Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Vlees in blik!

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 16:42 #484588

svalk schreef :
Ja ik moet toegeven dat vlees bij de goede slager wat duurder is dan de plofkip of het opgejaagde varkensvlees bij de super :blush:

Ja, klopt maar als je het verschil ook proeft!! :cheer:
wij gaan in ieder geval geen vlees bij de supermarkt meer halen
en dan mag het ook ff duurder zijn natuurlijk.
en Beter voor de lokale middenstand :)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 16:45 #484592

Yellow Boat schreef :
De slager bij ons in het dorp (nee niet in Steendam maar vlakbij) doet dat ook hoor .
D=De conserverende werking heeft trouwens niks met zouten of marineren te maken hoor.
Het kan zelfs helemaal zonder zout.
Het is net als bij wecken (en dat gebeurt her en der nog steeds) het pasteuriseren(kort) of steriliseren(langere tijd) van vlees of andere voedingsmiddelen door in een afgesloten verpakking een bepaalde tijd bij hogere temperatuur (meestal gewoon 100graden) te verhitten. Daardoor sterven de meeste (pasteuriseren) of alle (steriliseren) bacterieén af waardoor het niet meer kan bederven.
Daardoor wordt het product maanden tot vele jaren houdbaar.
De kunst bij vlees is om het maar heel kort aan te braden zodat het verder preceis gaar wordt tijdens het verhitten in de verpakking zonder dat het een onappetijtelijke brei wordt.
Dat laatste zie je vaak in de goedkope fabrieksproducten die men daarom met allerlei smaakstoffen en kruiden weer op smaak probeert te brengen.
Overigens had een tante van mij in de estiger jaren nog zelf een apparaat zelf om nieuwe en ook oude (met nieuw deksel) lege blikken te sluiten en zo in te blikken.
Ik heb iets drgelijks een apar jaar geleden nog gezioen in een of andere "natuurwinkel"in Duitsland .

En verdomt, er staan er in de Duitse Ebay diverse te koop!

En deze lijkt als twee druppels water op die van mijn (heelaas lang geleden gestorven)tante.
Het opgegeven Ebay item id is ongeldig, controleer de id nummer.
Ad

Ik denk dat ik hier maar een bod op doe, likkie verf en op het voordek..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 18:08 #484612

  • Airgead
  • Airgead's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2711
Met een beetje handigheid kun je hem ook ombouwen en ook als ankelier gebruiken! :laugh:
Laatst bewerkt: 07 feb 2014 18:08 door Airgead.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 07 feb 2014 18:32 #484621

  • Vipe6
  • Vipe6's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 535
Kan je dan niet beter een ankerlier ombouwen om blikken te sluiten?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 08:43 #484726

Och , er zijn ook wel wat handzamer types hoor:
www.google.nl/search?q=Dosenve...280&bih=685#imgdii=_
Deze lijkt me echt wat voor boordgebruik.
Ook als bankschroef te gebruiken. :unsure: :lol:
Ad
Laatst bewerkt: 08 feb 2014 08:44 door Yellow Boat.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 15:20 #484829

Ja Ad maar deze komt uit het museum.. :laugh:
Het is wel een handzamer type. Ik denk dat we het maar op kopen houden voor die paar blikken
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 15:35 #484833

  • Toxiq
  • Toxiq's Profielfoto
ik zit me ineens te bedenken, is inblikken niet vreselijk achterhaald, qua verpakking dan he...

tegenwoordig kan je ook van alles in zakken kopen (soep enzo)
zou je dat niet ergens kunnen laten doen ? minder restafval om te bewaren ook.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 15:46 #484838

  • b100
  • b100's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7181
Toxiq schreef :
ik zit me ineens te bedenken, is inblikken niet vreselijk achterhaald, qua verpakking dan he...

tegenwoordig kan je ook van alles in zakken kopen (soep enzo)
zou je dat niet ergens kunnen laten doen ? minder restafval om te bewaren ook.

ja daar zeg je wat, zou vacumeren een optie zijn?

die apparaten zijn niet zo gekke duur
voor elke oplossing is er een probleem
Laatst bewerkt: 08 feb 2014 16:18 door Faran. Reden: Quote hersteld
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 15:48 #484839

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3996
Toxiq schreef :
ik zit me ineens te bedenken, is inblikken niet vreselijk achterhaald, qua verpakking dan he...

tegenwoordig kan je ook van alles in zakken kopen (soep enzo)
zou je dat niet ergens kunnen laten doen ? minder restafval om te bewaren ook.

Minder restafval ? In mijn beleving rot het blik in een paar jaar weg in het zoute water en hebben we juist plastic eilanden die op de oceanen drijven. B)
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 16:10 #484849

  • Toxiq
  • Toxiq's Profielfoto
ik was er van uit gegaan dat die blikken niet overboord gaan
die zijn gecoat tegen het roesten, niet echt iets wat wegrot

dus als je je spul netjes bewaard neemt een zakje minder ruimte in beslag dan een plat gestampt blik

Vacumeren alleen zal geen oplossing zijn denk ik
Maar als je het bijv. pasteuriseert dan wordt het een ander verhaal
Laatst bewerkt: 08 feb 2014 16:13 door Toxiq.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 16:52 #484858

Dan zal je thuis in de weer moeten, aan boord kan, maar nogal priegelen met alles.
Vond wat op Google hier en daar, maar nogal bewerkelijk....
www.hei-heg-hoogeind.dse.nl/hi...201956/de_inmaak.htm

Maar er zijn er bij die het doen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 08 feb 2014 19:55 #484896

  • FMJ
  • FMJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5183
Blikken afwassen dan is dat afval ook niet zo'n probleem. Gaat niet stinken dan..
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 18 feb 2014 16:22 #487807

Gisteren het eerste blik geprobeerd
Gekocht in Enkhuizen maar uiteindelijk komt het van Texel
www.slagerijdeboer.nl/webshop/conserven
het was een blik met sudderlappen. Niet om het een of ander we hebben er goed in gegeten,
Mee eens, thuis pruttelen op de kachel is altijd lekkerder
Maar deze gaat straks wel mee.
We gaan nog meer proberen
Ook zal ik even contact met leggen misschien is er meer mogelijk??
(lekker in de roomboter misschien??)
Laatst bewerkt: 18 feb 2014 16:23 door de-verleiding.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Less is MOR! 18 feb 2014 16:59 #487824

  • Sunday
  • Sunday's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7641
Laatst bewerkt: 18 feb 2014 17:00 door Sunday.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Less is MOR! 18 feb 2014 17:08 #487827

  • b100
  • b100's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 7181
Sunday schreef :
brrr kattevoer
voor elke oplossing is er een probleem
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 18 feb 2014 19:46 #487942

  • Ber
  • Ber's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1146
na 15 glazen bier en 10 kopstootjes, smaakt zo´n blik met vlees heerlijk hoor, maakt niet uit waar het vandaan komt, voor het fijne culinaire werk gaan wij van boord en zoeken vers of gaan naar een restaurant.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 18 feb 2014 20:21 #487959

  • Herman
  • Herman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 2127
Zomaar wat gedachtes:

Toxiq zou een lijn aan eetbaar vlees en goulash op de markt moeten zetten. Het "Toxiq" merk zou zichzelf wel moeten verkopen lijkt me zo.... :)

Op Texel heb ik eens gepasteuriseerde plastic emmers vruchtendrab meegenomen. Dus wellicht is vlees in emmertjes ook wel een haalbare kaart. Lege emmertjes (vierkante emmertjes stouwen compacter) zijn stapelbaar, dus naderhand minder volume, en herbruikbaar.

Slager Konermann in Gouda blikt ook in, trouwens. (en heeft prima vlees)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 18 feb 2014 21:38 #487984

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
de-verleiding schreef :
Gisteren het eerste blik geprobeerd
Gekocht in Enkhuizen maar uiteindelijk komt het van Texel
www.slagerijdeboer.nl/webshop/conserven
het was een blik met sudderlappen. Niet om het een of ander we hebben er goed in gegeten,
Mee eens, thuis pruttelen op de kachel is altijd lekkerder
Maar deze gaat straks wel mee.
We gaan nog meer proberen
Ook zal ik even contact met leggen misschien is er meer mogelijk??
(lekker in de roomboter misschien??)

De Boer is wel een goede slager (ik kwam er wel eens, toen ik nog op Texel woonde), maar niet voor niets is die winkel van hem zo mooi!
Je moet al bijna de staatsloterij winnen om een paar maanden blikkies bij hem in te slaan! Wat een prijzen joh! :S
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 04:21 #488010

Ja hij is zeker duur
En gaat onze zoektocht ook verder..dan Texel..
overal wat proberen Maar als je het kale vlees neemt en vergelijk dat als je het gewoon haalt. dan kom je wel duurder uit maar dat verschil gaat maar voor een kleine 4 euro's..
dan valt het weer mee.. maar het blijft veel geld.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 04:22 #488011

Ber schreef :
na 15 glazen bier en 10 kopstootjes, smaakt zo´n blik met vlees heerlijk hoor, maakt niet uit waar het vandaan komt, voor het fijne culinaire werk gaan wij van boord en zoeken vers of gaan naar een restaurant.

Wij ook meestal....vooral als we midden op de Oceaan zitten of in de bush bij Gambia ;)
Laatst bewerkt: 19 feb 2014 04:23 door de-verleiding.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 07:18 #488038

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
Overigens, corned beef wordt al vele jaren helemaal niet meer in de USA of UK gemaakt, maar komt vrijwel allemaal uit Brazilie uit giga, moderne fabrieken. Was niet zo lang geleden nog eens op TV, bij die malloot die altijd op zijn fiets is (zijn naam schiet me niet te binnen). Kwalitatief is er niks mis met corned beef........maar toch, de vergelijking met Pedigree blijft toch wel groot!
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 08:06 #488048

  • JPD
  • JPD's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 798
Wij nemen op vakantie ook altijd blikken vlees mee, van Brolsma uit Stiens ( zie eerste linkje in dit topic ).

Kost wel een paar centen, maar is heerlijk.
Ook eigen voer in laten blikken kan daar, absolute aanrader.
Feeling 346di - www.ziltedromen.nl
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 15:59 #488269

Nou, Ik heb een aantal bij Brolsma besteld.. (komt wel goed over)
wat prijs betreft scheelt het nogal met texel
maar... dat was Texels vlees altijd ff duurder (dat was 600 gram)
Hoef niet te betalen bij de bestelling? komt zeker achteraf..
Hoop dat daar geen misbruik van wordt gemaakt..
Laat het wel weer weten
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 16:59 #488290

  • Allegra
  • Allegra's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 357
Wij gaan straks een in Duitsland eingeblickte Rinderrouladen proberen.
Mal kooken wie das smeckt.
Contest 31HT
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 19 feb 2014 17:26 #488304

Dan kan men auch die jeegersnietsel ausproberen
miet jeegersaus
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.187 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl