm aan gebruik je pelan pelan en dat is heel wat anders. Enige kennis van het Bahasa Indonesia is mij niet vreemd.

Wil je snel iets klaarmaken dan zijn er zakjes instantfood met mie, verschillende smaken en van verschillende merken Indonesisch maar ook Tais, inhoud van de zak in een kommetje, heet water er op, even in laten trekken, wat gedroogde uitjes er overheen en eet u smakelijk maar vooral makkelijk.
Als je maar geniet!
Laatst bewerkt: 25 juli 2010 17:15 door Proost.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 17:54 #138973

Proost schrijft:
Nee kasihan heeft die betekenis niet. Voor kalm aan gebruik je pelan pelan en dat is heel wat anders. Enige kennis van het Bahasa Indonesia is mij niet vreemd.
Het moderne Indonesisch is toch heel wat anders dan het Maleis.... Google anders maar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 18:38 #138978

  • dHelios
  • dHelios's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 173
Om maar weer even terug te keren naar het onderwerp Werner's kookhoekje....

Ik heb niet het recept van dat overheerlijk toetje en ook niet van de voortreffelijke pindasaus van Albert, maar wel een recept van mijn guacemole met nacho chips;

Niet iedereen zal het geproeft hebben omdat Jeroen's goulash zo geweldig smaakte en lang niet iedereen van chips met een dip houdt, maar voor de geinteresseerden..... Lees hier verder:

Men neme;

1 flinke ui; zeer fijn gesneden
2 rijpe avocado's;
vers gemalen zwarte peper;
1 klein bakje griekse yoghurt (de light variant)
mayonaise
citroensap
2 knoflooktenen

Schil de avocado's en haal de pit eruit. Prak de avocado's goed fijn en vermeng deze met de yoghurt, citroensap, peper uit de molen (naar smaak toedienen), de fijngesneden knoflook en voeg als laatste wat mayonaise toe naar smaak. Maak hier een lekkere smeuige massa van.
Heerlijk met een zak nacho toritilla chips naturel.
En dan lekker dippen met z'n allen!

Gezellie!
:cheer:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 19:20 #138980

  • Proost
  • Proost's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 10722
Ja, nee, laat maar, eten is belangrijker.
Als je maar geniet!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 19:22 #138981

  • Jeroen_123
  • Jeroen_123's Profielfoto
Proost,

Ik weet niet wat je bericht aan dit tpic toevoegd aan dit topic ?
Als ik een nederlandse inwoner naar een Toko stuur komt ie terecht in de winkel waar ik het over heb
Als je hem laat zoeken naar wat jij meent dat de juiste betekenis is komt hij/zij daar zeer waarschijnlijk niet terecht.

Doel van dit topic is werner te voorzien van makkelijke gerechten, niet de exacte betekenis van een woord.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 25 juli 2010 21:31 #139000

  • pieter2
  • pieter2's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2184
@ Jeroen123 en Freebird:

Free Bird schrijft:
Proost schrijft:
Nee kasihan heeft die betekenis niet. Voor kalm aan gebruik je pelan pelan en dat is heel wat anders. Enige kennis van het Bahasa Indonesia is mij niet vreemd.
Het moderne Indonesisch is toch heel wat anders dan het Maleis.... Google anders maar.
Ik google en vind:
"kasihan

1.pitiful
In the nineteenth century the word was written as kasiang, more Malaysian.
"
Proost heeft dus gelijk.
Terug naar de recepten!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 juli 2010 00:30 #139009

  • Azimuth!
  • Azimuth!'s Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 555
werner schrijft:
zou het fijn vinden, als de ...koks.. hun kunsten hier even zouden melden,
K o k e n ....

Ik had het je al verteld, maar zou het ook nog op het forum schrijven, ik heb NIET gekookt aan boord :P .

Jij, Werner, diepte pannen en blikken op, Svenja maakte de komkommersalade van de door André achtergelaten komkommer, en strooide de aardappelpuree in de pan, Calvin en Robin dekten de tafel, en vertelden dat de doperwtjes door de aardappelpuree hadden gemoeten, in plaats van door de goulash, Justin opende en leegde de blikken goulash en doperwten, en alles wat ik nog hoefde te doen was gas aansteken en in pannen roeren. Geweldige kleinkinderen heb je.

Foto van het resultaat volgt nog.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 26 juli 2010 06:00 #139011

pieter2 schrijft:
@ Jeroen123 en Freebird:

Free Bird schrijft:
Proost schrijft:
Nee kasihan heeft die betekenis niet. Voor kalm aan gebruik je pelan pelan en dat is heel wat anders. Enige kennis van het Bahasa Indonesia is mij niet vreemd.
Het moderne Indonesisch is toch heel wat anders dan het Maleis.... Google anders maar.
Ik google en vind:
"kasihan

1.pitiful
In the nineteenth century the word was written as kasiang, more Malaysian.
"
Proost heeft dus gelijk.
Terug naar de recepten!
Dit is mijn laatste post hierover :P

kassian
kas - si` an («Maleis) I tussenwerpsel erbarming, uitroep van medelijden; ook kalm aan: kassian doen ; II het -woord medelijden
Gevonden op www.woorden.org/woord/kassian


Ik spreek hier Maleis en niet Bahasa Indonesia. Let op mijn spelling.

Het was een postje van 2 woorden om op een ludieke manier Dennis te zeggen dat het geneuzel over toko's en nationaliteiten in deze rubriek de plank een beetje mis slaat. En zie wat er van gekomen is. Mijn stelling: op een forum krijg je nooit gelijk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 02 aug 2010 21:27 #140120

  • Azimuth!
  • Azimuth!'s Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 555
Zou nog een foto posten van de kleinkinderen met hun zelfbereide maaltijd, dus hier is die:


Nog even, en die kinderen kunnen zelfstandig met de Avanti weg, zeilen hijsen kunnen ze prima, en koken, dat gaat straks ook wel lukken ;)

Het was leuk op de Avanti, en ik ga graag weer mee, al heb ik nog steeds geen recept om te delen, al heb ik een aantal recepten uit dit topic al eens gemaakt. Dus kom maar met meer simpele snelle recepten, niet alleen Werner is er blij mee B)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 02 aug 2010 21:42 #140123

  • Delphi32
  • Delphi32's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17794
Een nieuw recept dan!

Benodigd:
* per persoon minimaal 1 pannenkoek (evt voorgebakken shit, lekker makkelijk)
* bladspinazie
* pakje boursin
* spekblokjes
* aardappelpureepoeder (meestal is 1 zakje voldoende)

Spekblokjes in de hapjespan, eventueel met een klein beetje braadboter. Goed bakken. Zout toevoegen is meestal niet nodig, peper kan geen kwaad. Spekjes zijn na een paar minuten uitgebakken, dus spinazie erbij doen (hoog vuur) en roerbakken tot ze mooi geslonken is. Dan de Boursin in de pan doen en het vuur laag draaien, rustig laten smelten en vermengen met spek + spinazie. Tot slot aardappelpureepoeder toevoegen tot het geheel net zo dik wordt als hutspot ongeveer.

Maak de pannenkoeken warm (de enthousiaste kok bakt ook de pannenkoeken zelf, is vaak wel veel lekkerder). OP elke pannenkoek leg je een flinke schep van de spekboursinspinazieprut, pannenkoek eromheen vouwen c.q. oprollen (van Honig moeten we dat 'wrap' noemen).

Hartig, zwaar als beton, smaakvol en gezond, wat wil je nog meer.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 13 mrt 2011 20:14 #182648

  • werner
  • werner's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1650
Kijk,...

Acmosa,
hierin kan je zich even uitleven,en...
(kan heelaars geen link plaatsen, niet zo technisch..)
Werner


Wie sturen kan,
zeilt bij elke wind.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 12:29 #191781

  • diwil
  • diwil's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1311
Huhn Wurst Suppe

Kippenworstsoep alla Paastrip...
Neem een zak soep van een bekend merk,
Zorg voor een ‘großen Topf mit Würstchen’
Versnij de knakworst in kleine stukjes en knikker alles in de kippensoep.

Al dan niet op te dienen met bijvoorbeeld een paar plakken brood rijkelijk voorzien van beleg zoals kaas en/of kipfilet.

Jammie :woohoo:
Ottenhome Polyvalk
'Smurf'
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 13:30 #191795

  • Jeroen_123
  • Jeroen_123's Profielfoto
Snelle spaghetti

netje tomaten in stukken gesneden
potje tomaten puree
beetje knoflook
champignon er doorheen
courgette in stukken gesneden
Beetje zout, peper
half pondje gehakt er doorheen

uurtje pruttelen

spaghetti slierten koken, opdienen met geraspte kaas en voila....smikkelen en smullen
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 13:42 #191797

  • wybeslot
  • wybeslot's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3852
Toxiq schreef :
Snelle spaghetti
[knip]
uurtje pruttelen

:blink:
Efsix 1100 - Red Baron
Ligplaats Giesbeek
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 13:54 #191799

Als een uurtje pruttelen 'snelle spaghetti' oplevert, dan wil ik niet weten hoe lang jullie normaal bezig zijn met een pan sliertjes... :P
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 13:56 #191800

dat uurtje is de BORREL tijd, dan vergeet hoe lang een uur duurt :evil:
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 13:57 #191801

  • Faran
  • Faran's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 14868
Borrelen tijdens het pruttelen dus :silly:
Jeanneau Sun Odyssey 37

Gecertificeerd werkloos
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

WERNER'S KOOKHOEKJE. Eenvoudige recepten voor zeilers. 29 apr 2011 14:37 #191804

  • rsv
  • rsv's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1972
pasta gerecht op 15 min klaar.
Benodigd:
300gr gerookte zalm( verpakking blijft meestal paar maanden goed)
500g tagliatelli
200ml room
blik erwten.

Gewoon de pasta gaar koken.Afgieten in temst.
In dezelfde(lege) kookpot de room opwarmen tot kookpunt.
De vlam uit.De in stukjes gesneden zalm bij de room voegen samen
met de erwten.Daar de pasta bij en onder elkaar roeren en klaar.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.189 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl