Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

Geen evenementen
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten

Onderwerp: Vlees in blik!

Vlees in blik! 05 feb 2014 17:44 #483740

Wij denken er over om wat ingeblikt vlees mee te nemen!
Geen gehaktballetjes (misschien één blik) maar ander vlees..
nu kan je dat ondertussen op veel plekken al kopen,
Heeft er iemand ervaring mee, is er een plek in Nederland.. van daar moet je het halen, want....
Wij hebben hier lokaal wat geprobeerd maar was nog niet erg onder de indruk.
Maar dat waren dus ballen...met een bliksmaak, en konden als tennisbal fungeren, als je er eentje zou laten vallen stuiterde hij volgens mij net zo hoog terug.
Ron
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 17:54 #483741

  • Brassman
  • Brassman's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 690
Catch that Wind!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 17:54 #483742

Bekend onder zeilers is slager Van Asch in Soest. Nu woon ik daar toevallig en heb een jaar of tien geleden wel eens een paar blikken ballen, goulash, stamppot gekocht. Het blijft smaken naar uh.. uit blik.

Hij blikt ook wel in voor je. Dus vraag aan Tox de goulash en laat Van Asch het inblikken.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 18:02 #483746

  • Toxiq
  • Toxiq's Profielfoto
Handig toch, mocht je eens een happie willen eten als het flink tekeer gaat stuitert je balletje zo weer terug op je bord

Mijn goulash inblikken, foei... freebird schaam je

invriezen kan wel prima (nu je het zegt er staat nog wat hier, hmmmm morgen goulash)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 19:09 #483785

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9743
Ik heb destijds regelmatig vlees van de Keurslager (regelmatig bekroond op diverse gebieden) bij ons op het dorp (Diepenveen) mee genomen en dat smaakte prima. Geen blijk smaak en alles zelf bereid in eigen keuken van de slager. Dat scheelt een heel stuk. Denk dat je bij een goede Keurslager zeker goed terecht kan.
Laatst bewerkt: 05 feb 2014 19:09 door Wallaby.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 19:25 #483793

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
Tip: neem een hengel en een sleeplijntje mee....... hoef je dat zoute, vieze blikvoer niet te eten!
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Laatst bewerkt: 05 feb 2014 19:25 door Roland27.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 19:35 #483799

  • b100
  • b100's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 7181
Roland27 schreef :
Tip: neem een hengel en een sleeplijntje mee....... hoef je dat zoute, vieze blikvoer niet te eten!

werkt dat ook met gehaktballen :dry:
voor elke oplossing is er een probleem
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 19:53 #483812

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9743
Roland27 schreef :
Tip: neem een hengel en een sleeplijntje mee....... hoef je dat zoute, vieze blikvoer niet te eten!

En kijk daar gaat het nu juist om, je hebt slechte blikken vlees met veel zout geconserveerd of een prima product wat weliswaar wat duurder is maar prima te eten is zonder veel zout. Beetje zoeken, maar niet in de schappen van de supermarkt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 20:06 #483820

  • b100
  • b100's Profielfoto
  • aanwezig
  • Gebruiker
  • Berichten: 7181
bij een beetje goeie slager kun je volgens mij alles laten inblikken naar eigen wens. meestal wordt het zout als conserverings middel gebruikt .
als het vlees niet jaren goed hoeft te blijven kan het ook met minder.
mijn oma deed vroeger alles in weckpotten en dat is ook goed zelf te doen.
voor elke oplossing is er een probleem
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 20:17 #483827

  • Allegra
  • Allegra's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 357
vacuum verpakt spek blijft ook lang goed.

als je een groot stuk neemt kan je het ook gebruiken om een lek te dichten.
Contest 31HT
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 20:18 #483828

  • Wallaby
  • Wallaby's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 9743
Droge worst, nog eenvoudiger ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 20:23 #483833

  • FMJ
  • FMJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5183
De duurdere blikken van de Makro, Sligro, Hocras, etc zijn ook goed te eten. Verder in Frankrijk natuurlijk eend in blik inslaan. O.h.a. doet gemarineerd vlees / vlees in saus (babipangang bijvoorbeeld) het beter in blik dan naturel gehaktballen oid. Maar gehaktballen vind ik verse kant en klaar exemplarenook niet lekker van ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 20:41 #483850

  • frankrijk
  • frankrijk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 1085
Precies, naast worsten, zijn er heel veel behandelde en vacuüm verpakte vleessoorten te krijgen, van gerookt spek tot en met ossehaas en foie gras toe ( die ook niet koel bewaard hoeven te worden ). Maar ach, af en toe een blikje vlees is toch ook niks op tegen. Stoofvlees uit blik is bijvoorbeeld prima.
Frank
Het is altijd goed zeilweer!
Laatst bewerkt: 05 feb 2014 20:42 door frankrijk.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 05 feb 2014 23:36 #483899

  • Armin
  • Armin's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 193
Ik zag de tip al staan van FMJ.
Confit-de-Canard in Frankrijk!! Echt geweldig! Eend geconserveerd in het vet van eend/gans. Het vet is ook geweldig als jus of basis voor allerlei gerechten! Enige vlees uit blik wat ik echt geweldig vond.

Ik heb hier in NL ook al dingen uitgeprobeerd in de supermarkten, maar nergens enthousiast van geworden...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 03:32 #483900

Mogelijkheden genoeg, Franse eend kijken we daar in Frankrijk wel even naar. Maar genomen de antwoorden gaan we bij Keurslagers in de omtrek maar eens beginnen te proberen.
Wat ons inderdaad tegenhoud is het vele zout wat gebruikt wordt..en dat zal in de Supermarkten het ergst zijn. Misschien kan er inderdaad in overleg naar wens wat worden geregeld, het hoeft niet 10 jaar te worden bewaard.
Droge worst is lekker maar kost ook veel drank :laugh:
Hengelen achter de boot dat gaan we zeker doen, maar als je een vissie op 12 verschillende manieren heb gegeten, dan wil je wel eens wat anders toch.
Wij zijn vlees liefhebbers , maar kunnen ook wel gerust een tijdje zonder..
Maar per gelegenheid een "lekker" blik open trekken... moet dan ook lekker zijn. :)
We gaan in ieder geval van de week wat stoofvlees proberen.
De zeilers "bekende" slagers zijn toch wat ver, maar als we hier niet slagen, moeten we verder weg.
Laatst bewerkt: 06 feb 2014 03:32 door de-verleiding.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 06:12 #483909

  • Toxiq
  • Toxiq's Profielfoto
de-verleiding schreef :
De zeilers "bekende" slagers zijn toch wat ver, maar als we hier niet slagen, moeten we verder weg.

Je weet wat het spreekwoord zegt: wat je ver haalt is lekker ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 06:42 #483916

In enkhuizen zit ook een, dacht, keurslager waar je redelijk goed vlees uit blik hebt en verschillende soorten. Ik vond het prima te eten maar is inderdaad geen librije kwaliteit..

Toen ik daar deze zomer was, vertelde hij dat er geregeld zeilers in zijn winkel zijn die voor meer dan 1000 euro blikvoer bestellen voor paar weekjes met de familie varen ;)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 07:53 #483937

De slager bij ons in het dorp (nee niet in Steendam maar vlakbij) doet dat ook hoor .
D=De conserverende werking heeft trouwens niks met zouten of marineren te maken hoor.
Het kan zelfs helemaal zonder zout.
Het is net als bij wecken (en dat gebeurt her en der nog steeds) het pasteuriseren(kort) of steriliseren(langere tijd) van vlees of andere voedingsmiddelen door in een afgesloten verpakking een bepaalde tijd bij hogere temperatuur (meestal gewoon 100graden) te verhitten. Daardoor sterven de meeste (pasteuriseren) of alle (steriliseren) bacterieén af waardoor het niet meer kan bederven.
Daardoor wordt het product maanden tot vele jaren houdbaar.
De kunst bij vlees is om het maar heel kort aan te braden zodat het verder preceis gaar wordt tijdens het verhitten in de verpakking zonder dat het een onappetijtelijke brei wordt.
Dat laatste zie je vaak in de goedkope fabrieksproducten die men daarom met allerlei smaakstoffen en kruiden weer op smaak probeert te brengen.
Overigens had een tante van mij in de estiger jaren nog zelf een apparaat zelf om nieuwe en ook oude (met nieuw deksel) lege blikken te sluiten en zo in te blikken.
Ik heb iets drgelijks een apar jaar geleden nog gezioen in een of andere "natuurwinkel"in Duitsland .

En verdomt, er staan er in de Duitse Ebay diverse te koop!

En deze lijkt als twee druppels water op die van mijn (heelaas lang geleden gestorven)tante.
Het opgegeven Ebay item id is ongeldig, controleer de id nummer.
Ad
Laatst bewerkt: 06 feb 2014 08:05 door Yellow Boat.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 08:09 #483946

  • FMJ
  • FMJ's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 5183
Volgens mij worden veel blikken ook doorstraald. Dat gaart het vlees niet verder, maar doodt wel alle bacteriën.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 08:12 #483947

FMJ schreef :
Volgens mij worden veel blikken ook doorstraald. Dat gaart het vlees niet verder, maar doodt wel alle bacteriën.
En het houdt de boze geesten op een afstand.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 08:14 #483951

  • hypervisor
  • hypervisor's Profielfoto

Bijlage wwIIbeans.png niet gevonden


Dit idee?
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 08:19 #483955

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3996
Je hebt al veel antwoorden op je vraag. Wij hebben het regelmatig als volgt gedaan.
Je koopt het vlees bij die slager die het gaat inblikken.
Je bereidt het vlees thuis naar je eigen smaak en wensen.
Je doet het vlees thuis al in de meegenomen blikken en vult deze af tot 1 cm onder de rand met jus en laat het opstijven.
Je brengt de blikken met vlees terug naar de slager en hij pasteuriseert het vlees en maakt deze dicht. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je het vlees ook niet helemaal gaar is als je het in het blik doet.

Het bevalt ons prima op deze manier en weinig last van bliksmaak en je hebt gewoon je eigen vertrouwde smaak. Vlees en of gehakt ballen maakt niet uit als je de blikken maar even merkt aan de zij- of onderzijde. B)
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 13:31 #484079

svalk schreef :
Je hebt al veel antwoorden op je vraag. Wij hebben het regelmatig als volgt gedaan.
Je koopt het vlees bij die slager die het gaat inblikken.
Je bereidt het vlees thuis naar je eigen smaak en wensen.
Je doet het vlees thuis al in de meegenomen blikken en vult deze af tot 1 cm onder de rand met jus en laat het opstijven.
Je brengt de blikken met vlees terug naar de slager en hij pasteuriseert het vlees en maakt deze dicht. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je het vlees ook niet helemaal gaar is als je het in het blik doet.

Het bevalt ons prima op deze manier en weinig last van bliksmaak en je hebt gewoon je eigen vertrouwde smaak. Vlees en of gehakt ballen maakt niet uit als je de blikken maar even merkt aan de zij- of onderzijde. B)

Kan dat ook met spaghettisaus ed? En wat zijn meestal zo'n beetje de kosten van zulk een operatie?

Bij mij is de bootkeuken heel klein, en degelijke maaltijden maken van verse ingredieënten is heel moeilijk, onderweg bijna onmogelijk zou ik denken. Vandaar dat ik gedacht had aan heel de boot vol te stoppen met voorgemaakte, gedroogde en vacuumverpakte maaltijden die dan gewoon met kokend water weer moeten worden "geregenereerd". Het blik-idee lijkt me een goed alternatief, en missn zelfs even lang houdbaar...
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 13:49 #484083

  • svalk
  • svalk's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 3996
De huidige kosten weet ik zo niet meer maar zal een paar euro per blik zijn meer niet. Ik zou even bij je slager vragen wat de mogelijk en onmogelijkheden zijn maar er is veel mogelijk. Maar hou er rekening mee als je het vlees in een saus hebt het vlees op een gegeven moment ook precies zoals die saus gaat smaken. Maar nogmaals, vraag het even na. B)
Ieder voordeel heb zijn nadeel en ieder nadeel heb zijn voordeel.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Vlees in blik! 06 feb 2014 15:02 #484103

  • Roland27
  • Roland27's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Berichten: 619
Ja prachtig allemaal, dat inblikken bij de lokale slager. Maar hoeveel blikken waren jullie van plan mee te nemen? Want in de Pacific is er toch echt geen lokale slager meer. Of hebben het hier over voorraden voor 2 a 3 jaar ofzo.

Kortom: vis! :whistle:

Schiet me opeens te binnen wat die Bubba in de film "Forest Gump" zegt over wat je allemaal met "shrimp" kunt doen! :woohoo: :woohoo:
Krimpende winden en uitgaande vrouwen, zijn nooit helemaal te vertrouwen!
Laatst bewerkt: 06 feb 2014 15:04 door Roland27.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.196 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl