Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
Doelgericht je overbodige artikelen aanbieden kan hier.

LET OP: Berichten worden niet direct geplaatst, maar pas als een moderator heeft beoordeeld of deze aan de Huisregels voldoet!

Advertenties worden alleen geplaatst met vermelding van een vraagprijs. Controleer dus even of er een vraagprijs in je advertentie staat, voor je op Opslaan klikt. Na opslaan dus graag even geduld tot een moderator het bericht heeft beoordeeld.

Onderwerp: Etap 23 + trailer te koop € 12.000,-

Etap 23 + trailer te koop € 12.000,- 23 mrt 2024 13:02 #1548342

  • Nick
  • Nick's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 312
Wij verkopen onze Etap 23 uit 1983 met Ohlmeier boottrailer uit 1984. Er is altijd goed voor gezorgd en alles verkeert in een uitstekende staat: je kunt zo opstappen en wegvaren resp. opladen en wegrijden. Wij hebben er alleen op zoet water mee gevaren, op de Friese meren. De hefkiel kan variëren van 70 cm tot 1.45m. Wij zeilden altijd met de kiel op 1.15m. (* zie onderaan!)

In de boot is nooit gekookt, daarom zijn het kooktoestel en de watertank verwijderd. Ook de sprayhood heeft er nooit opgezeten. Ze worden wel bij de boot geleverd. Het toilet aan boord is nooit gebruikt; wij gebruikten de boot als daysailor. De nachtverlichting moet wel nagekeken worden, dat is het enige.

Tussen 2013 en 2024 is er voortdurend van alles vernieuwd, dat is te zien op de foto's, die ik graag aan geInteresseerden toestuur.
Wij kochten de boot in 2013 van een scheepskeurder van de ANWB. Toen waren sprayhood, grootzeil, HA fok, huikje + rocon en verstaging net vernieuwd. In 2016 zijn de romp en het dek professioneel geschilderd en zijn de kuipbanken vernieuwd. Tweekleurenlicht, grootschoot en reling in 2018.

In 2020 werd de benzinemotor vervangen door een elektrische Torqeedo motor + 4 accu’s + acculader + klapschroef. Nooit meer startproblemen en benzinedampen! De accu's staan achter het trapje in de kajuit, wat ook de stabiliteit van de boot ten goede komt.

Ook in 2020 nieuwe handgrepen, schotkompas, dieptemeter / log. In 2022 achterstag vervangen door Dyneema. 2024: De anodes voor de motor kunnen nog een jaartje mee, maar de nieuwe zijn al aanwezig.

De genoemde vernieuwingen overschrijden ruimschoots de €10.000,-. De Ohlmeier 2000 trailer heeft in maart 2024 nieuwe banden en remkabels gekregen. Kosten > € 400,-.

We zijn de afgelopen jaren diverse keren met de Etap-club op stap geweest en dat blijven we zeker doen, met een iets grotere Etap die we op het oog hebben.

* Bij de laatste tewaterlating, begin maart, zakte de kiel naar beneden en wilde die niet meer omhoog. Daarom ligt de boot nu bij een scheepswerf ter reparatie. We zetten de boot nu al in de etalage, maar we verkopen hem pas nadat de hefkiel weer helemaal in orde is.

Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Etap 23 + trailer te koop € 12.000,- 10 juli 2024 11:58 #1571368

  • Nick
  • Nick's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 312
Vandaag belde de eigenaar van de scheepswerf met de mededeling dat de Pavane weer met een werkende hefkiel te water is gelaten. Belangstellenden kunnen nu rekenen op een mooie boot, zonder gebreken én garantie op het hefkiel systeem! :)

Hartelijke groeten, Nick
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.095 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl